Prijava

I na kraju se uvek vratimo na utilitarizam! Drago mi je da ovde ima razumnih!

Suma sumarum - ne jebe pametan, nego Lepi!
http://poznati.info/wp-content/uploads/2011/02/lepi-pevac.jpg

Bruse, s tobom bih se već složio. Ne baš za onih 80%. Ja jesam funkcionalni idiot, al nije baš tolika većina u pitanju :)

Ja sam član menze. Hrana im je očaj.

Odo ja na ručak u menzu.

Inteligencija se procjenjuje koliko je neko snalazljiv u odredjenoj situaciji, tako bar ja misim. Bez obzira koliko zavrsio fakulteta i skola inteligentniji je onaj koji zna uraditi pravu stvar u pravo vrijeme i na pravom mjestu. :)

ladno sam pročitao - perverzija od spota

Odo ja na ručak u menzu.

Ja karo sinoć. OPAAAAA

Uvek ono što prvo gledam kod ljudi je da li je dobar čojek i domaćin. Sledeće što je važno je da neko nije natakaren, da je mehk i poželjno vispren dečkić - kad neko pomene reč "smor" u bilo kom kontekstu, to je već crvena lampica koja označava znak mentalne šuntavosti - nikad mi nije jasno kako neko od vaskolikih interesantih i zanimljivih stvari na svetu može biti smoren. Što se tiče indikatora inteligencije, testovi i čkole tu mnogo ne znače, jeste da postoji neka labava korelacija između akademskog uspeha i nivoa inteligencije, jer sa jedne strane ipak mentalno redardiran (u formalnom psihološkom smislu, ne slengerskom) ne može dalekog dogurati u akademskoj sferi, ali sa druge opet zato uporan mediokritet može. Cenim strit fajter inteligenciju iliti seljačku praktičnu snalažljivost, a cenim i klasični školski pristup u rešavanju problema, ko može da u realnom vremenu spoji oba on ima visoko mesto u mojim očima. Cenim ljude koji imaju širinu, sa kojim se glatko može pričati o širokom spektru tema: od pečenja rakije, štrojenja krmadi, preko ozbiljnih životnih tema, pa do stručnih stvari i pa do krajnje transcendentnih problema. Širina tema o kojima sa čovekom možeš da pričaš je veoma dobar znak i plemenitosti duha i dubine inteligencije. Ovakvi dečkići su mi najdraži, ali ih nema mnogo, možda sam za života upoznao svega 5 ovakvih ljudi.

ladno sam pročitao - perverzija od spota

ahahahaha, pa i nisi daleko od istine lolololo

Ovakvi dečkići su mi najdraži, ali ih nema mnogo

Ups?

Ne bih da zvuči gej al' drago mi je Lukse što si me metio među tih 5, hvala vel'ka.

Ipak je Luks sveCki čoik, bio je svugde i upoznao mnogo dečkića. I treba da ti bude drago :)

serem ti se na faklultet! to niđe veze nema sa tim da li je neko inteligentan ili ne.

dalje, obrazovanje, inteligencija i umešnost su tri potpuno razlčite stvari. o čemu mi ovde pričamo?

možeš da imaš IQ kolki oćeš, pa da budeš težak moron, koji ne ume ni sopstvenu guzicu da opere. (poznajem ovakve ljude)

možeš da završiš najviše moguće škole, pa da osim onoga što si u tim školama naučio, ništa drugo ne znaš (kacmo kod ETF-a. znam gomilu tih etf-ovaca, završili sa devetkama i desetkama, a totalni su retardi).
istom ovom logikom, možeš da pročitaš milion knjiga, pa da osim toga, opet ništa ne znaš. (znam lika koji ima samo 4 razreda osnovne, i sa njim može da se priča o svemu, ali je morončina koja ne kapira da nije lepo da ženu biješ ko vola u kupusu, bez ikakvog razloga)

možeš biti super sposoban, kadar stići i uteći, al opet da budeš moron koji ne ume dve prosto proširene rečenice da sastavi. (znam lika koji je toliko sposoban da je u roku od godinu dana kupio diplomu, zaposio se u banci i nakon samo 6 meseci postao direktor jedne od filijala, ali nije dve knjige u životu pročitao)

desilo mi se sto puta da upoznam nekog i pomislim da je pametan, da bi se kasnije ispostavilo da je moron.

teške morončine možeš odmah da prepoznaš - blagoteleći pogled, nedostatak smisla za humor, način oblačenja, vokabular, itd...

prikrivene morončine prepoznam tek vremenom, kada skontam da nemaju nikakvu sposobnost analize sveta oko sebe, da nisu sposobni ni za introspekciju, da su jako površni i uskogrudi...

tako da pametne ljude prepoznajem po smislu za humor, iskri života u očima, otvorenom umu i sklonosti ka promišljanju, preispitivanju i istraživanju sebe i sveta oko sebe...

edit: jebala sam mu kevu sa ovim postom, svaka čast onome ko sve pročita....

tako da pametne ljude prepoznajem po smislu za humor, iskri života u očima, otvorenom umu i sklonosti ka promišljanju, preispitivanju i istraživanju sebe i sveta oko sebe...

A nije na odmet i da imaju par sisa :)

Previše je mainstream biti inteligentan!