Štek je dobro sakriveno mesto. Varijacija ima bezbroj: recimo štek-ocene su „isključivo dobre ocene koje se čuvaju za ‘ne daj Bože' situacije, odnosno period kada pljušte kečevi“, piše jedna vukajlijašica. Tako će iskusni školarac prećutati roditeljima da je dobio peticu, a to će im saopštiti tek kada dobije i nekog keca – da bi ublažio negativni efekat.
Deutsche Welle · 29. April 2011.
Не брате, човек треба да дође и да ради шта му воља у било ком граду у својој земљи. Сад треба за сваког ко иде било где да рачунамо да л' троши или зарађује. Кад сам рекао оптерећење мислио сам на то да просто има више људи да се превезе нпр. Или више хране мора да се произведе или тако нешто, небитно...
A jes da platiš kroz porez. A onda bi rekli da neću da plaćam taj porez, puno para.
To je kombo srpskog javašluka i želje za džabanom, s obe strane.
Ok je to Enemi, ali Beograd nije nezavisan u odnosu na ostatak Srbije da može imati takve zakone. Zamislimo na primer situaciju: Random ništak iz Čačka ode u Beograd da bleji kod ortaka. Ne zarađuje ništa, popije 2-3 flaše piva tokom dana i to je to. On nije na teretu Beograda sve dok ne napravi neku materijalnu ili nematerijalnu štetu, čak Beograd ima od njega jer kupuje svo to pivo. Tačno da više ljudi na jednom lokalitetu znači veću šansu za nemire i slično, ali to je cena koju plaćaš, jer od tih koji iz Čačka dođu bude i neko pametan od koga grad može profitirati ako u njemu ostane.
A ovo što se tiče hrane... Jbte, šta ima Beograd da brine o hrani? Neće Beograd kao administrativni centar i generator usluga da proizvodi patlidžan i tikvice. To će uvesti od onih koji imaju komparativnu prednosti. Grocka, Vojvodina, Mačka, Šumadija... oni prave patlidžan i donose ga onima kojima treba i svi su na dobitku - Beograđani lepo jedu, seljaci brišu čelo beogradskim novcima, win-win.
Слажем се Газимудо са тим да не раде како треба и да може много боље, само кажем да нико никад неће да купи толико аутобуса да у шпицу не буде гужва јер се не исплати. Ал додуше са оним планом који имају а ког се не придржавају та гужва би била много подношљивија.
Мислиш 6, а у шпицу 3? Па знам, јасно ми је све то, још имаш и среће ако је само десет минута. Ал нестручни људи раде у гсп-у а ни град нема никакав план. Да се само мало погледа по свету какве се све методе користе за смањење гужве и да се бар неки од њих примени нама ни онај метро не би био прекопотребан.
ЕДИТ
Какве законе?
U teoriji Beograd može usvojiti neke podzakonske akte vezane za kvote za ulazak nebeograđana, ali to nije to. :)
Сигуран сам да би уставни суд то оборио. :Р
Pokažeš sudijama Kuzmana i kažeš im: "Ovakvi će vam preplaviti Beograd ako ne usvojite!"
Jednoglasno bi usvojili.
http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2013&mm=06&dd=27&nav_category=12&nav_id=726908
Razočaran sam.Pa zar bez ikakvog medijskog cirkusa da izađu na ulice :(
Стан'те бре мало. Хтео бих и ја да изјавим нешто за дневник.
Цена превоза аутобусом у Крагујевцу износи 55 (65 у "Б" зони) динара. При том, дозвољен је улаз само на предња врата, где седи кондуктер и наплаћује карту. Сваком. Дакле не успе да се прошверцује ни 5% путника. И то је претерана цифра. И ми имамо гужву овде, иако имамо 10х мање становника. Зато ваљда имамо и 20х мање аутобуса од Београда. Ето пре неки дан сам нешто био приморан да идем аутобусом уместо колима, изађем на станицу, и чекам мртви аутобус од 19:35 до 20:05, и то на станици која је вероватно најпрометнија у граду, где највише аутобуса пролази (макар 9-10 различитих линија) а ви вичете да вам смета да чекате аутобус 6-10 минута? Еј бре! Из мог насеља иде један аутобус ка граду, ујутру на сат времена, после 1 поподне на свака 2 сата. И даље вам је лоше? Океј, да наставимо. Ни један наш аутобус нема климу, од 11-17х сваки наш аутобус има гужву гору него београдски, али и кад је дупке пун, сви улазе на предња врата, и сви (замислите јеботе!) плаћају карту 55 динара. Чак и она циганка ономад што је ушла са дететом од 8-9 година која је просила цео дан у граду плаћа.
Поента је да може да се натера стока. И треба да се натера. Да не плаћају овде сви карту, него рецимо половина, вероватно би нам цену карте дигли на 80 динара.
Зато лепо узмите ту картицу у руке, јер ће сто посто дићи цену карте тамо ако послују са губицима. Чекаће прво поскупљење горива као оправдање и дићи ће карту за 20%. И опет ће шачица вас да плаћа ту карту. И опет ће они да дигну. Док се не опаметите. И треба тако.
Него и они једу говна, не знам који курац и возе са губицима. Нек' одвоје пет дана, нек' штрајкују, не ваља систем, а ви лепо пешака на факултет/посао/пијацу тих пар дана, па да видимо: да л' је боље одвојити 150 динара, или гулити пар километара пешака, или платити такси.
Пази сад, имате аутобус на станици на сваких 3 минута, а не можете да улазите сви на предња врата и да вам поставе кондуктере. Ето правог начина да се регулише гужва (мање би људи и ишло аутобусом кад није џабе). То би успорило превоз можда, да. А много сте ви у већој журби од осталих грађана било ког града у Србији па би била штета. Нама се овде не жури на факултет. Јок. Волимо да чекамо аутобус по пола сата, и да га плаћамо као ви скоро, за (макар) 3 пута лошију услугу.
Мотку бих ја тим контролорима дао у руке, мотку.
Coa, vidi se da se nisi zadrzavao u begeu duze od jednog dana, i vidi se da si prevoz verovatno koristio jednom ili nijednom.
Onaj primer za 6 i 10 minuta sam odvalio. Neretko mi se desava da moj autobus (kome je zvanican interval 5 minuta) cekam 25 minuta i naravno ne mogu da udjem u njega. Dakle, to je PET PUTA vise od vremena koje su sami naznacili. To je isto Coa,kao kad bi ti taj koji ide na dva sata cekao DESET SATI!
Nije uopste frka za kontrolore, nek ih ima u svakom autobusu,al to nek placa APEX a ne Grad ili GSP. Ako hoce 1000 kontrolora, neka im, al onda nek odvoje i 1000 plata.
I Coa, nemoj porediti putovanje u KG sa putovanjem u BG.
Kao prvo, mi nigde ne mozemo bez busa, a druga stvar, verujem da ti nikad nisi odvojio 2 SATA DA U KRAGUJEVCU STIGNES NA FAKULTET! Moj i tvoj dan traju isto, e sad ako ja izgubim 3 sata u prevozu, a ti sat, onda nije bas da ti je 3x losija usluga.
Najveći problem ove države su ljudi koji misle kao Radmilo, govna glupa, sve bih vas ja u rudnik soli. Posle državnog udara ćete svi vi u plitke grobove, a one koje poštedimo ćemo da teramo da vas krečom posipaju. Pičke glupe, da oće narod da se organizuje pa da svi prestanu da plaćaju karte, pa onda vlast ukine GSP, kao niko ne plaća, pa da vidim šta bi bilo. Sva govna oterati sa vlast, jebo ih otac, nakrali se mogu da nam kupe po auto svima i godišnju zalihu goriva, jebem im šest majki sa oba kurca.
Чаче, могао си да задржиш бар трунку културе и не вређаш у расправи. Мада од таквих и не очекујем да умеју то. Теби иде на част.
Треба, и ја се слажем, треба да га укину на једно 10 дана, а онда да клечите пред скупштином и молите да вам врате ГСП па макар цена карте била и 100 динара.
Немаш да платиш карту, сиротињо? М'рш, иди бициклом, иди пешке, боли ме курац, ни ја не долазим код тебе да једем 'леба за џабе.
газимудо:
користио сам тај ваш превоз, управо зато и мислим да сам компетентан да упоредим гужве код вас и овде, цену, комплетну услугу. сваки пут кад сам ушао у аутобус сам уредно платио карту и гурао се онде са људима док говна која не плаћају седну и боли их курац. море, на голи оток бих ја то, кратко и јасно.
ту за плаћање контролора се већ слажемо, то не би требало да буде о трошку града, океј.
Ne mogu da zadržim trunku kulture kad mi je preko kurca. Ionako je kultura na internetu sranje, ne budite pičke. Hahaha, da klečimo, to možda takvi kao ti, što misle da država samo uzima, a ne treba da daje. Moramo da shvatimo da nam država nije neki gospodar kojem plaćamo danak i ne smemo da se bunimo, nego da je država vlasništvo svih građana, i postoji da nas zaštiti od spoljnih i unutrašnjih neprijatelja i da nam obezbedi normalan život.
Ма мени не смета, него нешто мислим да је најлакше да се међусобно напушавамо курцима, што није циљ.
Добро, сад ме већ подсећаш на оне квази-реформаторе што би само нешто да промене, а шта ћемо после тога - ЈЕБИ ГА, БИЋЕ ВАЉДА НЕШТО. То размишљање да треба укинути ГСП по сваку цену, а после ћемо да се возимо на курцу, делује јако зрело.
Смета ми то што вечито скачете за ту карту, навикли да возате дупета за џабе. Па је л' вам тата купио аутобус? Како би се осећали да вам неко дође у двориште и исере се онако прописно, и каже: "ма брате, све је ово наше, капираш, хехе"? Сви корисници ГСП-а у Србији плаћају карту редовно, само вас човек не може да натера.
Мотка, лепо рекох горе, као што су и почели ономад, нек' се опамети и 10%, третман успешан, па може испочетка.
Drzava ste svi vi jebem vas tupave.
Nije to neko omnipotentno vise bice, i ne moze da bude u vlasnistvu ili da se nekom pokloni il sta ja znam.
Ukapirajte bre to. Nije to neka visa sila sto vas jebe ili resava stvari.
Imam ja plan, nego niko neće da sluša. Niko vas ne tera da kupujete kartu niti da vam bude takav sistem, nego se ne bunite.
Pa to ja hoću da objasnim ljudima, da ne može država da im nameće šta god hoće, a oni moraju da ćute i trpe jer eto.
Неке државе су имале још јачи социјализам од Србије, а далеко су догурале у доцивилизацији. Да ли је ово истински доказ да су Срби стварно толико глуп народ?
Е ако ћеш то да доказујеш на ГСП-у... Имаш толико бољих примера. лололо
Ок то, али матрица је иста. Капиш?