Prijava

Šta vi mislite o ovome?

Meni se to nikako ne sviđa, ne bih želio da u realnom životu imam osjećaj kao da sam u igrici. Druga stvar, mislim da će nas tolike informacije otuđiti. Ako mi možemo preko toga brzo saznati recimo interesovanja osobe koju smo upravo upoznali, čemu onda uopšte priča sa tom osobom i upoznavanje? S tim govnom bi se ljudski odnosi mogli dodatno dehumanizovati. Zasad me tješi što će cijena toga biti 1500 dolara, ali sigurno će kad tad cijena pasti i ne bi se iznenadio da za 5-6 godina svi nosaju takva čuda.

ovo sanjam od svoje treće godine života, potpuno mi je neophodno i kupiću ga sigurno... čim mi ugrade ID čip u levu podlakticu..

Технолоџи, ај факинг лаав технолоџи! Може бити корисно, ал вероватно неће. :)

Кад бих био богат, вуд бај.

Aj vud lav tu juz it, tu, bat aj em stil e litl priokupajd abaut d posibl konsekvensiz of sač a tehnolodži.

Šta je Google glass? Nek' neko ostavi ukratko objašnjenje.

Nije loša ova plava, ša znam...

Ovo što kaže Ninka, dajte neko kratko objašnjenje kako ovo funkcioniše... Nismo svi informisani kao Jovičić ili Enemi, a ni inženjeri kao Luks :)

То су цвикери (Јово *Glasses) који имају мали дисплеј или тако нешто тако да ти док их носиш видиш све нормално, ал у истом тренутку можеш и да гледаш шта већ желиш на том дисплеју. Дакле да гуглаш, да гледаш спотове, слике, шта год. А на самим цвиџама имаш и камеру којом можеш да снимаш, фотографишеш итд.

Sa ovih klipova sam skont'o otprilike da je to kao neki mini kompjuter u obliku naočara, koji reaguje na glasovne komande. Valjda je to to.

Citao sam o ovome u jednom Gibsonovom romanu(mislim da je u pitanju Grof nula), jos je on to davno zamislio. U romanu ima primenu, ove naocare ce mozda biti velika glupost, ali Google ne pravi kardinalne greske kao sto su to radile druge velike kompanje, tako da ce mozda na kraju biti hit. Mada, ako zamaraju oci ne vidim sto bi ih iko nosio...

Zvaničan naziv je Google Glass, ne Glasses.
No nebitno, enemy je dao sasvim tačno objašnjenje.

Realno je glass, vi'š da je samo jedno staklo.

Očigledno nije bilo dosta što ljudi šetaju gradom i pričaju sami sa sobom, sad će i da bulje u prazno. No dobro, čim prva desetorica skrkaju kombajn u šanac jer su gledali klipove na redtjubu da prekrate žetvu zabraniće ih u bilo kakvom prevoznom sredstvu a vrlo brzo i dok radiš bilo kakav ozbiljan posao, ostaće samo igračka za veliku decu.

Nismo mi za taj nivo multitaskinga, braćala.

Nismo mi za taj nivo multitaskinga, braćala.

Pola nas nije ni za singltasking :)

Jebiga, gonzo, nisam vidio, matora je ona tema.