Na osnovu čega procenjujete nečiju inteligenciju ?

1. Nema potrebe da ponavljam tri puta, ja sebe smatram vrlo glupim čovekom, i to ne bez razloga. A što se nadimka jebenog tiče, jeb'o vas isti po sred čmara. Taman kad sam hteo da uplatim klitora i promenim ga, gazda smarač ukin'o. Brate, ako ti neko kaže da sluša jebeni Grandž, znaš koliko je sati, nema ti šta više da procenjuješ njegovu/njenu inteligenciju.

Baš sam te trzno za nadimak. Vidio sam nekad ranije da si se palio pa rekoh da mu malo dignem pritisak.
    A što se tiče muzike, slušam narodnjake 98%. Međutim kad sam god mjerio inteligenciju nisu me to pitali.

Ili što kaže Kizo imao sam majicu Jašara na sebi pa me nisu ni pustili da budem član menze u kojoj se ne jede.

2. izraz lica može mnogo toga da objasni. (izraz, ne crte lica)

3. A što se tiče muzike, slušam narodnjake 98%.

Razlikuj, molim te, izvornu domaćinsku narodnu muziku i DANAŠNJI Grand. A za nadimak, jebežga, stvarno je retardiran, ali to mi je prvo palo na pamet jer sam gledao neka njegova zakucavanja pa rek'o aj da stavim. Jeb'o me pas šuntavog.

4. А чему служи процењивање интелигенције људи? Мислим чему то радити уопште?

5. А чему служи процењивање интелигенције људи? Мислим чему то радити уопште?

Патишпањ. Многима је потврда високог ИЉ-а, као потврда да имају велику кару, али немају, па се курче као да имају, јер имају комплекс јер немају велику, кару.

6. Kako neko ko gleda Grand moze biti mjerilo nečije inteligencije hljeba vam?
    Inteligencija je po definiciji sposobnost snalaženja u novonastaloj situaciji, ti meni možeš dati neku zajebanu funkciju da je razvijem u Furijerovom redu ja ću je vjerovatno rješiti, ali daj mi novu karambolku da zamjenim na mom golfu patit ću se pola sata. Isto onom mehaničaru daj Furijera da razvije gledat će isto što sam ja gledo u onu karambolku, ali daj mu karambolku postavit će ti je za po sata. Ja mislim da ne postoji univerzalan test inteligencije koji bi odredio nečiji IQ.

7. Не може, али може да буде мерило нечије културе.

8. Тестови интелигенције су курчина. Јер и њих можеш да спремиш (развијеш одређени начин размишљања и слично). Тест интелигенције може да буде реалан само око седме године, кад немаш појма шта те снашло и без икакве припреме одеш тамо и први пут видиш она срања. Зато и Менсу сматрам курчином.

каква гомила гована у ово мало текста :))

9. Који тест си радио?
    Имам другара који је скоро радио тестове за Менсу, човек је спремао те тестове, а тих пар тестова ми је и проследио. Судећи по сваком, постао бих члан Менсе. Много је битнија функционална интелигенција него то што се тамо мери. А успут, постоји много типова интелигенције. Најбаналнији пример добар математичар не мора да буде добар програмер, а ни обрнуто, јер је тотално другачији начин размишљања у једном и у другом, иако је циљ исти, решити проблем. Исто тако, математичар не мора да буде добар правник, а правник не мора да буде талентован за језике. И тако даље. Поента је да је интелигенција јако недефинисан појам и да не може да се измери једним тестом. Дефиниши интелигенцију, јер ја интелигенцију сматрам способношћу човека да брзо укапира нешто.

Ствари које мењају свет настају када се споје машта и веома висок ниво интелигенције. А што се способности одређене особе тиче, интелигенција је кучина без масе других особина, као што су заинтересованост за неку материју, радне навике, развијање сопствених вештина и слично. К-У-Р-Ч-И-Н-А.

10. Ствари које мењају свет настају када се споје машта и веома висок ниво интелигенције. А што се способности одређене особе тиче, интелигенција је кучина без масе других особина, као што су заинтересованост за неку материју, радне навике, развијање сопствених вештина и слично. К-У-Р-Ч-И-Н-А.

To je to u principu. Banalan primer mi je par prijatelja koji su uzeli gitaru i u roku od godinu dana je naučili pržiti kako ja nikad neću za 50, i onda samo prestali. Zašo?

- A smara me to brate, nije to moj fah.

Jebiga, a mogli su lagano biti neki kurac da su nastavili.

A i ja serem, imam štofa da budem fudbalski sudija, sa svojom konstitucijom, razmišljanjem i poznavanjem fudbala, ali ću garant biti kurac samo zato jer me to ni 10% ne zanima, već sam tu da bih oteo koji dinar, jebiga.

11. Citiras nekoliko recenica iz nekog poznatog dela i ako zine onda je glup (da je pametan, razmislio bi).

Salim se, otprilike mi je dovoljno da sa strane gledam nekoga oko pet minuta i mogu otprilike da zakljucim...

12. Meni je dovoljno da samo mu pogledam fizički izgled, i njegovo ponašanje (ali ređe). Zar nije logično, da kad vidite grmalja od 100 kila sa visinom od 2 metra, da vas to odmah asocira na glupog čoveka, koji jedino zna da zamane rukom.

13. Тестови интелигенције нису курчина. Они мере једну врло важну димензију интелекта. То ЈЕСТЕ функционална интелигенција, каква још може да постоји? Када неко има И-КУ 150 или више, можеш бити сигуран да је тај јако добар у ономе што га занима. Неке теорије кажу да тај може бити добар у било чему што покуша. Дружим се са таквим људима, и нисам још међу њима срео неког ко је ретард. Има их који ништа никада нису постигли, ал из чисте лењости. Ја не знам шта је тај твој другар спремао, или лагао да је спремао, ти тестови се не могу спремити сем да их научиш на памет. А није могуће наћи тестове налик њима било где, јер свака она књижица са задацима је јединствена, кошта пар стотина евра, набавља се ваљда из Енглеске и немогуће јој је приступити сем да полажеш тест.

Не капирам то о програмирању и математици. Чуо сам да има врхунских информатичара који нису студирали математику, али сваки математичар може да буде добар информатичар. Информатика јесте математика. Свеједно, то је сасвим друга тема. Поента је да, ако неко има висок И-Ку, сигурно може да научи да буде врхунски програмер ако га то довољно занима.

14. Je lć postoji neki proveren IQ test na netu?

15. Ok brate, ajde daj taj test inteligencije onim crncima što žive po šumama i prašumama. Imaće skor 0.

A ti isti ''idioti'' žive tamo bez problema u svojoj idili, bez politike, novca i ostalih govana, imaju svoju medicinu i fore za lov i nabavku hrane i svoj način hijerarhije koji furaju.

Ali na ovim testovima koje bi im mi dali, imali bi skor 0.

16. Неке теорије кажу да тај може бити добар у било чему што покуша

Najveće sranje ovde napisano, ništa gluplje skoro čuo nisam. Milioni takvih postoje ''školovanih'' koji su budaci za neke proste stvari. Ne zaglavljeni budaci.

Meni je dovoljno da samo mu pogledam fizički izgled, i njegovo ponašanje (ali ređe). Zar nije logično, da kad vidite grmalja od 100 kila sa visinom od 2 metra, da vas to odmah asocira na glupog čoveka, koji jedino zna da zamane rukom.

Glavni, što te napušava čovek? XAxaxaxaxaxaxax

17. Uopšte nemam dva metra, a imam i znatno preko 100 kila

18. Testovi inteligencije su sranje, jer je dokazano da postoji 9 različitih vrsta inteligencija koje je nemoguće objediniti jednim testom.

19. Може да заврши три ЕТФ-а

Ovo je tek neznatno teže nego završiti 1 ETF, samo moraš da se cimaš od grada do grada i da keširaš školarinu.

Zar nije logično, da kad vidite grmalja od 100 kila sa visinom od 2 metra, da vas to odmah asocira na glupog čoveka, koji jedino zna da zamane rukom.

Nije logično, baš je anti logično i puno predrasuda. Moj vođa seminara iz elektronike je krupan čovek, pre bi pomislio da je bokser nego ETFovac, ali čovek je preinteligentan i radi u Majkrosoftu.

Тестови интелигенције нису курчина

Pa ono, ima onaj lik što se kurči kao najvećim IQ-om na svetu a učio testove kao da sprema ispit.
    IQ test je u startu služio samo da odredi koja deca nisu sposobna za školu i za to je dobar, ali su ga mnogi ljudi preozbiljno shvatili. Što ne znači da neću i sam da radim taj test za mensu prvom prilikom :)

20. АЈДЕ ДА ГА МЕРИМО!
    IQ

Rekli o sajtu

Osim velikih istorijskih i nacionalnih zabluda, podložni smo i onim „sitnijim”, ali koje nam određuju svakodnevicu. „Ne valja da se sedi na kućnom pragu, posebno kad grmi”, „Hleb od 500 grama je opšteprihvaćen pod nazivom kilo hleba”, „Ne valja da se zviždi u kući, to privlači miševe”, „Ne valja da se otvara kišobran u kući”, „Žvakanje žvaka može da deformiše vilicu”, „Ma koliko vruće i zagušljivo bilo, ne otvarati prozor, ubiće promaja”, navode na popularnom internet portalu „Vukajlija” niz sujeverja i zabluda našeg naroda.

Politika · 31. Januar 2011.