Na osnovu čega procenjujete nečiju inteligenciju ?

1. JA PROCJENJUJEM ŽENSKU INTELIGENCIJU TAKO ŠTO JE PITAM BIL MI DALA PIČKE I AKO OĆE DA MI DA PIČKE ONDA JE INTELEGENTNA A AKO NEĆE DA MI DA PIČKE ONDA NIJE INTELEGENTNA I TAKO POZDRAV ZA VAS U STUDIJU I AKO MOŽE ODŠEMSE DOKLE DA SE KRADOM SASTAJEMO POZDRAV ZA SVE

TO

2. Да и не помињемо да су карактер и дисциплина далеко битније особине за било какав успех. Дао бих пола интелигенције за вољу да урадим оно што треба да урадим. Рецимо сад да учим уместо што блејим овде а прексутра ми колоквијум.

+1 Ja sam teška lenčuga, ne znam ni kako uspevam ovako dobro, ali stalno zaglavim i leti, jer me mrzi da živim. I taj IQ može da se poveća za dvadesetak jedinica konstantnim umnim radom, ili da opadne, konstantnim umnim neradom.

Šta ja znam, zanimljiva tema. Mislim da najviše zaključujem na osnovu smisla za humor i face. Mada smisao za humor može da se menja, možeš nekog da ''naučiš'' šta valja. Ipak je faca nešto što slabo izneveri, ne znam kako da opišem, vidi se to. Da, ima dosta ljudi oko mene koji nikako vizuelno ne mogu da zamisle kako funkcioniše neki enzim ili recimo proces replikacije, čak i kad im nacrtam ili pokažem animaciju (još ja važim za nekoga ko može najbolje i najjednostavnije da objasni), ali mislim da je to više nedostatak te vizuelne inteligencije, što može da se nadoknadi nečim drugim, recimo socijalnom iteligencijom, ili verbalnom.

Glavno, možda pomalo izvan teme, ali još tu negde, IQ ne treba nužno povezivati sa uspehom (mada određeno visok nivo inteligencije mora postojati), disciplina i instinkt su kod uspeha najbitniji, znam ljude koji uče tooooliko mnogo, a blam i mene bude kada pitaju profesora da objasni neke stvari kako to ne kontaju, ali onda sednu kući, uče dok god ne ukapiraju, i ne mrzi ih da uče napamet, pa prođu odlično. Disciplina je ključ za uspeh. A ovako, nemam pojma, primetim kada sam inteligentnija od sagovornika, ili kada je on inteligentniji od mene, ali ne smeta mi, ako je dobar, vredan čovek, vredi više od mene koja parazitiram i nikad ne učim kad treba ili nekog pametnjakovića koji džabalebari pred trafikom po ceo dan. A imam jednog jako dobrog druga, vidi se da je pametan, maštovit je i lepo se izražava, hvalio se kako je član MENSE, a ja: ''Ekstra, sada sigurno radiš na tome kako da svoju inteligenciju iskoristiš za učenje i dobrobit čovečanstva, zar ne?'' Inače završio je trogodišnju, i klošari, a ovako je jako bistar i sve ga interesuje, mnogo zna, ali ne doprinosi društvu. Tako da, ničim čovek ne treba da se hvali dok ne dokaže korisnost. Dela, ne reči i papiri.

3. да ли скор на вукајлији има корелације са интелигенцијом?

да ли је онда страја најинтелигентнији вукајлијаш?

одфоворе образложити у две куцане а4 стране, фонт тајмс њу роман, проред 1.5

4. Inteligentan čovjek mora znat dobro osovat jebem ti kolje grabovo i svaki trun u šumi što je osto!
    Nemeš ti bit to! Neaš ti tu šta!

5. Taj straja nije normalan decko. Napravim pre neki dan nalog na tviteru da vidim cisto o cemu se radi i teraju me da dodam ukupno 15 ljudi koje cu da pratim i ja zapratim tog straju izmedju ostalog. Jel verujete da je covek izbacio u 7 ujutru 6 jebenih tvitova? Stancuje ih vise nego defke. Ja verujem da on pre nego sto nesto kaze, ma sta kaze, pre nego sto pomisli, on to izbaci na tviter. Jebote imas valjda neki zivot, neke ljude s kojima mozes razgovarati u kuci, a ne da svaku jebenu glupost koja ti padne na pamet objavis na net. Ja ne znam dal on ima neke koristi od tog stancovanja, dal je razvio biznis ko gastoz koji objavi 10 klipova dnevno u kojima radi neke nebitne stvari. Pokusao sam da mu prokomentarisem koji tvit, da iznesem svoje misljenje, da malo oladi s tim, al ne mogu ja toliko komentarisati koliko on moze tvitova izbaciti.

6. http://www.youtube.com/watch?v=Yw85SFFAANU

I ako nekom ne valja ova pjesma ja ga smatram glupanom pa može on bit i član NASA-e, CIA-e i vatikanske lože Slobodnih templara zidara, ne interesuje me....

7. Ja mislim da ljudi il su glupi il se prave pametni.

8. +1 на Скочимиров последни пост.

9. Глуп сам. Јер да сам паметан, не бих прочитао скоро све постове на овој теми (неке сам прескочио, толико памети имам).

10. Skočimiš

I ako nekom ne valja ova pjesma ja ga smatram glupanom pa može on bit i član NASA-e, CIA-e i vatikanske lože Slobodnih templara zidara, ne interesuje me....

Тако је, бре! Само генијалац какав је Перица Здравковић може да направи овакaв спој фолка и рока, који само интелигентни људи могу да разумеју.

11. JA PROCJENJUJEM ŽENSKU INTELIGENCIJU TAKO ŠTO JE PITAM...

Ti procenjujes sta?!? :O

12. Ima li u toj Mensi kakvih zagorelih nimfo šteberki, koje su voljne da posle sesije u čitaonici PMF-a u gotik korsetu sobe oblepljene posterima Paula Erdoša ugoste kojeg mlađahnog preldžiju? Može i za predigru par zadataka iz analize, nije proglem nikad bio. Koja su iskustva? Ima li pičetine? Šta se pije na tim dernecima? Mada sve mi se čini da je to neki pederbal gde se napaljeni brucoši računarstva i pedesetogodošnji magistri elektronike sa Sarajevskog univerziteta straobalno razbijaju od mice i domina u prostorijama lokalnog doma kulture dok na rešou kuva mešani voćni čaj pa nek ide život, a?

Nije daleko od istine, ne vara te filing za osecaj. Ja jednom bio, naravno bez clanske karte, slagao da mi ostala na klaviru, a oni posto su socijalno hendikepirani sve poverovali.

13. On ima 156 IQ. Koliko znam, to se karakteriše kao genije, ako se ne varam.

Varaš se, jer ako me moje oskudno poznavanje psihologije ne vara koliki god da ti je IQ možeš maksimalno biti "skoro genije", a tek kad zadužiš čovečanstvo, vox populi ti dodeljuje titulu genija.

14. Perica Zdravković je pravio najjače pesme. ♥ No, nije to tema.

Inteligencija se može proceniti na osnovu samo nekoliko rečenica na osnovu kojih mogu da ukapiram kakvog je mentalnog sklopa osoba sa kojom razgovaram i 90% ne pogrešim u proceni.

15. Meni je sva inteligencija u kurcu, znači JA JEBEM

16. A imam jednog jako dobrog druga, vidi se da je pametan, maštovit je i lepo se izražava, hvalio se kako je član MENSE, a ja: ''Ekstra, sada sigurno radiš na tome kako da svoju inteligenciju iskoristiš za učenje i dobrobit čovečanstva, zar ne?''

A sta je sa ljudima koji rade na razvolju oruzja, za losobit jednog dela covecanstva?

17. Kurd
    Mislim da muzički ukus nema neke veze sa time ko ima koliku RAM memoriju i brzinu procesora u glavi.
    Naravno, ako sluša Karleušu, Seku ili tako to, to već ukazuje na neka izvesna oštećenja... :-D

Pročitaj ponovo šta si napisao pa se zapitaj malo... Prvo kažeš da nema veze a posle da u slučaju Karleuše ipak ima, odluči se...

Мени није јасно зашто се рок класификује као озбиљна музика. Значи, кад искључимо неке музички и/или лирички "богате" бендове типа Пинк Флојд, Прпл, Цепелини, Квин, добар део рок музике је приземнији и примитивнији од просечне ДМ Сат арије.

Muzički i lirički bogati? Pink Floyd, Purple, Zeppelin, Queen? HAHhahahah nije mi dobro, Queen!!!1 LOL

moram ponovo

добар део рок музике је приземнији и примитивнији од просечне ДМ Сат арије.

Lolčina, ovo samo ukazuje na tvoje neznanje i neupućenost, no dobro, kako ti kažeš, poznavaocu muzike...

A moj odličan prijatelj, rasturio ETF, IQ 156 po Katelovoj skali, već sam pomenuo, totalno neozbiljno sluša muziku, muzika mu je sporedna stvar u životu. I sluša haus i narodnjake :)

Au, pa šta ćemo sad? Daj ljudi preporučite neki haus i narodnjake, ako lik koji ima IQ 156 po Katelovoj skali to sluša, to je onda kvalitet. Uh

http://www.mudremisli.com/2009/04/7-vrsta-inteligencije/
    Mi smo u srednjoj iz psihologije nešto slično učili, da postoji više vrsta...
    Ako je neko sposoban da reši matematički problem, ne znači da mi njegovo mišljenje o muzici dopire do kurca. Kontaš?
    Doživljaj, percepcija i ocena umetničkog dela(muzike u ovom slučaju) zavisi od znanja onog koji to delo percipira. Znači, izbor muzike koju slušamo možda nije povezan sa inteligencijom(doduše, postoji muzička inteligencija koja je šturo opisana u gornjem linku), ali je svakako u korelaciji sa našim znanjem iz te oblasti. Što više muzike čuješ tokom života, manje ćeš biti oduševljen banalnim i idiotskim pop pesmama, domaćim repom, krajišničkim pesmama, generičkim bluzom itd.(kašalj, kašalj). To što neki ljudi slušaju "muziku" samo da ne bi sedeli u tišini i slušali zrikavce je njihov izbor, oni ne cene muziku kao umetnost, a verovatno imaju sličan neznalački odnos i prema drugim umetnostima... Meni su interesantni ljudi koji poznaju ili se bar interesuju za istoriju umetnosti(i mnoge druge oblasti), a obično se pokaže da su takve osobe inteligentne i nemaju problema u školovanju. Inteligencija je sposobnost snalaženja u novim situacijama ,stvaranje koncepata, analitička sposobnost, sposobnost da se apstrahuju manje važna svojstva pojava i procesa i koncentrisanje na najbitnije odlike nekog fenomena itd. Ovo je samo moje mišljenje, nisam upućen u psihologiju...

evo i jednog citata finog

I believe that appreciation of a work of art depends on knowledge. Two people whose knowledge is wildly different will have wildly different opinions on a piece of music. For example, a person who has listened to a lot of music has a different opinion from a person who has listened to very little music (but it doesn't have to be "quantity", it could just be different kinds of music). Therefore, knowledge determines what you like and what you don't like. To a large extent, the "emotion" that music makes you feel depend on what you know (not on the music itself, which is simply a vibration that resonates with your brain's circuits). My experience is that people who have similar knowledge have remarkably similar opinions.

Very often, the "opinion" of a person is simply a reflection of what that person has listened to. The more a person knows, the more likely that her "opinion" is truly "her" opinion. The less a person knows, the more likely that her "opinion" is simply a reflection of whatever marketing/publicity she has been exposed to as she grew up.

If I had to come up with a "theory of musical appreciation", I would probably quote one of the philosophers who influenced me: Abhinavagupta. This Indian thinker (who lived around the year 1000) first formulated a theory that in my opinion is simple and elegant: experiencing the flavor of a work of art requires not only that the work evoke an emotional response, but also that the "experiencer" possess the aesthetic skills required to respond in an appropriate way. The experience of appreciating a work of art is a process of exchange: the artist provides the work of art to be experienced and the "experiencer" provides his aesthetic skills. The appreciation (i.e., the emotional response generated in the experiencer) is not an absolute value: it depends on the aesthetic skills of the experiencer. Those "aesthetic skills" are mostly derived from "knowledge".

18. MUZIČKA INTELIGENCIJA. Muzička pamet. Zasnovana na nečijoj mogućnosti da prepozna melodijske motive i da muzički misli, da instinktivno predosjeti melodijske, ritmičke i harmonijske ‘događaje’; da koristi zvuk i ritam za elokventnije izražavanje misli.

Ovo često nema veze sa muzičkim ukusom. Lično mislim da manji broj ljudi sluša određenu vrstu muzike samo zbog muzičkih elemenata, a veći dio zbog određene ideologije koja se kroz tu muziku propagira, zbog teksta, zbog asocijacija sa nekom subkulturom ili zbog određene vrste "energije" kojom neka muzika zrači.

Ako bi se obazirali samo na muzički element, vjerovatno bi svi muzički inteligentni ljudi slušali samo klasiku, džez, progresivni rok i neke vrste narodne muzike koji su muzički "dubljie" i zahtjevnije.

Rekli o sajtu

Bez ikakve pompe, Vukajlija se pojavila tokom ove godine i zabilježila skoro deset hiljada rječi u rječniku žargona koje su definisali sami posjetioci. Uzimajući za ime učestalu grešku u govoru kad ljudi zapravo žele da kažu Vujaklija, stvorena je zajednica stvaraoca slenga srpskog jezika i mjesto na kojem posjetioci treniraju svoju kreativnost. Ovaj kreativni ventil vas samo tako usisa i očas posla možete da izgubite sate vremena čitajući duhovite opaske kojim su definisani brojni izrazi iz popularne kulture i govora. Pozicionirajući se između ozbiljnih sajtova kao što su "Metak" i "Vokabular" na jednoj, i zabavnih "Srbovanje", "Kobaja Grande" na drugoj strani, Vukajlija je dokazala da famozni "user-created content" (sadržaj kreiran od strane korisnika) može sasvim lijepo da zaživi i na ovim prostorima. Ovogodišnja nagrada za najbolji sajt prema izboru Biznisbloga odlazi ovom istinskom Web 2.0 projektu kojem u definicijama nije izmakla ni domaća blogosfera!

Biznisblog · 26. Decembar 2007.