@Valdemar, a i svima ostalima: gljive NIKAD ne potapajte u vodu jer se ubrza oksidacija i sjebe se ukus. Potopite ih u mlako mlijeko, na sobnoj temperaturi do 30 minuta (žilavija gljiva=duže stoji u mlijeku). Ondak radi s njima šta oš, a i mlijeko će dati malo šmeka. Poželjno je čačkalicom izbušiti šeširiće da gljive puste višak arome; optimalan ubod bi bio oko 0,3 mm, inače feng-šui se izopači i jednokratno pomogne ilovači u ratu protiv tebe :-)
Mljeeeko moš poslije koristiti u pripremi umaka ili ga ruknuti niz ždrijelo junačko, što i sam preferiram.
Danas bome bilo traumatično, ja se vratio i vidim sestra pohovala oslić a bili neki glazirani fileti pa se samo raskvasio i ostao sirov. Baš se izbedačila, i ja šta ću probarim nešto mladog krompira i složim nekakvu musaku u tepsiju, bilo pristojno na kraju.
Čiken agen.
Sinoćke ga začinila i metnula u frižider, jutros izbauljala iz kreveta samo koliko da ga stavim u rernu i uključim i vratila se u krevet još sat vremena.
EDIT: Gogo, gde si nabavila tu fungoidnu živinu? Ubrala sama?
Danas u menzi :
- Supa bez rezanaca
- Krmenadla od nesrećno pregaženog nerasta
- i boranija upola skuvana bez luka
+ dezert jabuka
Skočko prešo u zdravojede <3
ne bi da kenjam,al 99 posto pogresno napise i kaze sta se klopalo kao poslastica posle obroka.
ribu i pomfrit
Skočko prešo u zdravojede <3
Samo uz meso :D
Ako, ako, doći ćeš ti do stoposto zdrafe hrane! ;)
@Valdemar, a i svima ostalima: gljive NIKAD ne potapajte u vodu jer se ubrza oksidacija i sjebe se ukus. Potopite ih u mlako mlijeko, na sobnoj temperaturi do 30 minuta (žilavija gljiva=duže stoji u mlijeku). Ondak radi s njima šta oš, a i mlijeko će dati malo šmeka. Poželjno je čačkalicom izbušiti šeširiće da gljive puste višak arome; optimalan ubod bi bio oko 0,3 mm, inače feng-šui se izopači i jednokratno pomogne ilovači u ratu protiv tebe :-)
Mljeeeko moš poslije koristiti u pripremi umaka ili ga ruknuti niz ždrijelo junačko, što i sam preferiram.
Moj ćalac danas spremao piletinu sa mladim krompirom, šargarepom i tikvicom POD SAČEM. Znači, kad nemam reči da opišem koliko je dobro.
Šumsko pile! Njam!
Pečenog vola u rerni.
Fazana?
Danas bome bilo traumatično, ja se vratio i vidim sestra pohovala oslić a bili neki glazirani fileti pa se samo raskvasio i ostao sirov. Baš se izbedačila, i ja šta ću probarim nešto mladog krompira i složim nekakvu musaku u tepsiju, bilo pristojno na kraju.
šumsko pile od soje? :D
Šumsko pile je vrsta pečurke čije je meso jako slično (po boji, teksturi) belom pilećem mesu :)
Ali je nemoguće ukusno! :)
Znači pečeni detlić, kruto.
http://www.youtube.com/watch?v=12J4otN4VY4
Supa od detlića! :))
Krenuo pravim picu i imam samo Lisicarke gljive, bi li one valjale ili moram da idem kupiti sampinjone?
Samo ti rokni preko, i pusti dnevnik. Ako počneš da se smeješ na početku dnevnika znači da rade.
Nemoj brate, greota je. Osim ako je praviš s original talijanskom mocarelom, deluks suvim vratom, koktel paradajzom i škampima.
Čiken agen.
Sinoćke ga začinila i metnula u frižider, jutros izbauljala iz kreveta samo koliko da ga stavim u rernu i uključim i vratila se u krevet još sat vremena.
EDIT: Gogo, gde si nabavila tu fungoidnu živinu? Ubrala sama?
ручавам рејвенку, ммммхмхм