Preporučite literaturu sa istorijskom tematikom
  • KanameTosen

Nači stručna literatura, može i ne tako stručna, nešto tipa Lav Tolstoj Rat i mir...to jebe

Eo za Napoleona da preporučim i Manfreda :Napoleon: i Gvida Djeroza :Napoleon: i još jednog lika kad se setim kako se zove ću da preporučim, on je najbolji...i naravno Djuranti :Napoleonovo doba:

• Elzeard Bouffier

- Radivoj Radić Starh u poznoj Vizantiji 1204. - 1453.
    - Srbi pre Adama i posle njega, jako lepo i stručno odrađeno, za sve one istorijski slepe i koji još uvek istoriju uče iz epskih pesama.
    - Žan Delimo Strah na zapadu
    - Mavro Orbin Kraljevstvo Slovena

• Champy

Vladimir Dedijer - Novi prilozi za biografiju Josipa Broza Tita.

• Давид

има нека књига она неки типа венецијанер шпијун у цариграду ваљда, кажу да ваља.

• KanameTosen

Herodot i Plutarhove biografije isto jebu za stari vek ko oće da vidi kako je ono kao istraživati i taj fazon :D

• KanameTosen

Eo sad se setih i Nikole Samardžića :Drugi 20 vek: na kraju spisak literature, sve potrebno da budete baja u istoriji modernog doba.

• Elzeard Bouffier

Kakav je onaj Nastasijević Slavomir, je l' tako beše, brat Momčila pisca koji objašnjava koliko je dobar.

• Obama bin Laden

Ja sam pročitao "Despot Stefan" od njega, a osim toga NIGDE NIŠTA ne mogu da nađem. A baš mi se ova svidela.

• Warner von Latinsche

bilo šta od mišela fukoa, naročito nadzirati i kažnjavati, istorija ludila, reči i stvari i arheologija znanja. od fukoa istoričari dobijaju frasove, jer im ukazuje na njihove predrasude i trule i neadekvatne metode kojima se koriste i dan danas. kad bi svaki istoričar bar nešto od fukoa čitao, možda i ne bi bili toliko neozbiljni hnjo hnjo

• Триша

Оспреј колекционарске књиге које се баве историјом свега и свачега, реанактори их доста користе јер им је главна тема ношња, оклопи и наоружање који су се користили у неком периоду, а не само именовање датума и који је баја био главни у неком периоду.

• Роки Билбао™

Kakav je onaj Nastasijević Slavomir, je l' tako beše, brat Momčila pisca koji objašnjava koliko je dobar.

Ja sam čitao od njega kao klinac 'Stefan Dušan', 'Vae Victas' i 'Vitezove kneza Lazara'. Ok su knjige samo ih od tada nisam video jer uopšte nije komercijalizovan.

• KanameTosen

Оспреј колекционарске књиге

jeste, nisu loše....daću link za free download većine njihovih naslova kad nadjem vremena.

• TB

Оспреј јебе кеве, издадоше ликови посебну књигу за неку посебну пешадијску класу из ПСР.... Има их на сваком торент сајту кол'ко о'ш, ја их имам цирка 20ак.... А има и Кембриџова Нова Средњевековна историја, има од Жака Ле Гофа ''Класична историографија'' и још пун курац ствари....
    А за брата Цара, којем треба рана национална средњевековна има Сима Ћирковић (који мене лично јако смара) ''Срби у средњем веку'', а Ћоровић је до јаја одрадио то у ''Историји Срба'', први и други период.... То има на Пројекту Растко.... А за мало уопштеније има Станоје Станојевић ''Историја српског народа''....

• KanameTosen

realno Sima je očaj, Ćorović ništa bolji, i ta tema uopšte je jalova za rad. :D Eo ja da preporučim Čedomira Popova :Gradjansku Evropu: vrhunska knjiga, i stvarno čoek odlično piše za jednog istoričara. Kao i :O istoriji i istoričarima:

I za Elza pošto ga zanima društvena istorija i taj fazon Clio ima pun kurac izdanja o toj temi, i verujem da su dobra....a i o ostalim temama, u svakom slučaju pogledajte pa nadjite http://www.clio.rs/edicije.php?edicija=3&page=4

• Majakovska

Serija knjiga "VLADARICE" .. Posebno preporučujem Lukreciju Bordžiju i Nefertiti.

• TB

Јеб' га брате Воса, слабо је заступљен тај период генерално гледано.... Ал' тражио чоек, а пошто воли историју рад сам помоћи :-)....
    Клиове књиге треба чекати за сајам јер знатно појефтине.... Ја платих ''Историју Русије'' 500 динара само....
    ''Сулејман и Рокселана'' је одлично дело.... Научи се историја, а и прочита интересантна књига....

• Роки Билбао™

Hahahah Kaname, kakav pobednički avatar čoveče :)

• KanameTosen

bila neka sprdnja, Duče i ja se sprdali, sad mi žao da ga skinem lololo

• selenijum

Mario Puzo - Porodica
    Knjiga o Brodžijama. Puco je na njoj radio 20 godina i istorijski je jebitačna. Ima dosta savremenih knjiga o Bordžijama, al su dosta romantizovane i istorijski izmjenjene.

• melkijades

- Norman Dejvis - Evropa jedna istorija
    - Tom Stendidž - Jestiva istorija čovečanstva
    - Harison Solzberi - 900 dana opsade

- Kurcio Malaparte - Kaputt
    - Boris Pasternak - Dr. Živago
    - Mario Vargas Ljosa - Rat za smak sveta

Ove druge tri nisu klasično istorijske, ali će ti dati fantastičan uvod u rusku revoluciju, strahote drugog svetskog rata i jedan dogadjaj u Brazilu s kraja osamnaestog veka, malo poznat a veoma intrigantan.