Prijava

PuppetMaster

Drugar platio skoro 1200e za abortus nekoj udaraljki. Nije izvadio na vreme, a ona mu dosla na kucu tek kad je stomak dosao do zuba.
Ipak, ne verujem da je imao toliko u steku.

овај те је тешко слагао. како цениш да се ради абортус у неком осмом, деветом месецу трудноће? оно, оде код лекара, да 1200 еура и овај је гурне низ болничке степенице са шестог спрата као у шпанској серији, она се скотрља доле до подрума где је чекају два билмеза који се онако прописно искачу по њој и онда је сместе у болнички кревет док се не опорави?
по закону о браку и породичним односима прекид трудноће абортусом је слободан до десете недеље, најкасније до двадесете под посебним условима (а двадесета недеља је пети месец, а тад стомак свакако није "до зуба", већ се једва примећује, нешто као кад скокаш пешес пива у кафани.
стога, моје питање је:
да није он напуцао неког другара, па му овај дош'о после кафане и тражио паре за абортус?

Pa bila je u nekom 4-5 mesecu. Ono zadnji vagon za abortus bez smrtnog ishoda, a ne zadnji voz. Zato je i platio toliko, zato sto nije sasvim legalno i njegov cale je morao da trazi nekog doktora u BG-u koji je voljan to da odradi.
Da je abortus posle par nedelja, to je valjda 15 000 dinara, tako mi je on rekao.

е, ако је на црно, онда је можда и могуће. углавном, за ово после десете недеље се сазива неки конзилијум лекара, па већају, па се цима министар, па ако то штети животу жене или је трудноћа услед силовања и сто неких кураца.

све у свему - могао је јефтиније да прође. једноставно кад је дошла на врата, укључи слободин усисивач и извуче час посла.

lololo
Mozda mi neces verovati, ali boli me kurac realno, ovako je bilo....
Dosla ona njemu na kucu i kao trudna sam ( on pozeleneo, lik '93 ) i trazi mu 15 000 za abortus. On joj da, a ona ode u grad i kupi fen za kosu i farmerice lololo
I onda se vratila posle par meseci sa stomakom, pa je colovo 1200e.

Šdedim tako što na kladži uplatim tiket za manju lovu. Kad je u pitanju hrana ili alkohol ne žalim pare.

Stedila jesam u banci, orocena stednja na godinu dana, 5 % maksimalna kamata koja se mogla uhvatiti, sad je dosta pala, i ne isplati se, to je jedini nacin da zaista ustedis, naravno u svakom trenutku mozes otici i ponistiti ugovor, ali kad to uradis, propada kamata pa makar dosao i dan dva prije ugovorenog roka (npr. od godinu dana)

Stednja je i kad kupujes na snizenju, na kraju sezone, na rasprodajama, kad uzimas kupone za raznorazne stvari na internetu koje su dostupne u pola cijene.

Cale uvijek kaze: Nisam bogat da kupujem jeftine stvari. Ima puno istine u tome. Volim da biram tehnicke stvari malo skuplje, pa makar i na rate, nego da uzmem krs, pa crkne brzo. A odjeca moze i povoljna osim obuce...

Najvece umijece stednje je na hrani, treba biti pametan pa neke stvari praviti sam, ne sto je jeftinije, nego sto je zdravije. Sijati povrce ko ima priliku, negdje na selu, ko moze, i ima volje, praviti zimnicu, vocnjak zasaditi, ako imas srece da medo ne naidje pa obere sljive prije tebe, mozes biti na dobrom dobitku :D (sto nam se desavalo dvije godine, ha, ha, ha)

ja štedim na banci. kada oročiš štednju i ako kasnije hoćeš potrošiš te pare pomisao na to da bi izgubio kamatu te odvraća od želje da trošiš. ja štedim ali nemam ideje za šta konkretno štedim. pošto sam odrastao u oskudici možda jednostavno osjećam potrebu da se osiguram. džeparac od roditelja neću tražim godinama, osjećam se bolje ako sam sebi obezbjedim novac. trošim uvijek koliko mogu, a ne koliko želim.

Doskora nisam štedio nimalo, račun mi je bio u minusu od 500 do 1500 evra. Međutim, kad sam kupio stan (na kredit), a pogotovo kad smo proširili porodicu, na štednju se krenulo udarnički. Odrekao sam se mnogih uživancija, izašli smo iz minusa i ja i gospođa, kod sebe para većinom nemam više od 20 evra. Kad idem na put bilo kojim poslom tu moram da se obezbijedim.
Tek sad vidim koliko sam prije trošio na gluposti. Danas imam kredit od 500 evra i bebu koja sa sobom nosi jedno 150 evra mjesečno. Ipak, uspijevam svaki mjesec da odvojiom nešto sa strane.

Najbitnije je u zivotu mecati sa strane!

Ako hoces da ustedis u smislu da nesto steknes, pare treba trositi na velike stvari koje ne gube vrednost. Sto puta sam video kako neko grca godinama, a onda uzme recimo napravi gala svadbu za 500 ljudi, ili kupi nov auto, i posle opet zivotari. Ne gledaj kako drugi oko tebe rade, pogotovu vecina jer ona nikad nije u pravu. Ne duguj nikom nista, pogotovu nemaj posla sa bankama. Ako nemas-nemas, nije strasno nemati strasno je dugovati. Cim skupis velike pare-TROSI ODMAH na nekretnine, zemlju, zlato, nesto cemu vrednost raste i sto se ne prodaje lako. Bezi u tri materine od ulaganja u posao, ako se tim poslom nisi bavio i njime te pare zaradio to je recept za propast. NIKAD NISTA NE PRODAJ sto nisi ti sam stekao i kupio, a i sto jesi samo ako moras.
Nikad ne slusaj zenu kad su pare i posao u pitanju...
Ja vam sve lepo napisao...

EDIT: Procitao uvodni post. Kakva kurac stednja, ja ceo zivot pred sobom imam samo iznose koje sam primoran da stvorim, i ono sto ostavim na stranu nadje se neka budala da mu dam na zajam (a ja sam jes veca budala sto dajem) pa mi on ne vrati, doduse ja dajem samo onoliko koliko mogu da oprostim, i tako opet dolazimo na to da se pare trebaju TROSITI da bi ih sacuvao.

Skidam kapu onima koji u danasnje vreme uspevaju da ustede. Ja konkretno sa troje dece, sem za letovanje nema sanse da sklonim ni dinara. A ne zaradjujem bas malo.

Brale, troje djece...svaka čast! Šta je "ne baš malo"?

Hvala Glavni. Plata mi je 90000 dinara.

Je l' to oko 800 evra?
Nije to malo, ali nije ni puno na troje djece.

baš tako glavni. realno to je plata za samca, ali u našim uslovima vr'.

Tako oko 800. Plus imam i neke nekretnine koje rentiram, tako da izadje na 1100 € mesecno al kad sve saberem, malo je. Mozda se nekome cini da je do jaja kinta za nas petoro je knap.

Da se razumemo Gaidine, to je za 90% ljudi u Srbiji ekstra lova. Ipak, ako pokušavaš da vodiš neki, koliko toliko, normalan život, ovo zna da bude nedovoljno.

digni kredit brate gaidine, gaidineeee, gaidineeeeeeee, digni kredit brate gaidineeeeeee, gaidineeeeeeee, gaidineeeeeeeeee! :)

Glavni na to sam i mislio. Nema razbacivanja, nema nepotrebnog trosenja pa opet ne mogu da ustedim sem za letovanje. U tome je stvar. Da li je do mene, nemam pojma ali je tako.

Zajebi kredit! Samo mi on fali!