Шта данас ручавате?

1. Pršut i med se služi uglednim gostima kod nas na planini (mislim, tipa kum, pop, vladika i slično), znači - ko hljeb i so.

2. Komad pršute se umoči u med, ili se sitno isecka pršuta i onda promeša sa medom?

EDIT: Kurde, nisam rekao da je ovo bilo ukusno. :)

3. Mileram/kisela pavlaka+džem

nije loša kombinacija

4. Komad pršute se umoči u med

Zarolaš ga u tubu, fišek, il samo onako preletiš po medu.

5. Mileram/kisela pavlaka+džem

Domaći kajmak+pekmez

UUUUUUUU!

6. Ja za primer gledam mog najboljeg druga.
    Ljudi, necete verovati. On jede jebenu SNIKERS cokoladicu i kupus. Ladno.
    Zavisnik od secera. Isto tako, jede picu covek, stavi kecap, majonez i SECER.
    DUSU DA POVRATIS!

7. Ja za primer gledam mog najboljeg druga.
    Ljudi, necete verovati. On jede jebenu SNIKERS cokoladicu i kupus. Ladno.
    Zavisnik od secera. Isto tako, jede picu covek, stavi kecap, majonez i SECER.
    DUSU DA POVRATIS!

a nije Nemac, hehehhee

8. Pa nije. Sto me najvise cudi :)

9. Evo vam recept za kisele šampinjone:

Sastojci:
    -3 kg šampinjona

Za preliv:

-3 litre vode
    -1 kesica konzervansa
    -4 kesice limuntusa
    -3 kašike šećera
    -6 kašika soli.

Šampinjone očistiti i isjeći ih na listiće oko 0.5 cm debljine i kuvati u neposoljenoj vodi tačno pola sata.

Za to vrijeme u 3 l vode dodati so, šećer, limuntus i konzervans. Ako je konzervans u sitnim granulama, prvo ga stucati u prah, pa dodati u vodu. Ovaj rastvor se NE KUVA!

Šampinjone ocijediti, bućnuti ih u rastvor i ostaviti da prenoće u posudi. Sutra rasporediti šampinjone u tegle i preliti rastvorom u kojem su prenoćile. Nakon 2 dana se mogu jesti, a ubiše mamurluk brže od svega. Probajte, pa mi javite utiske.

10. celtic

Evo vam recept za kisele šampinjone:

Sastojci:
    -3 kg šampinjona

Za preliv:

-3 litre vode
    -1 kesica konzervansa
    -4 kesice limuntusa
    -3 kašike šećera
    -6 kašika soli.

Šampinjone očistiti i isjeći ih na listiće oko 0.5 cm debljine i kuvati u neposoljenoj vodi tačno pola sata.

Za to vrijeme u 3 l vode dodati so, šećer, limuntus i konzervans. Ako je konzervans u sitnim granulama, prvo ga stucati u prah, pa dodati u vodu. Ovaj rastvor se NE KUVA!

Šampinjone ocijediti, bućnuti ih u rastvor i ostaviti da prenoće u posudi. Sutra rasporediti šampinjone u tegle i preliti rastvorom u kojem su prenoćile. Nakon 2 dana se mogu jesti, a ubiše mamurluk brže od svega. Probajte, pa mi javite utiske.

pre 12 minuta

Ovo cu definitivno da probam.

11. Пребранац, кромпир, пржена паприка, салата од роткве, салата од цвекле, салата од киселог купуса, филе сома, бурек са јабукама, бурек са вишњама. Посна трпеза јебе!

12. Špagete u sosu od teletine, sunčanica, bukovača, vrganja, crnih truba i gorgonzole, zalivajući belim kaštelom. Znam, zamerićete mi što uz gorgonzolu pijem kaštel, ali zaliha merloa i kjantija mi presušila, jbg :)

13. А?

Gorgonzola je onaj buđavi sirac, a kaštel je poluslatko belo vino, a najbolje je da se uz jela spremljena sa gorgonzolom piju aromatična vina, a ako je gorgonzola tvrđa, kao što je bio slučaj ovde, onda što jače i aromatičnije crno, da bi punoća ukusa došla do izražaja. Kaštel ide uz neku pastrmku, piletinu, tako to, nije naročito plemenit... A pošto su još bile crne trube u mešavini, nisam mogao da se odlučim, jer one su toliko jake i karakteristične po ukusu da se savršeno uklapaju, to jest preklapaju sa gorgonzolom, pa sam mislio da će nekakvo belo poluslatko vino dati balans, razblažiti, a sve što je trebalo da uradim jeste da smanjim dozu crnih truba, da stavim manje gorgonzole, i odem do podruma po merlo, jebala me štednja.

14. Jel oće teletina da povuče buđ od sira?

15. Упао ми монокл у шампањац!

16. Jel oće teletina da povuče buđ od sira?

Hoće samo ako stoje dovoljno dugo zajedno, i to na toplom. Ukoliko ih spremaš na razumno blagoj vatri, teletina će, sočna po svojoj prirodi, povući onu laganu i plemenitu notu dekadencije koja odlikuje dobro odležalu gorgonzolu, i to će biti zanimljiv spoj: nežna teletina, surova biljno-nekrofilna gorgonzola. Kao život i smrt smešani u majstorskoj lirskoj pesmi.

Упао ми монокл у шампањац!

Pa izvadi ga, ali nipošto ne hvataljkom za dinstane potočne rakove sa prepeličijom džigericom i livadskim šampinjonima, mon ami!

17. Hrskava žaba... :)
    Finest baby frogs, dew-picked and flown from Iraq, cleansed in finest-quality spring water, lightly killed, and then sealed in a succulent Swiss quintuple smooth treble cream milk chocolate envelope and lovingly frosted with glucose.
    http://www.youtube.com/watch?v=Dy6uLfermPU

Rekli o sajtu

U subotu, 27. novembra 2010. u Klubu studenata tehnike biće održana smotra sadržaja popularnog šaljivog sajta. Vukajlija je mesto gde se Internet zajednica okuplja kako bi na duhovit i originalan način definisala reči i izraze, sleng termine, našu svakodnevnicu i aktuelne događaje, po paroli - „Ovde možete da definišete sve ono što ste oduvek želeli, a nije imao ko da vas pita”.

Mondo · 25. Novembar 2010.