Serije - preporuke, kritike, diskusija

1. Lete dani kao ptice
    Brzo rastu devojčice
    Ko cvetovi neki plavi
    I sanjaju o ljubavi

2. Nemaju dusu ovi prikveli Gospodara prstenova i Igre prestola, vidi se da su radili samo para radi, slab izbor glumaca i losa atmosfera, jos ovo satro osvesceno sranje. Pritom repriziram The wire, pa sam bas na haj noti. Gospodar prstenova bi kidao da su potrefili sa glumcima (posebno elfovima) i samo malo usporili radnju, a Kuca zmaja je vec imala gotov recept iz Igre prestola, samo su izgleda uzeli onaj iz poslednje dve sezone.
    Ali nije ni potpuni fijasko rekao bih, moze da se gleda, tipa 6-7/10.
    Ne znam sta vi mislite.

3. Ni jacksonov lotr nije kidao s glumackom postavom i glumom uopste, nemoj da se lazemo sad tu

4. Vrati se u taj period, da nije bilo dobre adaptacije i efekata, sigurno me ne bi gluma osvojila toliko

5. Daj ne zezaj, ko je uzeo agenta Smita za elfa, treba mu dati Nobela

6. Ovog sto su sada uzeli deluje kao da ce ti popusiti ako mu das dva komada fisermans frendsa

7. Vidi, Tolkinova zamešateljstva imaju u startu taj zajeb za ekranizaciju u tome što između dva bitna događaja u knjizi može da prodje i po 500 godina, u knjizi Sauron se ušteka negde u Numenoru, Dol Gulduru il gde god i nema ga po 200 godina, to u startu sjebava i adaptaciju i kasting i sve. Tako da ovo za sad šta rade uopšte nije loše + potencijalno bude barabar kvalitet s Hobitom

S trilogijom lotr ne može da se meri ni Gradjanin Kejn u adaptaciji Kurosave i Tarkovskog. Religija.

A GoT i Asoiaf uopste, pak, imaju dva zajeba- Cinjenica da saga, suocimo se s tim, nikada nece biti zavrsena, matori je prestar, predebeo i prespor. Kakve god on beleske kome god da ostavi, taj dijalog nece niko moci niko da replikuje.

Zajeb dva: dva idiota Beniof i onaj drugi, koji su izmasakrirali najbolju seriju ikada sa zadnje dve sezone, do te mere da ni retrogradno prvu epizodu ne mozes da pogledas da ti ne bude muka, a i na knjige se prenese taj halo efekat.

Inace, a propo sf i fantastike, uvek sam za originalne price, ne za adaptacije, kada govorimo o filmu i seriji. Pogotovo vazi za sf.

8. Jebem li ga meni na zmaja kuća budi isti onaj hajp kao kad sam počinjao gejmotron da gledam, velike kuće, vazalstvo feudalizam pičke materine, nateraće me da krenem i knjige da čitam napokon.

9. Nisi knjige pročitao a jezički završio ee moj šmole pa nisu samo kami i dikens pisci

10. Prevelika su ocekivanja za seriju da bude kao GOT

11. Knjige su stvarno vrh. Ima masa kul likova koje nema u seriji + dijalozi bolji

12. Konrad je pisac ostali su u pokušaju poz

13. Knjige su stvarno vrh. Ima masa kul likova koje nema u seriji + dijalozi bolji

Kolko sam video i čuo, baš dosta se razlikuje sudbina mnogo likova, aj da kažeš bar dva tri, ono izmenjano baš kodža. Tipa kad sam vido da je Ketlin u knjigama neka andedovka kao Silvanas u warkraft trojku reko eeee koliko je to drugačije od serije.

14. Jedno je sigurno- i u seriji i u knjizi, Žalobni Ed je najveći Čed

15. House of dragon, glupost

16. Ona serija sto si je ti preporucio mislim da se zove Upload je takvo smece i ocenio sam je sa 1 na imdb LOL

17. Dobra je Kuća zmaja, prijatno iznaneđen sam ja i zadovoljan

18. nateraće me da krenem i knjige da čitam napokon

Onda treba i celt da je pogleda

Rekli o sajtu

Vukajlija, lijek koji je potisnuo iz upotrebe Edronax, Zoloft, Prozac, Aktivin H i ostale antidepresive. Nuspojave su: grčevi u trbušnim mišićima, suzenje očiju, ludački osmjeh i lako se navući na njega.

Psiholog · 20. Februar 2011.