Duvan

1. Jebiga, to je dan kada si žrtvovao baš mnogo uživanja i smirenja koje pruža cigara u raznim lošim i dobrim momentima života.

2. Svi ljudi koje znam, koji su naglo prekinuli s pušenjem, ugojili su se više od 20kg. I posle kažu da pušenje ubija!

3. E ovo je moja mati (inače težak nikotinski zavisnik) objasnila...
    Svaki ex-pušač i posle 20 godina zna tačan datum kad je batalio cigarete.
    A zaboravi godišnjicu braka ili supružnikov rođendan :)

Napisano na paklici 27.06.2012. i jedna cigareta u njoj ostavljena za uspomenu. :)

4. i jedna cigareta u njoj ostavljena za uspomenu. :)

E to je stav! :)

5. Tako ću i ja jednom, ali ne još :)

6. Ja pokušao par puta, al' kako kad ova moja purnja i sve mi u facu duva.

7. Reče jednom neko... Ostaviti pušenje je lako. Eto npr, ja sam 20 puta ostavljao. :)

8. Svi ljudi koje znam, koji su naglo prekinuli s pušenjem, ugojili su se više od 20kg. I posle kažu da pušenje ubija!

Ja sam tako od 60 stigao do 80. I to me trenutno ubija :) I onaj višak para me ubija. Dve kutije vinstona dnevno, pomnoži sa trideset... Kolko novca pretekne mesečno za uživanje u drugim porocima? Strašno.

9. Mene sad pljuga drži na oko 100, kad bih batalio, morao bih se meriti na stočnoj vagi.

10. Hehe, ja sam ostavio (pre skoro 10 godina) na pomalo bizaran način. Kupio one cigarilose i spurnjao nekoliko na nekoj svadbi i posle mi bilo tako loše i muka me hvatala od same pomisli na duvan. I batalim. Sad katkad zapalim onako, ali redovno NE.
    Za kilažu stoji. Ja sam (bez duvana) sad izbio oko stotke, što je nenormalno mnogo, ono - prema visini i to.

11. Тежину можеш изгубити вежбањем, али плућа не можеш вратити ничиме.

12. Pluća možeš vratiti šestomesečnim boravkom u borovoj šumi i ispijanjem litre jogurta dnevno, kao i presađivanjem pluća koja si dobavio tajnim kanalima od neke žrtvr rata narko-kartela u nekoj zemlji trećeg sveta.

13. Ja već godinama motam, ne samo zbog finansijskog momenta, već mi stvarno duvan više odgovara od bilo koje vrste cigareta. Preporučujem žuti DRUM od 50 grama i crveni Winston od 40. Naravno, od domaćih dobar hercegovac je neprevaziđen!

14. Svi ljudi koje znam, koji su naglo prekinuli s pušenjem, ugojili su se više od 20kg. I posle kažu da pušenje ubija

Ne treba menjati navike, ponašaš se isto, jedino što ne pušiš. I ja sam u početku mislila da treba da jedem slatkiše koje nikada do tada nisam jela, ali mi je dosadilo da i o tome mislim. Valjda je lepo zbog zdravlja ostaviti, ali meni je najbolji osećaj taj što mi nisu više potrebne.

15. Blago tebi, ja sam ostavio u martu 2011. godine, a počeo ponovo decembar 2012. U medjuvremenu sam se zdebljao nekih ~12 kila, ali sam bio mršavko dok sam pljugao prije prestanka :D

16. A meni su se smejali kada sam osmišljavala nekoliko meseci pre ostavljanja kako treba da razmišljam kao nepušač da bi sve to bilo kako treba. :)

17. Alo,hoćemo preporuke za kvalitetan duhan da bacimo u rizlu,a ne preporuku kako da ga ostavimo. To sam pokušavao ali nisam dovoljan karakter i uvek je trajalo nedeljak dana.

18. http://www.youtube.com/watch?v=rISxK-DhlN8

Bez mašinice i ostalih sranja.

Svratija do jedne radnjice uzeo Domingo Vanilla, ovo sranje je dobro.

19. i koji duvan u pakovanju bih mogao kupiti a da se ne obrukam pred tim čovjekom kojem kupujem? tu virdžiniju možda? za stranca kupujem.

20. i koji duvan u pakovanju bih mogao kupiti a da se ne obrukam pred tim čovjekom kojem kupujem? tu virdžiniju možda? za stranca kupujem.

Ako misliš na pakovanje, kao pakovanje komercijala
    Van Nelle i Domingo vanilla kidaju definitivno.

Rekli o sajtu

Slavna Vukajlija. Ima glupih stvari, ima bezveznih, ali ima i jako puno brilijantnih. Neću previše dužiti, samo odite tam pa vidite sami. Samo jedno upozorenje - ima ponešto napisano i na ćirilici (iako smatram da svako, ko kolko-tolko drži do opće kulture zna ćirilicu).

Skodin blog · 04. Septembar 2010.