Prijava

Znaci ti bi kareliju ali ne bi kareliju

Probaj Bali shaq beli ili zuti, odlicni su, a nije los ni Camel, skoro se pojavio na trafikama

Znaci ti bi kareliju ali ne bi kareliju

Otprilike lolol

a nije los ni Camel, skoro se pojavio na trafikama

eee to sam video na nekom sajtu skoro, ali imao upozorenje na nemačkom ili tako nešto, pa sam mislio da kod nas još nema. Pušio sam kamilu god dana sig sig dok sam kupovao paklice, ono kad joj pala cena na 200 kinte ili tako nešto

Na srpskom je natpis. Zuti je podosta jak, pri kraju sam pakovanja, sledeci put uzimam plavi. Ali fin je duvan, i taman vlazan. Kloni se Puebla i zute Virdzinije, katastrofa su.

Hercegovacki duvan se ne proizvodi vise za masovnu prodaju. To je bila autohtona vrsta po imenu hercegovac koja spada u polu-orijentalne vrste duvana, a koje danas nemaju primenu. Ono sta vam se valja kao kao hercegovac su klasicni orijentalni duvani tipova prilep, jaka i otlja koje su veoma male velicine, i kod nas uspevaju dole oko Preseva i Bujanovca, takodje na mediteranu. Kad se sadi malo severnije dobije na velicini, ali gubi kvalitet i ukus.

Nesto najslicnije hercegovcu mozete naci oko Napulja u Italiji, ali sumnjam da vi nubovi imate resurse za to.

Razlog za propast hercegovca i jos dosta sorti je trziste, prvenstveno dominantni american blend, koji se dobija mesavinom virdzinije (80%), berleja (15%) i orijentalnih sitnih duvana (oko 5%). Poluorijentali se ne uklapaju jednostavno. Cistu virdiniju u cigareti imaju samo neki ruski i grcki brendovi.

Inace kod kupovine duvana nikad ne insistirajte na boji, to sa kvalitetom nema nikakve veze. Ako si bas prilican nub pa ti je boja jedino merilo, uvek insistiraj na narandzastoj, a ne na zutoj boji. Najzuce listove kod virdzinije daju donji listovi stabljike koji si prepuni secera, a imaju deficit nikotina. Ono kad kazes jaka cigara, nije jaka vec zbog secera ti prlji usta i nepce. Kao rakija secerusa. Uvek kad kupujes trazi gornje berbe, kupuj od proverenih koji ne lazu. Kod gornjih berbi se hemija drasticno menja u korist nikotina, a to je ono sto daje lep ukus i pravu snagu. Kod svetlo zute virdzinije nikotin je u odnosu 1:30 prema seceru, dok je kod gornjih cak 1:2 ili 1:3. Kvalitetna cigareta nikad nije ispod 1:7.

Dobar info bombas.

Kloni se Puebla i zute Virdzinije, katastrofa su.

A razmišljao sam se da probam pueblo. Vidim dosta se mota. Ali video sam da piše additive free na kesici, to mi odma govori da je suv ko pička u žiči, a i čito na nekom forumu i uglavnom kad ga hvale to su pederčine koje se lože na ono "motam jer je prirodno brt" pa ga hvale kako je čist jbmlg. A žutu virdžiniju sam probo i da slažem se užas lolol

Obavesti nas samo sta si odlucio

Additiv free, . Pa naravno da je aditiv free, kao i 99% cigareta. Mada po nekim novim merilima SZO aditivom se smatra i duvan tipa berlej jebeno, tipa kao da u cokoladu kakao spada pod aditiv ili brasno u hleb.

Nema hemijskih aditiva u cigaretama, ne padajte na price o hemiji za navlacenje. Sta ce to kome kada nikotin dokazano izaiva jacu fizicku zavisnost od heroina.

Ustvari slagao sam, neke firme uzmu prasinu koja ostane posle prerade, prave melasu od toga i dodaju male kolicine radi ustede u proizvodnji. To je gadnog ukusa, pa stavljaju neke neutralizatore, ali to je smesno.

Jedino sto se moze smatrati aditivom su voca i cokolade koje idu u sve poznatije cigarete, tipa Kent ima dosta smokve i da ne nabrajam sad....

99% prodavaca duvana ne razlikuje ni sitnolisne i krupnolisne sorte, ne znaju zašto idu krupnolisne a zašto orijentalne u blend, šta koja daje, gde se koja gaji i zašto, za virdžiniju bi verovatno rekli da je grad u Americi a ti bi da tražiš gornju berbu koju je proizvođačima najverovatnije već otkupila duvanska industrija. Lol. Da li je dobro đubriti azotnim đubrivima sitnolisne (orijentalne) sorte, Bombi?

Јбте и ја волим да запалим, али бомбаш кућо, ти си ово магистрирао.

jok ti znas jebote, daj ne lupaj hahahaha. Naravno da svaki seljak zna sta je najbolje jebeno.

Azotna djubriva nisu dobra ni za jednu vrstu duvana, duvan se ne sadi ni u plodoredu sa biljkama koje koncentrisu azot u ostacima (leguminoze, soja, detelina, recimo)

Naravno da je potrebna odredjena kolicina azota, za Srbiju najbolje 7-14-21 (npk), ili 15-15-15

bombas ne verujem ti baš u to pričaš, bi li mogao da sourceuješ svoje tvrdnje?

I ti bi znao da si završio poljoprivredni i da si se logično kao poročan čovek najviše interesovao za duvan, konoplju i mak

bombas ne verujem ti baš u to pričaš, bi li mogao da sourceuješ svoje tvrdnje?

Source?15+ godina u vodecim svetskim firmama za cigaretw, blending, agronomy i processing odeljenja.

Source?15+ godina u vodecim svetskim firmama za cigaretw, blending, agronomy i processing odeljenja.

Očigledno ti ne govore sve

Kakvi su duvani u tropima? Visoka vlažnost vazduha, obilne kiše i černozem plodniji od aluvijala? Nisu za kurac?

Tropi imaju odlicne duvane, bilo virdzinija ili dark fire tipove. Kisa u tropima ne pada non stop, postoje sezonske padavine po dva meseca ima pa nema i sadnja se prilagodjava ciklusu kise. Zimbabve i Brazil recimo daju najbolje duvane na svetu cak.

Suv Pueblo, isto kao dzidza sa pijace, samo bez onog smrada.