Шта данас ручавате?

1. Al' se dobro ranimo lololo

2. Johnny Kurajber
    Al' se dobro ranimo lololo

kidamo tebra :D eo sestra treci tanjir smlatila vec ovoga mog kuvanja

3. Danas sarma, prasetina, piletina, gibanica. UH

4. Управо изјео шницле и као прилог шампињоне које сам додатно заљутио. уф

5. Krmenadle, vrat.... Svinju.

6. Natur šnicle i pire krompir. :D

7. Još malo irske kuhinje, jer vavijek dijelim dobro s bližnjima. Ovo neki stranci zovu 'potato pancakes', a Irci se ježe od guzice do potiljka na tu frazu. Premda se prave bez mesa, prebiše šakama kolko su dobre. Eo vam 2 opcije:

Boxty verzija 1

Sastojci:

- Šolja i po narendanog sirovog krompira
    - Šolja gnječenog kuvanog krompira
    - Šolja višenamjenskog brašna
    - jaje, so, biber
    - 4 kašike maslinovog ulja
    - kašika obranog mlijeka.

U posudi miješati rukom rendani krompir i brašno, dodati gnječeni krompir i još miješati da se masa izjednači. U drugoj posudi pomiješati jaje i obrano mlijeko, pa dodati u masu od krompira. Praviti pločice 1,5 cm debele. Soliti i biberiti po ličnom ukusu.
    Ugrijati ulje (ne smije biti vrelo) i u njemu pržiti pločice od krompira, pržiti 3 minute sa svake strane, piše ovdje: 'jesti vrelo, uz vruć viski, stojeći.'
    Slika:

http://img703.imageshack.us/img703/5166/boxty1.jpg

Boxty verzija 2

Sastojci:
    - 2 komada mladog luka, sitno sjeckanog
    - 300 gr rendanog sirovog krompira
    - 300 gr gnječenog kuvanog krompira
    - 100 gr brašna
    - kašičica mljevenog bibera
    - kašičica morske soli
    - 30 ml mlijeka

U posudi izmiješati sve sastojke osim mlijeka; dodavati mlijeko pomalo i miješati da se masa postepeno razrijedi. Podijeliti u 8 kuglica, spljoštiti ih u 2 cm debele 'pljeskavice'.
    Ugrijati tavu tj. tiganj i namazati je slaninom sapunjarom dok ne pusti dosta masnoće. Na toj masnoći pržiti ove pljeske 4 min. sa svake strane i servirati vrelo. Slika ispod:

http://img713.imageshack.us/img713/6097/boxty2.jpg

Koliko je ovo važno tradicionalno jelo za narod i mlađahne domaćice na ostrvu, pokazuju stihovi iz kuvara moje prabake:

Boxty on the griddle,
    boxty on the pan,
    If you can't make boxty
    you'll never get a man.

Prijatno!!!!

P.S. Osjećam se ko Voki Kostić kad ovako navede neki detalj ;-)

8. @Celtic, sad cu probam drugu verziju, javljam utiske :)

9. U toku sledeće nedelje ću da probam jednu od ove verzije i javljam ovde utisak.

Inače završio sam onu piletinu na francusko marokanski način i oduševljen sam. Ukus za 10-ku, jednostavno je za pravljenje, a ima neki ukus potpuno drugačiji i za promenu prija. Odstupio sam od recepta samo u tome što nisam stavio đumbir, jer ga nije bilo nigde, ali začini su ionako u receptu po ukusu. Jedino čini mi se da mora cimet, jer baš on daje ukus najviše. I "Alava" paprika isto.

Sve u svemu, recept je na prethodnoj strani i moj savet je da probate.

10. ја данас јео кајгану, јеби га.

11. @Celtic, podseca me malo na pitu krompirusu (nekom zdravom logikom kontam da je to zbog krompira i bibera), pojeo sam par komada, nije lose... Mada kontam da sam ja to negde izgresio...

evo fotke mozda ces znati sta sam zajebo
    http://www.dodaj.rs/f/1N/GU/3DzzPoHW/slika074.jpg

skuvao sam 3 krompira i izgnjecio, 2 narendao, roknuo u ciniju, stavio bibera i soli i brasna i mesao... dodao malo mleka i nastavio da mesam dok nisam dobio neku polukompaktnu smesu i onda sam to krnuo na ovo cudo (dobio ga nedavno pa reko da istestiram)

12. Vukajlijaši KUVAJU! :)

13. Pohovane svinjske snicle.
    Ovo sam skoro cuo, probao sam samo jednom. Kada pohujete meso. Bilo to svinjetina ili piletina, umesto prezli, na jako male komadice izlomite perece. I to koristite umesto prezli. Takodje, mozete da koristite i susam. Ali ga obavezno pre toga malo, samo malo proprzite. http://2.bp.blogspot.com/_2IKFjQufth4/TMV7ZogqDjI/AAAAAAAAASM/6ym2Yc8uKmw/s1600/DSCN5093.JPG

14. Како је кренуло, ништа... Чекам да мама дође спосо :)

15. @ dokle_vise: Stavio si malo više mlijeka no što treba. Ostalo OK. I na slici se odmah vidi da si ljevoruk i da si ovo spremao predveče, u fazi opsesivno kompulzivne gladi, tako da je i to presudan faktor....

16. I na slici se odmah vidi da si ljevoruk i da si ovo spremao predveče, u fazi opsesivno kompulzivne gladi, tako da je i to presudan faktor....

lololo :D

17. celtic
    @ dokle_vise: Stavio si malo više mlijeka no što treba. Ostalo OK. I na slici se odmah vidi da si ljevoruk i da si ovo spremao predveče, u fazi opsesivno kompulzivne gladi, tako da je i to presudan faktor....

:D
    ako mislis da sam stavio puno mleka jer izgleda tanko (citaj: razliveno) to sam tako razvukao jer mi prva tura katastrofa bila, nije se najbolje ispeklo a drzao sam ga nekih 20ak minuta na ovoj ploci, a sto se tice neverovatne gladi i levorukosti tu si u pravu jer sam s dve leve radio :)

18. :D
    ako mislis da sam stavio puno mleka jer izgleda tanko (citaj: razliveno) to sam tako razvukao jer mi prva tura katastrofa bila, nije se najbolje ispeklo a drzao sam ga nekih 20ak minuta na ovoj ploci, a sto se tice neverovatne gladi i levorukosti tu si u pravu jer sam s dve leve radio :)

Eto vidiš kaki sam dobri dijagnostičar!!!!

19. Једи, Селтике! Једи! Требаће ти снаге за фајт против Дога!

Rekli o sajtu

Na sajtu vukajlija.com definisan je pluskvamfutur I i II , poseban morfološki oblik glagola, kojim se služe političari kada govore o ulasku Srbije u Evropsku uniju.

Kurir · 20. Februar 2011.