Štek je dobro sakriveno mesto. Varijacija ima bezbroj: recimo štek-ocene su „isključivo dobre ocene koje se čuvaju za ‘ne daj Bože' situacije, odnosno period kada pljušte kečevi“, piše jedna vukajlijašica. Tako će iskusni školarac prećutati roditeljima da je dobio peticu, a to će im saopštiti tek kada dobije i nekog keca – da bi ublažio negativni efekat.
Deutsche Welle · 29. April 2011.
Ja to ne radim, ovako mi je bolje. Ali zalivam pivom, obavezno.
Juce sam pravio pohovane banane, opet.
Banane oljustiti. Najbolje da koristite sveze banane, koje su cvrsce, kako se ne bi raspale. Ukoliko ipak koristite banane koje su odstojale i postale mekse jer se skrob pretvorio u secer pazljivo ih ljustite i secite, kako se ne bi raspale.
U dubokom tanjiru ili nekoj ciniji umutiti brasno i vodu. Banane iseci uzduz na dve polovine.
U tiganj sipati ulje i staviti na sporet da se greje. Ukljucite na neku umerenu temperaturu.
Banane uvaljati u smesu od brasna i vode, u koju mozete dodati i malo cimeta.
Spustati banane u blago zagrejano ulje. Pazite da ne bude previse vrelo, kako banane ne bi naglo izgorele.
Prziti sa obe strane dok ne dobije hrskavu i zlatnu koricu.
Zatim ih izvaditi na tanjir, na salvetu i ostaviti oko 1 minut, kako bi salveta upila visak ulja.
Servirati toplo uz kuglu sladoleda i obavezno preliti sa cokoladom :)
Neću da valjam u brašno, pečem u ljusci. Može kolut luka, odlična ideja.
A znate ima jedna super fora za beli luk. Uzmeš celu glavicu, staviš na alu foliju, samo je malkice otvoriš, tek toliko da možeš da posoliš između čenova, pospeš malo bosiljka i nakaplješ maslinovog ulja. Zatvoriš foliju na vrhu i ubaciš u rernu pored nečega što pečeš, ...pile, krompir, riba...bilo šta.
Znate kako je ukusan takav beli luk???
krompiri i plileće meso......... opaaaaaaaaa bogato.... :)
Natnat, mora da je odlicno? :)
Ma fenomenalno! Probaj obavezno. Nema ljuštenja, samo s oproštenjem iscuclaš onaj lukac iz ljuske.
Podvarak. Sa slaninom. Jedva sam sacuvao prste da ih slucajno ne zagrizem.
Sendvič napravljen od vekne hleba, 200 grama kulena, 150 grama suvog vrata, 200 grama pavlake, 100 grama kečapa i 50 grama majoneza. Pola litre jogurta ide gratis.
Billy Sharp
Sendvič napravljen od vekne hleba, 200 grama kulena, 150 grama suvog vrata, 200 grama pavlake, 100 grama kečapa i 50 grama majoneza. Pola litre jogurta ide gratis.
pre 8 minuta
i pojesces sve to? 1.7 - 1.8kg?
Jambon-Melon
...jede mi se, veoma.
(ako dignem gujcu i odem te se isprsim u Delhaize sa jedno 2€ za dinjče, a ovo drugo već imam)
Da, pola sam opajao oko 11, pola ću oko 5, to mi je za ceo dan.
Šta je to?
Dinja i pršut. Ovde ga uvek tako jedu iz nekog razloga, pa se navadio i ja.
A teo sam da povratim kad sam prvi put video... :-)
http://img.over-blog.com/600x472/3/94/51/35/fruits/melon-et-chiffonade-de-jambon1.jpg
MUSAKU
A šta fali, i moji ovdje jedu pršut i med....
Al najjače su mi Švabe, oni su carevi sa tim kombinacijama: kifla/banana, nutela/pašteta, pasulj/banana.... Čudo.
Parizer i jabuke...
шницле, управо изјео
Razumem Kurda. I ja deljem nezamislive kombinacije jela :)
Ja povraćam samo od Vinjaka
kad vec pominjes kombinacije - u studentkoj menzi je svojevremeno sluzen pasulj sa 2 pecenja jaja na oko. mis'im stvarno. a od toga sto se prdi, ufffffffff
To ni meni nije jasno, ortak jede kobasicu i pekmez, a nije Nemac. Ima da probam pršutu i med, večeras.
Nije to ništa, axele, u vojsci sam dobio pasulj sa dve cele pečene skuše, sa sve glavom, umočene u isti, a jednom makarone sa samlevenim pečenim skušama, sa sve glavom.