Valdo, ja jednom jela tu gljivu, u piti. Joj, KAKO je ukusna! Uf!
Bila je malo starija, pa sam je ostavio dugo da stoji u vodi, nakupila se vlage, pa sam još prokuvao da ubijem navodne toksine (moja gospođa inače nije htela da jede), i dobio sam bezukusan sunđer... Fuj.
Ne znam, ova je bila isto zrela (onako, sa crvenim delovima, a naokolo žuta), ali je bila u fridžu par dana. Međutim, samo sam je oprala pod mlazom vode, iseckala i sa lukom propržila malicko. Onda stavila kao fil za pitu i...simfonija ukusa!
Evo ja da podelim recept jednog integralnog, slanog kolača... Verujem da će se ovim damama svideti:
- 800g crnog (integralnog) pšeničnog brašna, + 200g belog pšeničnog brašna,
- 200g oljuštenog bundevinog semena,
- 200g oljuštenog suncokretovog semena,
- 200g susama,
- 100g kima (obavezno upola manje),
- i drugih semenčica po izboru (varijacije na temu)
- jedan margarin (250g)
- pola kafene šoljice ulja
- jedna ipo šoljica vode.
Od toga napraviti smesu, koju pripremate u aparatu za kalupnjake...
Zaista preukusno, makar meni. Ono što je najbolje, mogu da se jedu i nakon 3, 4, 5 dana, i ne gube na ukusu, čak su i lepši...
Što se tiče semenki, mogu se zameniti i dobro samlevenim orašastim plodovima (kikiriki, badem, lešnik, orah, indijski, brazilski orah, sve po izboru...). Stvar izbora...
Ako se neko odluči da napravi, voleo bih da čujem komentare...
Ostavio sam drugi da mogu i ostali probati al kontam da neću odoliti da ga požderem :D
Recepat ako se odlučite probati (ja pravim bez kvasca al vi turite slobodno)
-200g crnog
-200g bijelog brašna
-120ml mlake vode
-kašičica šećera
-kašičica soli
-kvasac
-maslinovo ulje
-manja ćasa ajvara, pinđura, ljutenice (zavisi od ukusa), odoka 100-150g
-začini (bosiljak, ruzmarin, korijander, timijan, origano, peršun) sve po kašičicu ako volite baš aromatično ili po pola ako volite onako :D
-3-4 čena bijelog luka (zdrobljeno ili sitno nasjeckano) ili 1 kašičica onog u prahu
-par peraca vlašca
Odvojite kašičicu prašna, 20g svježeg kvasca, šećer i mlaku vodu u šolju, umiješate, ostavite na toplom da kvasac proradi.
Brašna pomiješate, dodate so, 6-7 kašika maslinovog ulja i ajvar.
Kad kvasac odradi dodate u brašno, dodate začine i sitno sjeckani vlašac te umijesite tijesto.
Razvučete tijesto u pravougaoni oblik, debljine 1 cm i ostavite da odmori jedno 30 minuta na toplom.
Kad odmori, premažete maslinovim uljem, napravite mala udubljenja prstima, pospete krupnom morskom solju i pečete na 200°C u rerni nekih 15-20 minuta.
Skočko, kolko te izađe RANA na mesečnom nivou? Mislio sam da počnem da se kurvam, pa da uvrdim tarifu.
Векну леба и 2 еурокрема од 100 грама... Дијета.. ♥
tortilje sa grilovanom slaninom, maslinama, fetom, paradajzom i ajsberg salatom :)
Gibanicu i paradajz.
Au, što sam jela suljpa s lukom i ljutim papričicamaaaa!!! Bolan da se leči!
Gibanicu i paradajz.
Jel plastikanjer, Nato?
Jeo sam gljivu šumsko pile, nisam je lepo spremio, imam utisak kao da sam se najeo mokrih drva.
Пасуљ што сам јуче скуво.
šnicle od genetski modifikovane soje. njam njam.
Valdo, ja jednom jela tu gljivu, u piti. Joj, KAKO je ukusna! Uf!
Skočko, kolko te izađe RANA na mesečnom nivou? Mislio sam da počnem da se kurvam, pa da uvrdim tarifu.
Oko 150€.
Tolika je bila zadnja podmira kupljena 24. prošlog mjeseca. Potrošena prije 2-3 dana, ostalo je još 300 ml mlijeka.
Bila je malo starija, pa sam je ostavio dugo da stoji u vodi, nakupila se vlage, pa sam još prokuvao da ubijem navodne toksine (moja gospođa inače nije htela da jede), i dobio sam bezukusan sunđer... Fuj.
Ne znam, ova je bila isto zrela (onako, sa crvenim delovima, a naokolo žuta), ali je bila u fridžu par dana. Međutim, samo sam je oprala pod mlazom vode, iseckala i sa lukom propržila malicko. Onda stavila kao fil za pitu i...simfonija ukusa!
Valdo ne zna da kuva :) :P
Danas grasak sas mesom i pita zeljanica.
Evo ja da podelim recept jednog integralnog, slanog kolača... Verujem da će se ovim damama svideti:
- 200g oljuštenog bundevinog semena,
- 200g oljuštenog suncokretovog semena,
- 200g susama,
- 100g kima (obavezno upola manje),
- i drugih semenčica po izboru (varijacije na temu)
- jedan margarin (250g)
- pola kafene šoljice ulja
- jedna ipo šoljica vode.
Od toga napraviti smesu, koju pripremate u aparatu za kalupnjake...
Zaista preukusno, makar meni. Ono što je najbolje, mogu da se jedu i nakon 3, 4, 5 dana, i ne gube na ukusu, čak su i lepši...
Što se tiče semenki, mogu se zameniti i dobro samlevenim orašastim plodovima (kikiriki, badem, lešnik, orah, indijski, brazilski orah, sve po izboru...). Stvar izbora...
Ako se neko odluči da napravi, voleo bih da čujem komentare...
Ja vako pravim ljeb xD
E, da, focaccia aromatica je FENO-ME-NALAN!
Oždero sam se, pojo sam komplet jedan kolut :D
Ostavio sam drugi da mogu i ostali probati al kontam da neću odoliti da ga požderem :D
Recepat ako se odlučite probati (ja pravim bez kvasca al vi turite slobodno)
-200g crnog
-200g bijelog brašna
-120ml mlake vode
-kašičica šećera
-kašičica soli
-kvasac
-maslinovo ulje
-manja ćasa ajvara, pinđura, ljutenice (zavisi od ukusa), odoka 100-150g
-začini (bosiljak, ruzmarin, korijander, timijan, origano, peršun) sve po kašičicu ako volite baš aromatično ili po pola ako volite onako :D
-3-4 čena bijelog luka (zdrobljeno ili sitno nasjeckano) ili 1 kašičica onog u prahu
-par peraca vlašca
Odvojite kašičicu prašna, 20g svježeg kvasca, šećer i mlaku vodu u šolju, umiješate, ostavite na toplom da kvasac proradi.
Brašna pomiješate, dodate so, 6-7 kašika maslinovog ulja i ajvar.
Kad kvasac odradi dodate u brašno, dodate začine i sitno sjeckani vlašac te umijesite tijesto.
Razvučete tijesto u pravougaoni oblik, debljine 1 cm i ostavite da odmori jedno 30 minuta na toplom.
Kad odmori, premažete maslinovim uljem, napravite mala udubljenja prstima, pospete krupnom morskom solju i pečete na 200°C u rerni nekih 15-20 minuta.
Skočko makrobiotičar... Ko bi rekao! lololo
http://www.youtube.com/watch?v=dKLxUwFNYNA