Шта данас ручавате?

1. Ali je pohvalno što nije neko vegansko jelo.

Hahahahaaa :)))
    Provirone, kakav si ti kralj! :)))
    Ne zezam se, zaista tako mislim :) Simpatično mi je što svi misle da vegetarijanci i vegani predstavljaju ko neku, štatijaznam...sektu, pričaju o hrani, životinjama, "preobraćaju nevernike", a ti si pravi primer "iskrenog osvešćenog mesojeda" :))
    Svaka ti čast :)

2. Meni nije jasno kako neko može da ne jede meso.

3. Eto, Skočko, ima i takvih "organizama" :)

4. VanGoga treba dobiti zabranu pisanja na ovoj temi! :)

5. @skocimis, ja klopam svaki dan na poslu vegetarijansku hranu i mogu ti reci da je skroz super. zategao sam stomak, imam vise energije, nema suljeva, 2 puda dnevno se ustolicim, ludilo...
    i naravno da za dorucak odvalim neke mesine i mleka
    mene samo nerviraju oni istripovani hipsteri a pogotovo me iritira kad neko kaze "vegan"

6. VanGoga treba dobiti zabranu pisanja na ovoj temi! :)

Provirone, kad bi samo jedared okusio neki kulinarski specijalitet koji ja spremim, promeniJo bi mišljenje, ili bi prihvatio da postoji još nešto ukusno-pored mesa. :)
    @dokle_više, što te nervira to? Ima razlike u ishrani, pa otud i razlika u nazivu :)

7. nemam nista protiv razlike u nazivu nego mi je to "vegan" nekako retardirano, kao neka fensi uvreda tipa feget

8. Ahahaha, znači smeta ti "zvuk" te reči :))
    Razumem, i meni je bilo bzvz da se sad tu nešto stalno razlaže, raščlanjuje, ovo-ono..
    Mislim, ljudi se hrane kako ko voli i molim- šta se tu vazda diže buka oko toga.Onda sam shvatila da se neki uvrede ako nedajbože, pomešaš nazive pa sam sve naučila, ali i digla ruke od "oslovljavanja". Kad me neko pita, ja samo kažem-ne jedem meso i to je to. Ne objašnjavam kom redu, familiji i rodu pripadam :)))

9. http://www.admiralsibenik.com/images/meni/grill/biftek-u-umaku-od-gorgonzole.jpg
    Biftek malo krvaviji u gorgonzola sosu sa rižom i pavlakom. I ja da se počastim...

10. Lijepo je sve to, al' čuj ne jesti meso? :D

11. Živi život i uživaj, Skočko :*

12. Ћуретину у сосу од бундеве, празилука и карија. А шта сте запели за вегетаријанце, једу људи шта им се једе и готово. Ја уживам у месу, али бих за све месоједе увео нешто као годишњу дозволу за куповину меса: ако имаш више од осамнаест година и хоћеш да купујеш месо у продавници, одради једну смену у кланици, и добијеш штамбиљ, дозвола ти се продужава.

13. Shekea, dobro ti ovoj!
    Kupus i meso

14. Dobri recepti. Danas nista za jelo :D

15. Eeeee, šta sam ih ja odradio, ne u klanici no na klanjima, vala bih mogao odmah doživotnu dozvolu dobiti....

16. Pravim piletinu na francusko-marokanski način, prvi put i deluje predobro.

17. danas sam rokao
    kuvano-pecenu piletinu sa krompirom i sampinjonima (jbg ostalo svezih od juce pa da ne propadne)

18. Evo i recept:

Sastojci:
    500g piletina
    po ukusu crno vino, cimet, đumbir, aleva paprika, origano, biber, so, kačkavalj
    list sveži peršun
    list sveža mirođija
    1čen crni luk (može i mladi)

Priprema:
    U tiganju, na vodi dinstati luk, sve dok voda skoro ne ispari.
    Zatim u tiganj sipati još pola šolje vode, pa onda isečenu piletinu, tako da se dinsta pet minuta sa lukom.
    Nakon toga dodati začine po ukusu, preliti vinom i pustiti da se lagano krčka.
    Kada se piletina isprži i upije vino, ostaviti na toploj ringli sa listovima peršuna i mirođije, ali samo par minuta da upije njihovu aromu. Na kraju na piletinu staviti listove kačkavalja, dok je još vruća, da se kačkavalj rastegne.

19. Sad sam vid'o Šekinu klopu, umal' u nesvest da padnem kol'ko to dobro zvuči i deluje.

20. Ja danas jeo rebarca s rižom, odro se ko konj

Rekli o sajtu

Kada pitate dva čoveka o nečemu, dobićete više od dva mišljenja. Na toj osnovi je stvoren Vukajlija. Rečnik slenga i idioma.

Kompjuterska Biblioteka · 7. Maj 2009.