Na osnovu čega procenjujete nečiju inteligenciju ?

1. Inteligencija je mogućnost sagledavanja problema iz što više uglova.

2. Ne, nego hoće da kaže da je nemoguće odrediti nečiju inteligenciju dok ga bolje ne upoznaš, a i da nečija inteligencija nije bitna za kvalitetan razgovor/druženje sa istim.

Одредити није могуће другачије него тестом. Ал проценити је могуће понекад и то је тема ове теме :)

3. Ja sam sad, nakon goreprocitane najave, procijenio da autor Pisem Uz Vetar nije narocito inteligentan, ali ima sve potencije da bude.

Извини, зашто нисам? А опет зашто имам потенције да будем?

Одредити није могуће другачије него тестом. Ал проценити је могуће понекад и то је тема ове теме :)

Е ја бих хтео да изјавим да је могуће проценити али у 90% случајева погрешно. Јер у понашање једне особе не улази само интелигенција, него и памет а и мудрост дотичног.

4. Na osnovu mozga . lololo

5. Na osnovu mozga . lololo

TO

6. Jebote ja bih pokušao da objasnim ovu temu, ali uz ovoliko mnogo transferisanja to bi izgledalo ovako.
    http://www.atbreak.com/wp-content/uploads/2011/06/like-a-boss2-640x410.jpg

7. Vadi se sad kolko oćeš, al ti si svoje već rekao, i nije bilo naročito smisleno.

8. Kolfild
    Ja sam sad, nakon goreprocitane najave, procijenio da autor Pisem Uz Vetar nije narocito inteligentan, ali ima sve potencije da bude.

Има потенцијала, а наравно, све је могуће уз напоран рад и да га заобиђу повреде.

Ти, Колфилде, поче као ови фудбалски стручњаци.

9. Има потенцијала, а наравно, све је могуће уз напоран рад и да га заобиђу повреде.

Jest vala zajebano kad dobiješ povredu inteligencije teško se oporaviti na mentalnom planu

10. Одредити није могуће другачије него тестом. Ал проценити је могуће понекад и то је тема ове теме :)

Testovi inteligencije ne da nisu jedini način određivanja nečije inteligencije, već su pogrešni. Nema tog testa koji za kratko vrijeme može da odredi nečiju inteligenciju. Uz to mislim da su ti testovi beskorisni i besmisleni. Inteligencija je nešto što se dokazuje svojim životom, svojim primjerom, djelovanjem, radom na bilo kom polju. U svemu.

11. Evo ja da se iskenjam, pošto mislim da nisam nikad lepo odgovorio na temu, mada sam više puta postovao.
    Pretpostavimo sledeće izraze:

Inteligencija - Sposobnost snalaženja u novim situacijama.

Pamet - Sposobnost primene znanja, stečenog kroz učenje/rad

Mudrost - Iskustvo stečeno kroz život. Sposobnost davanja mudrih saveta

Da razjasnim ove, počeću od mudrosti.
    Primer: "Ne skači u septičku jamu".

Inteligentan će znati to zato što vidi jamu z gomna i zaključiće da nije dobro skakati u takvu jamu.

Pametan će da se seti kako je video da je neki lik skočio u dubok bazen i zamalo se udavio, i da je neki drugi došao usran i smrdeo kao vuga, pa će spojivši te dve stvari da zaključi da ne treba skakati u jamu.

Mudar će se setiti kako je nekad pre skočio u septičku jamu i setiće se kako se loše provero, pa neće skočiti u jamu.

Jebiga sranje mi je primer, ali nadam se da možete da vidite o čemu se radi.
    Zašto ne možeš ispravno odrediti nečiju inteligenciju tokom razgovora i druženja sa istim? Pa najbolji primer su ti stari i školovani ljudi, koji svojom pameću i mudrošću nadoknađuju nedostatak inteligencije.
    Možeš da zaključiš da je neko neinteligentan samo ako je u isto vreme i glup i nemudar, što se relativno retko dešava i tada mu najčešće i piše na čelu da je retardiran.

12. Pišem Uz Vetar Јеси вулгаран у пичку материну, али си покидао. После твог коментара немам никакву жељу ни намеру да читам даље. Сада ћу да ископирам твој пост и да га научим на памет!
    Хвала лепо.

13. dusan1001
    Jest vala zajebano kad dobiješ povredu inteligencije teško se oporaviti na mentalnom planu

Па асоцирао ме је Колфилдов пост на изјаве оних стручњака који за сваког кажу да је талетнован и да има потенцијала у правилан рад да буде добар фудбалер (читај ако буде имао доброг менџера да га прогура).

Исто дође и за интелигенцију. Ако имаш неког да те прогура, интелигенција ти и није потребна.

14. Mudrost - Iskustvo stečeno kroz život. Sposobnost davanja mudrih saveta

Kakav Baloteli

15. na osnovu toga kako veže pertle i prži jaje na oko

16. Хвала лепо.

Molim lepo.

17. Smisao za humor, tu se ogleda više tipova inteligencije.

18. na osnovu boje kose, ili zanimanja. ako je plavusa ili policajac sigurno je glup
    evo jedan test, radi zaebancije
    1 = 5
    2 = 25
    3 = 325
    4 = 4325
    5 = ?

19. Један. Ја сам паметан!!!

Rekli o sajtu

U subotu, 27. novembra 2010. u Klubu studenata tehnike biće održana smotra sadržaja popularnog šaljivog sajta. Vukajlija je mesto gde se Internet zajednica okuplja kako bi na duhovit i originalan način definisala reči i izraze, sleng termine, našu svakodnevnicu i aktuelne događaje, po paroli - „Ovde možete da definišete sve ono što ste oduvek želeli, a nije imao ko da vas pita”.

Mondo · 25. Novembar 2010.