Prijava

КењоБи, ми немамо добро организоване ни оне најосновније институције, које и Кенија има, а камоли некога ко би требао да брине о васпитању родитеља

Ех, таман ми сад легла ова тема, данас сам чекао у Дому здравља да извадим неке упуте и долази нека жена са 2 деце, ова млађа вришти на сав глас, хоће ово, па неће, па хоће оно, па неће оно, јеботе, дај нек смири дете, треба да јој тинејџери и други људи говоре како то да ради?!

Mišljenja sam da je ipak krivac teška finansijska situacija u kojoj se nalazimo.
Svakodnevno se susrećem sa ljudima koji rintače na 2 radna mesta da bi obezbedili svojoj porodici iole normalan život. Ne znam ni jednog noramalnog čoveka koji bi radije ginuo na poslu nego provodio vreme sa svojim detetom.
Jebiga, deca su prepuštena sama sebi, pa ko se kako snađe...

A ti u najboljim godinama? Jebeno...

Pa isto smo godište, a ja već imam ćerku od 14 godina koja za tri dana ide na ekskurziju, i kojoj treba objasniti šta sme, a šta ne.
Misliš da me sluša? Samo me pogleda i kaže: Dobro ćale, smaraš.
Aj sad budi pametan.

Dođi u Beograd. Kažem ti, ok je da neće, boli ga kurac, nema veze. Ali ovde nisu normalni! Psuju te kako ne možeš da zamisliš, prete ti, dok im ne lupiš šamar, a ako je to rešenje ne znam u kakvom kurcu smo završili. Pazi ortakovo iskustvo, došla mu klinčadija sa jajima, ciglama i štanglama i krenula da ih gađa i vija po terenu. Alo, deca od 13 godina? ŠKK?

Da ne živiš na Miljakovcu, tu je prava ludnica postala sa klinčadijom, mrzi me da pravim spisak šta sve rade. Brže bih završio kad bih rekao šta ne rade.

Nisu roditelji jedini krivci. Tu su mediji, društvo, nastavnici koje jedino zanima plata. Ima primera gde su roditelji ok, zdrava porodica sa zdravim razmišljanjima i stavovima, a dete buntovno i tera inat. Ko je onda tu krivac? Pokvareno društvo u čijim se krugovima klinac kreće.

Da ne živiš na Miljakovcu, tu je prava ludnica postala sa klinčadijom, mrzi me da pravim spisak šta sve rade. Brže bih završio kad bih rekao šta ne rade.

Ne živim na Miljakovcu ali isti kurac je i na Zvezdari :)

Džabe KenjoBi. Fon mi ne podržava video. :)

Ima i dobrih stvari sa "nafuranom" jebenom klinčadijom:
- imaš koga da ugnjetavaš (za njihovo dobro, naravno)
- nije ti žao kad ih ugnjetavaš (ako to radiš)
- pošto većina poznaje bar nekoliko takvih, možeš da izbacih svu mržnju iz sebe zamišljajući njihova debilna postojanja
- pristiže sve brojniji kontigent mlade pičetine koje se oblače kao da idu u srednju kurvarsku ( dosta su razvijene, dal' zbog radijacije ili radijajcije, jebem li ga...)
- ...
Ja sad ispunjavam treću stavku.
Ma to sve prestane kako počinju da sazrevaju (bar kod većine), ali da, čak i pacifistima idu ozbiljno na kurac.

I ja sam za vecinu ovde klinac, ali samo bih da kazem da se slazem sa procitanim u prvim postovima - kad sam imao 10 godina nezamislivo mi je bilo da smem da pricam sa likom koji ima 17-18, a sad kad vidim da mi klinja tipa 2001. dolazi i smara me da igra fudbal sa mojom ekipom, dodje mi da mu nalupam samare i razmenima pozicije dupeta i glave.

Ja priznajem da sam k'o klinac bio malo retardiran, ali ovi današnji ruše sve rekorde. Digimoni.

@Sevastokrator
U pravu si skroz, a mozes misliti kako je nama jos starijima od tebe,kada nam dodju ti klinci kojima jos belo oko ustiju i pocnu da se proseravaju. Pa prosto mi dodje krivo sto sam punoletan i ne mogu da ih, da prostis, natakarim kako dolikuje. Kako li su u moje vreme stariji izlazili na kraj sa nama ne znam, ali secam se da smo se utrkivali ko ce po loptu da im otrci,glumeci frezu pritom i sve vicuci :brm..brm..brm. I nista nam nije falilo. Kad pogledam danas mislim da smo izrasli u sasvim zadovoljavajuce jedinke. Sve je to stvar kucnog (ne)vaspitanja, drustvo moze samo jos dodatno negativno da utice na to, a ono pozitivno poneses od kuce.

Ja sam 97. godište i mogu reći da je 97. generacija jedna možda od poslednjih normalnih generacija, barem je tako kod mene. Ovi mlađi to se ne zna ko je gori. Kad sam dolazio u osnovno nisam smeo u početku da udjem u wc jer sam znao da će me stariji zajebavati, imao sam neko strahopoštovanje prema njima, nisi smeo ništa da im kažeš.. A ovi danas dodju pa ti se unose u facu, hoće da se biju, a nema ga ni 50kg. Svi izigravaju neke face kako bi što više kotirani u društvu. Po meni, za takvo ponašanje su krivi najčešće roditelji koji ne paze dovoljno svoju decu. Puštaju ih da sa 10-11 god. ostaju do 1-2 u grad. Šta će da rade oni do tad? Gde će da idu? Zato i počinju tako rano da puše i da duvaju.

Ali čini mi se, kako vreme prolazi dolaziće sve gore i gore generacije..

Ja sam 97. godište i mogu reći da je 97. generacija jedna možda od poslednjih normalnih generacija, barem je tako kod mene.

Одма' да ти кажем да свака генерација размишља како је последња нормална. :Д

ЕДИТ:

Kako vreme prolazi dolaziće sve gore i gore generacije..

Ово се одавно дешава, свака генерација је гора од претходне. Моја је нпр. катастрофа у односу на '85. а твоја је катастрофа у односу на '91. тј. моју генерацију. :)

Одма' да ти кажем да свака генерација размишља како је последња нормална. :Д

Moguće, ali kad pogledam šta rade ta deca od 10-11 god, ja danas ne bih to smeo ni u ludilu da uradim. Tako da sebe smatram pripadnikom jednih od poslednjih normalnih generacija..

То исто и ја кажем, али видећеш какви ће да буду клинци тог узраста за 5 година. Ове што сад имају по 10 година ћеш да сматраш нормалнима у односу на те који тек треба да ступе на сцену.

To sam i napisao, sve će biti gore i gore..

Мали има 9 година, ал јак ко коњ!

1991. je posljednja normalna generacija, sve poslije je budibogsnama