Trula Srbija

1. ЏелА
    A u priču o abortusima se uklapa?

Јбт, ево га још један који има вишка слободног времена да води евиденцију мојих постова овде. Да уклапа се прича о високом образовању и абортусима, само не могу да се сетим где сам то писао.

2. Evo malopre sam računao koliko se goriva troši mesečno, ispalo je malo više od 5 miliona evra za tih 1500 autobusa, a onda sam računao da 500 soma ljudi ima markicu od prosečnih 1500 (đačke, studentske i za zaposlene) i to ispadne skoro 7 miliona evra. Znači da se gorivo može isplatiti samo od karata. E onda tu stupaju i reklame i državna pomoć. Ako je reklama mesečno u busu 10 soma evra, to je 15 miliona mesečno, pa neka je i tri puta manje to je 5 miliona, što je dosta. Znači da ne kradu, GSP bi funkcionisao sa 25 dinara karte lagano i skoro svi bi plaćali.

3. GSP bi funkcionisao sa 25 dinara karte lagano i skoro svi bi plaćali.

Не би плаћали па и да је 15 динара. Зато што је у менталитету становника Београда одавно усађена потреба да се шверцују у ГСП-у.

4. Evo malopre sam računao koliko se goriva troši mesečno, ispalo je malo više od 5 miliona evra za tih 1500 autobusa

Cace, dzaba si racunao po ovim cenama koja je za obicne smrtnike. Pre dve tri godine je izmenjen neki zakon , i sad pravna lica mogu da se dogovore sa bilo kim iz inostranstva za isporuku goriva. Ko zna, mozda sad gsp direkt sa tamo nekom Libijom, Avganistanom ili Venecuelom ima dil, a gorivo je od njih bar 4x jeftinije..

5. Не би плаћали па и да је 15 динара. Зато што је у менталитету становника Београда одавно усађена потреба да се шверцују у ГСП-у.

I takvom mentalitetu trebaš da na kursadžijski način kažeš da ne mogu da se voze u klimatizovanom busu ako ne plate kartu od 25 din.

6. Ziveo sam u Beogradu 2 godine ni jednom nisam platio prevoz. Radio sam prvo 6 meseci za 20 000 smene od 12 sati. Racuni 8000 dodas kiriju i nesto da pojedes nisam izasao u grad ni jednom. Mesecna je kostala 2500. Nisam imao para radio sam 15 dana mesecno. Kako da izvucem pare za kartu? Vukao sam se jos godinu i po menjao poslove nisam zaradjivao preko 30 000. Svuda hvaljen svi me vise puta zvali nazad. Od tapsanja po ledjima se ne zivi. Mislim da svi mozemo da se slozimo. Pre 10 godina smo svi isli na letovanje, ljudi nisu radili po mesec dana godisnje. Neko je znao i za zimovanje. Kad ste poslednji put otisli na letovanje? Ima li neko ovde vise od 15 dana godisnjeg? Imate li pravo na bolovanje? Da li vam je ogranicen broj dana za bolovanje? Ja nisam letovao preko 5 godina. Radi se od jutra do mraka za hranu. U zemlji gde hiljade (pa i stotine hiljada) radno sposobnog stanovnistva ne radi, ili radi neprijavljeno bez socijalnog i zdravstvenog gsp danas trazi cifru od 3200 za mesecnu kartu. Ziveo sam sa bratom, otisao sam za Francusku i kupio mu klija koji trosi kao upaljac, izadje jeftinije od gsp-a. Nema cekanja, nema guzve. Pazi sad. Zivim u Parizu gde mi je mesecna 60 evra! 30 evra vise nego sto Djilas uzima. Da li treba da napomenem da za 30 evra vise imam mnogo bolju uslugu (metro) koji je cak i tacan. Ako je metro pun za 3 minuta stize sledeci poluprazan, ako u Beogradu ne mogu da se zatvore vrata na jednom autobusu sledeci koji dodje za POLA SATA je isto toliko pun. Pola sata i 3 minuta nisu isto. Koliko ste puta do sada procitali da su izdvojena sredstva za beogradski metro? Najnovija vest kaze za 2 godine ali sam cuo do sada vec barem 3 puta. Da radice ga francuska firma. Ocekujem samo takve malverzacije i max 5 linija. Zaradjujem vise nego 10 puta vise nego u srbiji vise a cena karte je 2 puta skuplja? Imam cak i vise slobodnog vremena i kupim cak nesto za sebe. Gsp je najmanji problem. U zemlji gde milioni gladuju ili zive od socijalne pomoci Djilas na skupstini grada trazi vecu kontrolu da svi plate kartu? Ne ide to tako. Prvo sredis drzavu a posle uvodi sve sto hoces.
    I za kraj
    http://www.youtube.com/watch?v=oJ3NXc_cMSI

7. На толико аутобуса ти дође само амортизације неких 2 милиона јевреја.

8. enemyofthefreeworld
    На толико аутобуса ти дође само амортизације неких 2 милиона јевреја.

A kad su u pitanju GSP-ovi autobusi, pitanje je dana kada će se pola njih potpuno amortizovati, hehe.

9. Koja ste vi bijeda majku vam jebem.
    30 dinara karta?

10. Луди Чак
    Evo malopre sam računao koliko se goriva troši mesečno, ispalo je malo više od 5 miliona evra za tih 1500 autobusa, a onda sam računao da 500 soma ljudi ima markicu od prosečnih 1500 (đačke, studentske i za zaposlene) i to ispadne skoro 7 miliona evra. Znači da se gorivo može isplatiti samo od karata. E onda tu stupaju i reklame i državna pomoć. Ako je reklama mesečno u busu 10 soma evra, to je 15 miliona mesečno, pa neka je i tri puta manje to je 5 miliona, što je dosta. Znači da ne kradu, GSP bi funkcionisao sa 25 dinara karte lagano i skoro svi bi plaćali.

А одржавање возила? Плате запослених? Колико је људи запослено у ГСП-у и колике су им плате? Сигурно да остаје нешто од тих 15 милиона како је испало по твојој рачуници, али ко краде вишак који ту преостане?

Ја опет понављам Београд је пренасељен и да од 1 700 000 људи који живе у ширем центру Београда (рачунајте Зону 1 ГСП-а), добро живи око 200-300 хиљада углавном оних који ту имају привремено боравиште јер стално путују, а да остатак гладује или једва преживљава. Решење је да најмање 500 000 људи продају своје станове и куће да се населе у унутрашњост, поготово да се врате на село и да се баве пољопривредом. Али не, то су све господа, за њих је господски да чепркају по контејнерима, да се шверцују у ГСП-у и да продају на бувљаку и да се буду класични џепароши и сецикесе на ситно. Да живе у селу или мањем граду, па то је срамота.

Ја ћу морати да споменем медије. Народ је генерално лењ и стиди се сваког пристојног посла јер је почео да се диви искључиво криминалцима и шатро-успешним јавним личностима. Медији су људима ефикасно испрали мозак последњих 20 и кусур година. Људи, поготово у Београду мисле да живот треба да буде као онај у филмовима, серијама и ријалитијима и сви седе, блеје и говоре: "Хоће ли некад нешто да се деси?!"

11. Ovi iz 99% su mi nekako jadni ovako sami što rade i bez podrške ostatka Srbije. Da nije medijske cenzure od strane Đilasa, ne bi sad ovo bila blamaža nego bi se nešto konkretno uradilo. Narod se diže onda kada se u medijima svakodnevno priča o nečemu neprihvatljivom.
    Evo njihovog kanala http://www.youtube.com/channel/UCseIp3sLSyzbWbMykqeApYA?feature=watch

12. А одржавање возила? Плате запослених? Колико је људи запослено у ГСП-у и колике су им плате? Сигурно да остаје нешто од тих 15 милиона како је испало по твојој рачуници, али ко краде вишак који ту преостане?

Pazi, samo karte pokrivaju gorivo, a reklame nek pokrivaju plate i održavanje. Ostatak što zafali za nabavku novih autobusa i administraciju i ostale troškove može da se pokrije isto delom od reklama i delom iz državne subvencije. Prosto, nego jebiga, mora Đilas da ukrade 2 miliona mesečno i kako onda da radi GSP.

EDIT: Karte sam računao samo markice koje sam uzeo da koštaju u proseku 1500 dinara, i to sam računao da ih ima samo 500 soma ljudi, a gorivo sam računao da litar košta 100 dinara i da bus troši 25 litara na 100km, i da pređe u proseku 25km na jednoj turi (napred-nazad) i da pređe 20 tura na dan. Ispadne da tom računicom ima viška za gorivo samo od karata, ne računam reklame.

Ako se neko bavi time ili zna nešto više, nek kaže koliko košta reklamiranje u busu i ono da reklama stoji preko celog busa spolja.

13. Ma ja bi' sve to uza zid i lugerom...

14. Eeee, da je tako lako odrediti troškove, ne bi interni revizori bili plaćeniji od hirurga. ;)

15. Lako je, ako je sve vidljivo, i niko ne krade i mulja.

16. Није довољно склонити Ђиласа. Човек толико злоупотребљава свој положај да је само посматрање тога шта он ради чист мазохизам. Ја не знам шта више Вучић чека да сјебе злотвора.

Београд је пре 30 година са ширим центром, приградска насеља не разчунам, (тада Лазаревац и Младеновац нису били део Београда, Земун је био припојен) имао 1 300 000 становника, али је имао и развијену привреду. ПКБ је био веома јак, радили су Змај, ИМТ, ИМР, 21. мај, Икарбус... Дакле, живело је толико људи, али је незапосленост била мања. Деведесетих година јесте 200 000 људи отишло из Београда у иностранство, али се населило неколико стотина хиљада избеглица махом из РС Крајине и БиХ. Кад су после акција Блесак и Олуја, требали да буду насељени на Космету и по Централној Србији, господа су направили барикаде на ауто-путу и нису хтели да мрдну јужније од Авале. А после су им за све криви дођоши из Централне Србије. Највише Крајишницима, Босанцима и Црногорцима. Ми смо дођоши из Централне Србије у престоницу те исте Централне Србије, а они староседеоци из Крајине, Босне и Црне Горе, већ пуних 60-70 година, а највећи Београђани су ови што су се населили ту после 1991. године. Такви ми највише "ударају у бАндеру" док говоре. И онда ми ти исти "Београђани" кењају максимално како смо ми јужније од Авале геџе, а ови северно од Батајнице паори који гуше Београд својим простаклуком.

Београд мора да се расели. Морају да престану миграције у Београд јер Београд сада по мени већ има 700 000 становника вишка. Кад би се добар део од тог броја преселио макар у околину Београда да се бави пољопривредом уместо што ради на ситно за криминалце, или шверцује на ситно у сопственој режији, или се проституише за мале паре, већ би свима у Србији било лакше. Али кад просечном Београђанину кажеш да има живота ван Београда, да није све у том лажном луксузу који им се сервира на ТВ-у и на Интернету, тај ће очи да ти извади. Лакше је свима да блеје испред или на крову зграде и понашају се као они клошари из филма "Кад порастем бићу кенгур".

17. Fendere ne blamiraj se, ispade da se trećina Beograda bavi kriminalom i prostitucijom. Ne seri leba ti.

Rekli o sajtu

Osim velikih istorijskih i nacionalnih zabluda, podložni smo i onim „sitnijim”, ali koje nam određuju svakodnevicu. „Ne valja da se sedi na kućnom pragu, posebno kad grmi”, „Hleb od 500 grama je opšteprihvaćen pod nazivom kilo hleba”, „Ne valja da se zviždi u kući, to privlači miševe”, „Ne valja da se otvara kišobran u kući”, „Žvakanje žvaka može da deformiše vilicu”, „Ma koliko vruće i zagušljivo bilo, ne otvarati prozor, ubiće promaja”, navode na popularnom internet portalu „Vukajlija” niz sujeverja i zabluda našeg naroda.

Politika · 31. Januar 2011.