Definiše se sve i svašta. Tako se mogu pročitati definicije baksuza, alapače, čitulje, smrti, rezervoara za smeh, kolateralne štete, Živojinović Velimira, zvanog Bate, dnevne svetlosti, gospođe džem!, Brus Lija… „Je l’ ti puši ćale?”, „Je l’ mogu u WC?”, „Chuck Norrisisati” i još mnogo toga može se naći na ovoj internet stranici. Zato ne iznenađuje što se mnogi kad jednom dođu, ponovo vraćaju na nju. Neki čak postaju i zavisnici, pa traže od moderatora da ih banuju, poput jednog studenta koji je zahtevao da mu zabrane pristup na nedelju, dve dana da bi mogao da uči.
Status Magazin · April 2009.
Di je recept Kelte? Di su naši recepti?
E, a stvarno bi mogao tako ponekad da nabaciš koji Ireland recept, čisto nešto provereno, da malo probamo svi. Ono što si postavio nisam pravio, malo teže je tokom radne nedelje, a za vikend ću da bacim da vidim kakvo je, mada mislim da tu nema greške.
Samo jogurt.
е, правим вечерас овај први боксти! други ми се не свиђа јер има лука :(
@ Mala Vidra: ko ne voli luk, ne treba ni da živi ;-)
da, to mi svi kažu. al' nisam ga okusila već 20 godina, pa sam živa! :D
zato jedem sve ostalo. :D (sem bijelog luka i praziluka :D)
Eo vam recept koji se u Irskoj jede samo za Svjatog Patrika i Halloween, al je dobar i vako:
Colcannon
Sastojci:
- glavica kelja oko 500 grama, isječena, kuvana, sitno samljevena
- 500 gr pire krompira
- 100 gr maslaca
- pola kašičice naribanog muškatnog oraščića
- 2 glavice luka, skroooz sitno isjeckane
- 100 ml mlijeka
-100 ml kajmaka svježe obranog sa mlijeka
-kašičica mljevenog crnog bibera, so
Luk propržiti na maslacu, na najmanjoj vatri da omekša, ne smije požutiti. Dodati mlijeko, kajmak, muškatni oraščić, so i biber i pustiti da prokuva. Dodati pire i pasirani kelj i dooobro izmiješati (sve mora biti vrelo, da se maslac rastopi). Onda dodati 50 gr maslaca, izmiješati i presuti masu u posudu, napraviti kašikom udubljenje, u njega staviti 25 gr maslaca i servirati. Uz ovo piti mlak Guinness ili kuvani rum. Sličica:
http://img534.imageshack.us/img534/8808/colcannona.jpg
http://en.wikipedia.org/wiki/Sannakji
http://youtu.be/YiwKs3ee0fc
Meśa, ostavi mi malo, na vr kašike, da probam.
Oću samo požuri da ne uteče.
Prženi lukac.
picu danas
gladan sam ceo dan, i malopre boktejebo trazim od keve da nesto pojedem, kao ono imam šta da vidim, kuvana boranija. E neš kolega, sad ce mi stigne pica da ne legnem gladan.
Sastojci:
- glavica kelja oko 500 grama, isječena, kuvana, sitno samljevena ..
Nisam morao ni da citam dalje, hahaha
Keva kupila 4 kile bifteka,danas pojeo zadnje. opet u gorgonzola sosu sa manjim izmjenama
U biftek utrljao senf,biber i so,sve to isprzio,u gorgonzolu doda aleva paprike,stavio parče preprženog leba na dno,metno biftek preko gorgonzola,narendao parmezana,čaša crnog vina, ubih se. Sjutra planiram ćureći batak u sosu od nekog voća
Bario sunku i uz suNJku crnoga luka.
@ Gazimudo:
1. ti izgleda nisi u životu bio gladan;
2. prvo probaj, pa ondak kritikuj.
Će bude nekšto za ručak danas, nadam se, ako nema ništa dobri su i leb i so
ajmo malo vegetarijano
Ćufte od bundeve
Rižoto sa paradajzom
Spanać varivo
Prilog: domaći hleb i salata
Pečenje od Božića i tortu od Svetog Nikole :(
zašto tužić?