Trula Srbija

1. Изложи план, Чаче, хтео бих да чујем, и ако је квалитетан, придружићу ти се, идемо да рушимо власт (не државу, власт, јер и сам студираш права, знаш да је и народ држава, као и територија, уз власт, а нама смета само овај један елемент, мада бих ја рекао да је народ стока и да од њега све зависи, јер је право гласа исувише широко схваћено) и да правимо нов гсп систем.

2. Da, drzava su ljudi koji naseljavaju odredjenu oblast i zele da zive u zajednici. Imaju neku zajednicku misao jezik il stavec.
    Kosovo nije nase. Tamo mi nemamo ljude, samim tim nemamo ni drzavu.
    Treba dukapiraju ljudi to, da se malo promeni sveat, da ukapiraju da nam nije dobro, da moze to i drugacije.

Kad bi neko nekom silom doveo sve gastarbajtere i reko mora da zivite ovde, verujte mi da bi drugog dana izbio opstenarodni ustanak.

Edit: i to spontano.

3. Neretko mi se desava da moj autobus (kome je zvanican interval 5 minuta) cekam 25 minuta i naravno ne mogu da udjem u njega. Dakle, to je PET PUTA vise od vremena koje su sami naznacili. To je isto Coa,kao kad bi ti taj koji ide na dva sata cekao DESET SATI!

nevezano za raspravu, hahah kolko zajebana retorika, garant bi imao blistavu političku karijeru

4. Ок то, али матрица је иста. Капиш?

Јесте, говна смо јер не знамо да изаберемо најбоље из наших редова. На власти требају да буду најбољи а онда исто тако најбоље да распоређују по битним местима и системима и тако остатак стоке, нас мало мање добре да вуку напред да и ми будемо бољи.

Ал овде се изабере неки талог из народа, стави на чело, а онда најбољи шмугну јер су пичке и неће да се боре да они нешто промене.

5. енемиофдфриворлд, не можеш ни све најбоље да поставиш. јер ако се руководилац (или нек' буде власт овде, на било ком нивоу) издваја много од својих подређених по интелекту и друштвеном статусу, онда он неће имати разумевања за њих, а ни они га неће прихватити као свог. него да се направи на сваком нивоу по нека комисија од 3 члана (председништво рецимо) где ће да седи један малоумник, један бистар сељак и један доказани интелектуалац. да се заступају свачији интереси.

6. Zamislimo na primer situaciju: Random ništak iz Čačka ode u Beograd da bleji kod ortaka. Ne zarađuje ništa, popije 2-3 flaše piva tokom dana i to je to. O

Веће је вероватноћа да неки ништак из БГ-а дође у унутрашњост да једе и пије за џабе 2-3 дана.

Радмило Топола

Не могу да верујем, али почео си да пишеш као ја. Не мислим на дужину поста. У праву си не 100 него 1000%. Ево, трио: Јагодина-Ћуприја-Параћин опслужује један ауто превозник из Параћина и аутобуси иду на пола сата и то од 6 ујутро до 8 увече. Карта у једном смеру од центра Јагодине, до центра Параћина је, мислим 180 динара, а месечна је око 3000. Ноћни превоз не постоји. Замислите несрећнике који раде до 10 или 12 увече код неког приватника, а раде у другом граду. Је л' њима лакше што морају неретко пешке да иду вероватно и преко 10 километара него неком у Београду што хистерише због тога што му бус касни 10-15 минута. А и сви се гурају да живе и раде у Београду јер су тамо веће плате. Е, па кад је виши стандард, плаћајте више и превоз.

Gazimudo

Сви то знају, али Ђиласа опет бирају за градоначелника. Како сте посејали, сад жањите. Београд је ионако пренасељен. Није потребно Београду 200 нових аутобуса, него 600-700 хиљада становника мање. Београд нема индустријску зону, само се непрестано отварају нови центри за криминал и курвање (тржни центри, сплавови и клубови, фитнес и спа центри, разноразне дирекције и агенције чију сврху постојања просечан грађанин Србије не разуме, разноразне фантомске фирме за увоз и извоз свега и свачега). Јашу нас политичари, јашу нас криминалци из свих крајева бивше Југославије који су се скупили у Београду па врбују људе да ринтају њих за ситне паре, док они скупљају кајмак. Али не бих да настављам даље о менталитету Београђана и "Београђана".

7. Ma treba oduzeti pravo glasa maloumnicima i seljacima.

8. OPAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA ZAKLJUČAOOOOOOOOOOO

9. Изложи план, Чаче, хтео бих да чујем, и ако је квалитетан, придружићу ти се, идемо да рушимо власт (не државу, власт, јер и сам студираш права, знаш да је и народ држава, као и територија, уз власт, а нама смета само овај један елемент, мада бих ја рекао да је народ стока и да од њега све зависи, јер је право гласа исувише широко схваћено) и да правимо нов гсп систем.

Nema tu neke prevelike mudrosti, da se smeni sva vlast, i opozicija takođe jer nisu ništa bolji, da se zabrani učestvovanje u političkom životu svima koji su na bilo koji način bili umešani u politiku od 1945. na ovamo. Oduzeti im svu imovinu koja je stečena utajama, krađem, proneverama itd. Istražiti do dubina sve, poreska policija da radi ko luda. E onda raspisati izbore, dovesti sveže ljude, ali pre toga preurediti malo Ustav, jer kao što ti kažeš, pravo glasa je isuviše široko shvaćeno). Eee, onda kad dođe nova vlast, uterati im strah u kosti tako što će da se paze šta rade jer će kazne biti drakonske, neće moći kao sad da se uvale u fotelje i da betoniraju guzice ko pojedini. E onda kad ne bude korupcije i krađe i građevinskih, ovih i onih mafija moći će da rade javna preduzeća bez problema. Da se raspiše konkurs, da se odabere firma koja će da zameni GSP, ako ne ispuni uslove, državna će da bude, GSP, obezbediće dobre autobuse, redovne linije, normalnu cenu spram standarda građana, a ne kao sad da sa prosečnom platom možeš da kupiš 400-tinjak karata) što se čini puno, ali kad na to dodaš račune, hranu, odeću i ostalo, shvatiš da je previše. Država će da daje pare iz budžeta tom novom GSP-u ukoliko bude falilo, ali u vidu beskamatnih kredita ili kako god. Ne mogu više da pišem, ali shvataš ideju. Tako uraditi sa svim preduzećima i firmama koje propadaju.

Na primer, Mile Dragić, koji ima super kvalitetnu vojnu opremu i namensku industriju ne prolazi tendere u svetu jer država ne stoji iza njega. Na primer, u Bugarskoj je bio tender za nabavku novih šlemove, i naši su ubedjivo pobedili Engleze, Nemce i ostale, i po težini i neprobojnosti i svemu, ali je Nemac nazvao kući i žalio se zbog toga što smo mi pobedili i onda su izmislili neki standard, neku licencu i oborili tender, da mi ne bismo dobili ugovor. Isto tako je u Saudijskoj Arabiji ili negde bilo, pa se Englez žalio kako su naši proizvodi loši jer "pogledjte, nema srpskog vojnog atašea". Naša glupa država ne može da organizuje da zvanično stoji iza domaće firme koja može da u celom svetu prodaje robu.

10. beograđani su govna. parazitiraju na račun voljene nam vojvodine i zapadne bugarske (samoprozvane šumadije).

11. Klasična čakokratija. I još jednu veoma bitnu stvar staviti u Ustav - u slučaju da se GT otcepi od Bosne, dodatii neku preambulu, ili kako se već kaže, u Ustav da taj deo Bosne NIKAD ne sme biti pripojen Srbiji. Ionako smo prilično necivilizovani, još nam samo ovi genocidni trebaju.

12. малопре сам почео да пишем о влади националног спаса, али не о њој онаквој каква је по дефиницији, него нешто другачије, о политици базираној на том принципу, али ми нет поједе пост. ево:
    дакле нисам за бојкотовање гсп-а, него за бојкот следећих избора. и локалних и парламентарних. нек' свако од ових 6-7 већих странака добије по 3% гласова од укупног броја гласача, дакле нек' изађе 15% људи на изборе, па нек' с тим онда саставе владу. 'оће курац. е онда нек' изађу пред народ са идејом "е, направили смо странку, зове се уједињена напредна социјално демократска либерална странка србије", ови први ће да дају једног човека који ваља, ови други двојицу, ови исто толико, док се не накупи пешес компетентних људи који ће да воде ово говно како треба. ал' нек' буду заступљене све класе ту (јесте, мало сутра што нисмо и даље класно друштво), и да се одузме право гласа пензионерима од 70 и кусур година и неписменим циганима што гласају за кило брашна.

13. Jebote zmaju, moras malo bre da gradis to trolovanje. Ko sastav iz srpskog, uvod razrada pa zakljucak. Ne mere to tako odma..

Сви то знају, али Ђиласа опет бирају за градоначелника. Како сте посејали, сад жањите.

fendere, zameni samo ovo gore Djilas sa imenom vaseg gradonacelnika. Ko vas jebe sto nemate prevoz posle 8, vi ste ga birali, a njega bole patka.
    A i nije Paracinu potreban vecernji prevoz, nego je onih sto ostaju do kasno previse.

14. Gazimudo, kad ćeš više poslati Lemajine sise u pvt? Podeli sa sirotinjom, mojne si stipsa.

15. Naša glupa država ne može da organizuje da zvanično stoji iza domaće firme koja može da u celom svetu prodaje robu.

Наши политичари као да имају наредбу са стране да гуше све домаће, а да увозе све и свашта. Очекујеш да држава стане иза "Милета Драгића" у иностранству, а не стоји иза својих пољопривредника, овде у Србији. Ево једног баналног примера: Србија има потенцијала да узгаја јабуке толико да би годишња производња била довољна за годишње потребе целе Москве, а код нас се јабуке увозе из целог света. Да не говорим о пасуљу, паприци, луку, парадајзу...

Код нас већина политичара и странака има уз себе људе из тзв. "увозничког" лобија који финансирају њихово политичко битисање зна се које су то партије: ДС, ЛДП, СПС, ПУПС, УРС, али има и оних (додуше много мање) који су уз СНС и ДСС.

Ја сам за то да се забрани гласање особама старијим од 70 година јер их сматрам неспособним да рационално размишљају, тј. сматрам да размишљају као деца од 14-15 година. Забрани старијим од 70 година да гласају и нпр. коалиција СПС-ПУПС-ЈС неће постојати. Јесте да би на моју велику жалост ЛДП имао више гласова, можда и ДС, али би више гласова имао и ДСС, а и Двери би прешле цензус. Била би другачија политичка сцена јер би се више питало радно способно становништво, а не пензионери.

16. Fendere, kako si zaboravio da pomeneš svoje visoko obrazovanje i Mašinski fakultet u Beogradu?

17. Јбг, не уклапа се у причу.

18. A u priču o abortusima se uklapa?

19. Ја сам за то да се забрани гласање особама старијим од 70 година јер их сматрам неспособним да рационално размишљају, тј. сматрам да размишљају као деца од 14-15 година.

+100
    Ala ste se raspisali :)
    Možemo sad da ispravno pričamo u nedogled ali džabe sve dok se narod i seljak ne probudi i kaže "dosta" i digne bunu protiv dahija.

Rekli o sajtu

Štek je dobro sakriveno mesto. Varijacija ima bezbroj: recimo štek-ocene su „isključivo dobre ocene koje se čuvaju za ‘ne daj Bože' situacije, odnosno period kada pljušte kečevi“, piše jedna vukajlijašica. Tako će iskusni školarac prećutati roditeljima da je dobio peticu, a to će im saopštiti tek kada dobije i nekog keca – da bi ublažio negativni efekat.

Deutsche Welle · 29. April 2011.