Prijava

Historija i povjest se trude da sve zle likove (mahom gubitnike) predstave u što lošijem svetlu. Kada sam pre par meseci pokušavao da smislim nekog zlog genija, bilo mi je stvarno teško, da ne kažem nemoguće.
Koje su zle osobe po vašem mišljenju bile geniji i zašto? Mislim na stvarno zle osobe, ne neke koje su radile stvari koje su slučajno bile loše za narod, nego baš trve zle.

Je l' bivši Vojvoda spada ovde? Ne bih njega okarakterisao kao zlu osobu, ali kao genije, ili bar blizu prolazi.

Walter Freeman je bio neurolog koji je diplomirao na Yaleu i Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Pennsylvaniji. Iako svoje pohode nije započeo sa lošim namjerama, Freeman je postao jedan od najzloglasnijih doktora nakon što je izvršio preko 3500 lobotomija.
Dok se danas lobotomije rijetko koriste (zbog ogromnih kritika čak nije ni poznato da se igdje više i koriste), Freeman je u svoje vrijeme bio slavan jer je uspješno “lječio” pacijente. Međutim, Freemanove metode i nisu baš slavne; za lobotomski zahvat koristio je kuhinjski razbijač za led, a u jednom danu bez pomoći kirurga je znao izvesti i 20 lobotomija. Čak je dopuštao i medijima da posmatraju njegove zahvate, a jedan takav je završio sa smrću pacijenta, nakon što je razbijač leda ‘skliznuo’ u mozak. Vjerovali ili ne, Freemana nije omela smrt pacijenta, jer je nastavio sa svojom operacijom na njemu.

и

Njemački SS oficir i nacistički doktor, Josef Mengele je vjerojatno najpoznatije ime na ovom popisu. Poznat kao “Anđeo Smrti” ili čak “Prelijepi Vrag”, Mengele je bio glavni doktor zadužen za određivanje koji zatvorenici su mogli raditi kao prisilni radnici, a koji su bili previše slabi – i koji su trebali biti ubijeni.
Ne samo da je Mengele izabrao sudbinu milona ljudi, on je također bio naširoko poznat po svojim bizarnim ljudskim eksperimentima. U Auschwitzu, Mengele je bio vrlo zainteresiran za učenje o nasljeđivanju gena, a često je radio eksperimente na identičnim blizanacima. Navodno bi uzimao po 10 blizanaca, uspavao ih, a zatim ih ubijao kloroform i secirao kako bi uporedio tijela. Također je uradio pokus sa dvije blizanke koje je zašio pomoću njihovih vena kako bi stvorio spojene blizance. Osim tih eksperimenata, on je također izvodio pokuse kako promijeniti boju očiju ubrizgavanjem pigmenta u šarenicu, amputirao udove i pokušavao ih vratiti, kao i sterilizaciju žena.

Hitler, Đinđić, mada on i nije bio toliki genije, Tito.

Ne, ovo nije Kijanu Rivs u onom hipsterskom Instagramu, ovo je Staljin u mladosti. Neprevaziđen je! Kad je najzad umro, ceo dan nisu smeli da priđu da vide da li diše.
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/6/6e/Stalin_1902.jpg

Neprevaziđen je! Kad je najzad umro, ceo dan nisu smeli da priđu da vide da li diše.

NE mogu sada da pronađem tačan podatak, ali sam svojevremeno pročitao da je, nakon njegove smrti, u danima koji su usledili, u masovnoj histeriji, gužvama na komemoracijama diljem SSSR-a i u samoubistvima, stradalo više od hiljadu ljudi. Dakle, čovek je i mrtav masovno ubijao.

NE mogu sada da pronađem tačan podatak, ali sam svojevremeno pročitao da je, nakon njegove smrti, u danima koji su usledili, u masovnoj histeriji, gužvama na komemoracijama diljem SSSR-a i u samoubistvima, stradalo više od hiljadu ljudi.

Na dvesta miliona hiljadu je statistička greška. Znaš kako je znao drug Staljin da kaže: Gde se drva seku, tu iverje otpada! Definitivno, moj tiranin numero uno.

Napoleon, Mao Cedung, Murinjo...

Idi Amin(mada nije bio genije), Irod Veliki i Pol Pot naravno

Preskočili ste najbitnijeg.
Prvo da se ogradim da ne može iz naše perspektive da se deklariše zlo mnogo godina u prošlost. Elem.

Džingis Kan
http://www.biography.com/imported/images/Biography/Images/Profiles/K/Genghis-Khan-WC-9308634-1-402.jpg
Čovek je pobio 40 (četrdeset) miliona ljudi! I to onda kada je bilo neuporedivo manje ljudi na svetu. A pazi ovo:
http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-1350272/Genghis-Khan-killed-people-forests-grew-carbon-levels-dropped.html

Nešto baš ne bih rekao da je Staljin bio genije, da je bio zao to jeste ali genije teško. Ja bih rekao da je bio retko glup čovek.

Svi su oni uglavnom imali čoveka-savetnika koji je bio genije.

Ja bih rekao da je bio retko glup čovek.

OBRAZLOŽI!!! Čovek je bio najuspešniji diktator svih vremena, vladao do smrti najvećom državom svih vremena, kako bre glup?

Daj, Dejlimejl kao izvor informacija... Mogao si da baciš neki link sa Kurira ili Informera :)

Pa ovako prvo čovek koji veruje Hitleru je sve samo ne pametan a još manje genije, a još je pobio gomilu svojih oficira a znao je da ulazi u rat i zamalo da ga to košta debelo. Zahvalimo ruskoj zimi što postojimo uopšte a nismo u logoru i ne pričamo švapski lolo. Kako to može da bude genije? Da je bio zajeban diktator to stoji ali genije teško, komandant svakako.

Pa ovako prvo čovek koji veruje Hitleru je sve samo ne pametan a još manje genije, a još je pobio gomilu svojih oficira a znao je da ulazi u rat i zamalo da ga to košta debelo.

Pa Staljin je bio toliki čovek gospodin da je imao marginu za grešku jedno deset puta veću nego Hića. Hića je bio sjeban u startu, imao je plan koji je morao da teče tačno tako i tako, a u slučaju da se par stavki sjebe, ode sve u propast, kako se i desilo. Staljin je bio čovek opuštencija. Kao, ajd, saću mu verujem, ali ako me napadne, uzeće mi tek šestinu teritorije, ja ću premestiti industriju u Sibir, dobiću pomoć od Amera, uvući ću kretena u opsadu velikih gradova koje ne mogu da zauzmu, posmrzavaće se idioti nenaviknuti, pijem votku i mezetim krastavčićima i mariniranim pečurkama sa sušenom jesetrom i prepeličjim jajima. U majonezu!!!!

Daj, Dejlimejl kao izvor informacija... Mogao si da baciš neki link sa Kurira ili Informera :)

Ma ne zvocaj tebra, nije ni ovo sajt arheološkog udruženja. Kao da će neko da živi u zabludi zbog mene. Ili ja to možda namerno širim dezinformacije kao deo mog zlog plana za vladanje svetom...

E da, zli genije čiju smo zlobu svi osetili na svojoj koži je persona koja je izmenila mesta z i y na srpskoj tastaturi. Ja sam uvek zamišljao da su dali nekom kuriru da odnese papire sa standardizacijom a da je ovaj zli genije promenio raspored slova, odneo te papire gde je trebao a onda lepo legao i prestao da diše jer već postigao sve u životu.

Берија, лик је завладао тајном полицијом, возио лимузином и онако са улице покупи неку слатку малолетницу коју силује у Дачи.. прави материјал за разбијање од батина од стране Стивена Сигала..
http://en.wikipedia.org/wiki/Lavrentiy_Beriya

E sad, kao prava gotičarka, kako da ne pomenem Vladislava III Zmajevića iliti Cepeša?

Da si prava gotičarka, pomenula bi groficu Batori.