U nedostatku mesta u Vujaklijinom ili kojem drugom rečniku na internetu postoji mnoštvo sajtova, među njima Vukajlija, gde možete da vidite na kakav sve način ljudi vole da razgovaraju na opšte zgražavanje lingvista. Tako da se tamo može videti da ljudi fejsbukuju, fejsbuče, da im je fejs ubagovao. Ili čak poređenje čuvenog prideva „kul”: kul, kulji, najkulji.
Emisija RTS-a "Oko Magazin · 24. Novembar 2009.
Откако сам прошле зиме са летњим гумама одрадио нежељени окрет од 240 степени у сред раскрснице, и то при брзини од 20 на сат, немам дилеме око гума. Ставио ћаћа пре месец и по нове зимске и ФАЛА МУ.
Сад морам да монтирам зимске и на бајс. Ал ћу да се ломим хњооо хњоооо
A jebem li ga, kako ja da znam da li mi je ovo letnja ili zimska guma, neko kaže jedno, neko drugo, ja jedino znam da mi je dubina šare ok. Prvo mi je čovek reko da je univerzalna guma, drugi kaže da je zimska, a treći da je letnja.
ukoliko nisi siguran, Stože, najbolje da kupiš nove. ali, ako odeš u najbliži servis pneumatika možda će oni moći da ti kažu više o vrsti tvojih guma. ili je fotografiši pa mi pošalji pa ću ja to provjeriti za tebe. sigurnost je najvažnija.
http://en.wikipedia.org/wiki/Tire_code
Ako nema pahuljicu nije zimska.
M+S MOGU, LJETNJE NE MOGU JER NE VALJA MATERIJAL.
M+S znači MUD+SNOW, blato i snijeg, ali imaš prave zimske M+S i imaš all season M+S.
Prave su sa pahuljom na sebi, to namjerno štampaju da i retardi mogu kupiti zimske gume.
Ljetne gume su tvrđe da se na 50+°C asfalta ne bi razlijepile k'o žvaka.
I te gume su na niskim temperaturama kao plastika i ne funkcionišu. Na sve to - šara im nije pravljena da efikasno skida snijeg tako da na kraju imaš komad plastike obmotan snijegom. Bolje ti je voziti na felgama...
Isto tako - zimske gume ne valjaju da se voze ljeti, jer su mekše, i već na 28°C su skoro pa premekane i zaustavni put na takvim pneumaticima je skoro 70 metara duži. Pa ti vidi.
Koje god da kupujte nemojte tigrove.
Verujte mi iz iskustva da su zimi bolje mišelinke ljetne nego tigrove zimske.
To je ista guma, Mišelin je vlasnik Tigra.
Jest vlasnik al guma nije ista da jebe mater.
Akcija u Servisu Dejan i Sinovi u petrovaradinu, Dulop za 4200 po komadu i Tigar za 3850 po komadu, al samo do petka 14. 12.
E, imam ja Tigrove već dvije godine. Doduše, na zadnjim točkovima, a na prednjim Sava. Dvije sezone, nema problema. To jes, ovo im je treća zima.
moje su Fireli hehehe.
Tigar i na prednjim i na zadnjim sa tom razlikom što su prednje kupljene prije tri dana, a zadnje su prošlogodišnje. Ako valjaju za zimu na Romaniji, bolji test im ne treba. Vozio sam nekad i na Savi S2, zimi možeš da izađeš na Mjesec, ali su za ljeto premekane.
Akcija u Servisu Dejan i Sinovi u petrovaradinu, Dulop za 4200 po komadu i Tigar za 3850 po komadu, al samo do petka 14. 12.
Pa koje su ti to Dunlop za te pare? 40€ komad? Mislim, od koliko je cola ta guma za te pare?
Ja nosim 17', kad bi mi dali za te pare, uz'o bi 2-3 kompleta bez razmišljanja!
То је вероватно она фора, Бриџстон за 50 евра, а у ствари је на акцији Дејтон гума коју производи Бриџстон у Африци. Далеко од лошег, ал није Бриџстон. И то за тринаестице.
DULOP Kurde, ne duNlop - ne mešaj Kineze sa svetskim markama :)
ove su mi gume, sad sam gledo na kolima, kolko vidim na netu, izgleda da su letnje, al ne mogu naći na netu kolika je dubina šare te gume iz prostog razloga što ne znam kako se to kaže na engleskom :)
Kakve god da su, letnje ne možeš da voziš. To je moglo samo prošle godine.
http://www.internet-prodaja-guma.com/auto-gume/firestone-165-70-r14-multihawk-81t/1081
te i ja imam leti na Puntu, zimi vozim vinteru