Prijava

Kao da ne postoje pametnije stvari o kojima bi mogli čitati ili koje bi mogli videti, ovih dana su mediji pretrpani izjavama i reakcijama raznih bitnih i nebitnih likova na ovo dešavanje. Koje je vaše mišljenje o svemu tome? Da li vam je čudno ili vam je sasvim normalno što se digla tolika frka? Na čiju stranu stajete i zašto? Da li je gospodin predsedavajući zaista biser kada od obične proslave napravi međunarodni skandal?

ne razumem šta je problem sa tom pesmom? zar nije čak svojevremeno bio i predlog da bude himna umesto hej sloveni?

Pre bih rekao da je društveni stereotip.

Ko ih jebe što se bune, njima je krivo što oni nemaju svoj Marš na Drinu, a i koji je problem? To je pesma o slobodi, o odbrani naroda od stranih sila. Nije Marš na Rajnu, ili Marš na "ne znam gde" pa da se neko buni da je osvajačka i fašistička pesma. Marš na Drinu iz Srbije ni ne izlazi van granica, tako da mogu samo da prihvate da nam se napuše kurca!

EDIT: A i ovi što kažu da je 90-ih pesma bila podloga za silovanja i rat, nek razmisle malo da li se značenje pesme stare 100 godina može promeniti zbog par retarda 90-ih i pogrešnog shvatanja zbog kompleksa okolnih naroda. Pa Ameri su puštali dok su osvajali Irak "Enter Sandman" od Metalike na razglas sa tenkova, pa nije postala osvajačka i agresorska pesma.

Bili koliko sam ja gledao internet izdanja važnijih svetskih listova (jasno da nisam pogledao svako koje postoji jer je fizički nemoguće), niko nije ni najmanju frku napravio oko izvođenja verzije pesme Marš na Drinu (naglašavam ovo verzije, jer nije pevan tekst). Naprotiv, prilično su pohvalno pisali o čitavom koncertu.
Glas je digla redovna kenjatorka Srbljanovićka i neko famozno udruženje nekih Bošnjaka iz SAD. Naravno da ne zabovravim i Majke Srebrenice koje uspevaju u svakoj jebenoj čorbi da budu mirođija. To udruženje Bošnjaka iz SAD i Majke Srebrenice su uspele da izgovore vrhunsku glupost rečima da je to genocidna pesma, ako izuzmemo sitnicu da je nastala čitav vek pre svih sranja koja su se dogodila na prostorima bivše Juge. Sve u svemu pobunile su se lokalne jajare (osim ovih iz SAD, oni su njihove jajare). :)

Па свирао Марш на Дрину или Боже правде исто ти је. Наша пјесма, то што је болесни умови повезују са ратом њихов проблем. Описује наш караткер, жељу за слободом и крај!

Сматра се да је марш „На Дрину“ Бинички посветио пуковнику Стојановићу који је погинуо у бици на Церу.

I zašto bi ova pesma napravila bilo kakkvu reakciju kod srebreničkih majaka da za nju kažu sledeće:

"koncert bio skandalozno ponižavanje žrtava genocida u BiH, jer je orkestar svirao ozloglašenu i nasilničku srpsku nacionalističku pesmu 'Marš na Drinu'".

Da izdvojim:

ozloglašenu i nasilničku srpsku nacionalističku pesmu

LOL

Па нормална фрка. Цео свет чека било какав повод да нас оптуже за нешто, да потврде већ прихваћен имиџ Срба као ратних злочинаца и тако то. Кад кажем цео свет, мислим на Европску унију и Амере, а да неће тек Бошњаци или Хрвати. Они би просвједовали и да је хор пев'о "Од извора два путића".

Imam utisak da su kojim slučajem pevali Vidovdan, pobunilo bi se neko udruženje Albanaca u SAD.

Ko ih jebe što se bune, njima je krivo što oni nemaju svoj Marš na Drinu, a i koji je problem? To je pesma o slobodi, o odbrani naroda od stranih sila. Nije Marš na Rajnu, ili Marš na "ne znam gde" pa da se neko buni da je osvajačka i fašistička pesma. Marš na Drinu iz Srbije ni ne izlazi van granica, tako da mogu samo da prihvate da nam se napuše kurca!

ово је суштина
и издвајам

tako da mogu samo da prihvate da nam se napuše kurca!

само ми је криво што није химна, како би тек пиздели онда хаха

Zašto bi bila provokacija to što bosanci i kroati misle da se svet vrti oko njih to je njihov problem.Ako francuzi mogu u himni da pevaju o klanju robova (a znato koje su boje robovi hehe) možemo i mi marš na drinu .Ti kroati što se bune treba im održati čas istorije i objasniti kako je ta pesma nastala

A i ovi što kažu da je 90-ih pesma bila podloga za silovanja i rat, nek razmisle malo da li se značenje pesme stare 100 godina može promeniti zbog par retarda 90-ih i pogrešnog shvatanja zbog kompleksa okolnih naroda. Pa Ameri su puštali dok su osvajali Irak "Enter Sandman" od Metalike na razglas sa tenkova, pa nije postala osvajačka i agresorska pesma.

AMIN

Nije nikakva provokacija, samo ovi što se žale hoće da prave frku i da nas opet blate.
To je pjesma koju su i mnogi strani izvođači obrađivali i sigurno jedna od naših najljepših pjesama. Za nas je naročito bitna jer se kroz nju ističe vrlo važna uloga Srbije u Prvom svjetskom ratu. To je jedna od epizoda naše istorije na koju se najviše imamo razloga ponositi.

Majke Srebrenice

definiši ko boga te molim :)

Jesam umjereni nacionalista i nisam šovinista, ali je ovo prevršilo svaku mjeru. Napad na to izvođenje je čista bolest pojedinih umova.
Kobajagi agresorska? Mrš u tri pičke materine. Još malo, biće agresorski nazivati se Srbinom, imati neobrezan kurac, i pričati srpski. Opet ponavljam, da se teraju u triestri pičkematerine, jebem im pogano šovinističko porijeklo.
Marš na Drinu je jedna oslobodilačka pjesma

U boj krenite junaci svi
Kren'te i ne žal'te život svoj
Cer da čuje tvoj, Cer da vidi boj
A reka Drina, slavu, hrabrost
I junačku ruku srpskog sina.

Poj, poj, Drino vodo hladna ti
Pamti, pričaj kad su padali
Pamti hrabri stroj koji je
Pun ognja, sile, snage, proterao
Tuđina sa reke naše drage.

Poj, poj, Drino, pričaj rodu mi
Kako smo se hrabro borili
Pevao je stroj, vojev'o se boj
Kraj hladne vode
Krv je tekla
Krv se lila
Drinom zbog slobode.

i ne omalovažava bilo koga. Kad smo već kod agresije, isti oni koji se žale su učestvovali u agresiji na Srbiju u Prvom Svjetskom Ratu. MRŠ!

Мислим да су требали да отпевају и "Да зна була каква је сланина", ко их јебе кад нас већ осуђују.

Ljudi nije ni bilo reagovanja bilo koga u svetu (bar što se tiče medija koje sam pogledao), nego samo ovi lokalci za koje se i onako očekuje da jedu govna svako malo na bilo šta što ima veze sa Srbijom. Meni je tu generalno najčudnija bila Srbljanovićka sa kenjanjem na Tviteru.

ozloglašenu i nasilničku srpsku nacionalističku pesmu

оллолоол, следећи пут кад пређен границу има да ставим нож међу зубе, шетам у исцепаној шуљи и вичем ЈА САМ ДИВЉАК СРБИН СВЕ ЋУ ДА ВАС ПОКОЉЕМ АААААА

Što reče neko na četu, valjda beše Cokula, trebalo je da se skupe kao da će kolo da igraju, i samo krenu da skaču i pevaju: "Ko ne skače, taj je šiptar! Ooooo!" lolo

mene nerviraju mediji... trebao bi da nas malo manje boli kurac sta ko reko u politici i ostali tracevi, sta se dogadja tamo negde po njujorku i beogradu i da uzmu da pocnu da pricaju o problemima koje ne vidis od drveca.
nego, onda bi uzeli govnjivu motku pa najurili sva govna iz politicke i medijske "elite" pa im valjda ne odgovara to.

naravoucenije, sta kog boli kurac sto se bosanci i hrvati dure zbog neke pesme. nek se dure, ko im jebe mater, njihov i jeremicev problem, nece to sutra da mi kupi dorucak.