Prijava

gori ste vi netfliksaši što se kurčite da ste dobri ljudi, da ste pošteni, da ne torentujete jer se amerima to ne sviđa. a što se tiče knjige, ne seri molim te. knjiga se može fizički opipati, ima je ograničena količina i nije besplatno da se kopira. deljenje jednog video fajla jeste, jer ga ima neograničena količina.

Немамо душу и дух комуне :'-(

Da vas prosvetlim, jbg neko i to mora.

Piraterija nije pretnja autorima. Da jeste, jebeni ameri i Interpol bi to razorili za tri dana. Jebeno kontrolisu ceo internet, tor, vecinu top sajtova. Reaguju i hapse kad bas nekom stanes na zulj ili kad sceneri preteraju.
Da nije piraterije, daleko teze bi im bilo da proturaju svoju agendu. Tako da, kad pomislis da ih piraterijom jebes, ustvari si samo deo procesa.Na kraju krajeva, 90% autora cuti na sve to, jer kapira da niko ziv ne bi cuo za njihov usrani film, pesmu, knjigu... da nije piraterije. Piraterija im svima donosi pare i ono sta planiraju.

Usput, je li prosvetli me ili prosveti me? Postoji li tacno?

sve ovo stoji za pirateriju, ali je poenta da neko mora i da plati muziku u kafani, iako je svi slusamo, ni jedno ni drugo ne valja ako je puno.

netflix i slicna striming sranja su odgovor na to u danasnjem svetu. pre je moglo da se prodaje nesto fizicko, ili stavec, bioskop, i od toga se zaradjivalo da prave drugo.

netflix je to danas, taman da uzme dovoljno da ne pretera a da i dalje finansira zabavu.

tako ce biti i sport striming servisi uskoro.

uvek ce biti i onih sto slusaju za dzabe, i to je ok. ne mozes sad da ih isteras i ispraznis kafanu, otici ce i oni sto placaju.

ako ocete paralelu to vam je, ne biblioteka, knjige i statiznam.

+1 на Келтов пост

bombas
Usput, je li prosvetli me ili prosveti me? Postoji li tacno?

I jedan i drugi oblik su prihvatljivi i ispravni.

neka američka krmad plaćaju, a ne mi.

Plaćao bih striming platforme ako bi imali u bazi podataka i neke ne tako zvučne filmove iz perioda '70-'90, tipa ajde lupam desetak filmova polanskog, desetak daria arđenta, desetak sa belmondom, komplet filmova sa onim žandarmima u sen tropeu itd.
Ako bi mi to omogućili sa krštenim titlovima, onda bih im i plaćao.
Ove marvel dc govnarije akvameni strangerthingsovi i sl. no me interesa

mesni, sta si se uzbudio, ko tebe krivi za bilo sta? :)

o tome i pricam

Па што је крађа ако скинеш неки курац који свеједно никад ниси ни планирао да купиш? Власник ништа не губи, штавише добија џабе маркетинг од тебе ако ти се то свидело па одеш да сереш по нету како јебе.

Месни зајебава....

Јбг Стокеру, мислим да има тих старијих филмова и серија сиг негде (неких има и на Youtube-у баш, којима је истекла или нико није преузео лиценцу), можда чак и на ЕОН-у, а за кејпшит да, то ко хоће нека изволи....

Pa dobro, tehnički jeste krađa, uzimamo nešto u šta je neko uložio nešto, a ne plaćamo ga. Nije to crveni krst jbg. Mada pričali smo na ovu temu već vezano za igrice, i u potpunosti se slažem sa bonbijem i lestatom, piraterija ima jako bitnu ulogu u promovisanju toga što piratizuje, i kompanije koje su to shvatile su daleko ispred onih koje nisu.

sad se setih price... znas ko je to prvi ukapirao? koko sanel. dok su svi jebeno krili sta prave, jurili motkama krojace po francuskoj sto kopiraju, i ostalo, ona uzela i kao ups ostavila sam uputstvo kako da skrojis ovo, samo da se sto vise vidi sta pravi, da svetina nabije zelju da ima ono sto samo bogati mogu da priuste.

nije to novo.

dobro netfliks, tanak kurac pun govana, uspostavili smo već, ali ovaj novi trend IZNAJMLJIVANJA DIGITALNIH FILMOVA, e to je već prevršilo svaku meru. fazon odeš na jućub da slušaš saundtrek nekog filma tipa matriks i sa strane piše nešto tipa "Rent film $4,99". recite mi da je to pošteno.

Зато ни неки издавачи игрица не стављају заштиту, CD Projekt најпознатији свакако....

Стокеру, имаш овде можда нешто од тога, ако помогне, Туби мо'ш користити са ВПН-ом, за џ је нпр. Човек из Рија....
https://www.justwatch.com/us/movie/that-man-from-rio

https://prnt.sc/tDT4JjnJSDEa

čini mi se jedno četiri puta veća cena da ga kupiš (u digitalnom obliku).

celt
sad se setih price... znas ko je to prvi ukapirao? koko sanel. dok su svi jebeno krili sta prave, jurili motkama krojace po francuskoj sto kopiraju, i ostalo, ona uzela i kao ups ostavila sam uputstvo kako da skrojis ovo, samo da se sto vise vidi sta pravi, da svetina nabije zelju da ima ono sto samo bogati mogu da priuste.

nije to novo.

Италијанске те модне куће исто кад су хтеле да се пробију на америчко тржиште, Гучи и Армани нпр....

Diperu, generalno hteo sam da kažem da ne želim da plaćam striming platformama zasadržaj koji mi se generalno ne sviđa ali je in i trendi pa mi ga nameću, da prostiš na izrazu.