Google glass

1. Pola nas nije ni za singltasking :)

Realno :)

2. Meni se to nikako ne sviđa, ne bih želio da u realnom životu imam osjećaj kao da sam u igrici. Druga stvar, mislim da će nas tolike informacije otuđiti. Ako mi možemo preko toga brzo saznati recimo interesovanja osobe koju smo upravo upoznali, čemu onda uopšte priča sa tom osobom i upoznavanje? S tim govnom bi se ljudski odnosi mogli dodatno dehumanizovati. Zasad me tješi što će cijena toga biti 1500 dolara, ali sigurno će kad tad cijena pasti i ne bi se iznenadio da za 5-6 godina svi nosaju takva čuda.

ko i sve novo, u pocetku ce ici sa neodobravanjem, onda ce kroz 2-3 god malo da evoluira u nesto fensi (jebem li ga sta), pa ce da gledas po gradu i selu svako drugi nosi nesto slicno na glavi.

mada opet, moze da bude i totalna propast, ne ume gugl da materijalizuje gluposti kao sto apple ili majkrosoft umeo to.

sa druge strane vidim mu jako puno korisnih primena, ako ne uspe komercijalno i ako se malo dalje gleda od "dal ces da gledas kako ti iskacu poruke pred ocima", pogotovo u kombinaciji sa ostalim tehnologijama, al me mrzi da tupim.

EDIT: kenjam ja o materijalizaciji gluposti, ipak PC i telefon i stajaznam je u pocetku nailazilo na neodobravanje, pa opet ispale jako korisne stvari na kraju, jebi ga.

3. Ma da bre, ne budite Crkva jbt, neće ništa biti sa svetom i ljudima. :)

4. Ma neće, ali pazi sad ovo. Ja sam prošlog avgusta bio mjesec dana u Italiji, u Ređo di Kalabriji, u tih mjesec dana nisam imao kompa, samo sam par puta otišao u internet kafe da se javim svojima i da pročačkam malo po fejsu. Znači možda 3-4 sata online za mjesec dana. Da znaš samo koliko sam se osvježio i koliko mi je lijepo došlo to odmaranje od neta. Kod kuće i onako stalno visimo na netu. E sad zamisli sa ovim čudom, mogli bismo biti online non stop. Smetalo bi mi to, a s druge strane, ako bi svi to nosali, vjerovatno ni ja ne bih hito da budem jedini koji bojkotuje tehnologiju. Zato mi se ne sviđa.

5. Ne znam kelte, kompjuterizacija i robotika u kompletu su druga pesma, kako da ne uspe naprava koja nas toliko dopunjuje. Obavljanje gomile repetitivnih zadataka i donošenje prostih logičkih odluka u blesavo kratkom vremenskom roku bez grešaka je nemoguće za čoveka a od vitalnog značaja po industriju i još pun kurac drugih stvari. A bilo je samo pitanje vremena kada će računar dovoljno da pojeftini da postane personalan i kada će da izmisle nešto za šta bi on prosečnom poslastičaru i šumaru trebao.

Ove očale me najviše podsećaju na one VR naočari i rukavice što su ih proturali pre 10-15 godina. Skupo, povremeno korisno a u svakom slučaju više cimanja oko toga nego ćara. Čak i kad bi ovo uspelo bilo bi samo zato što danas ima mnogo više načina da nam projektuju pred oči mlade i lepe ljude sa savršenim zubima koji šetaju ova sokoćala i viču kako je to kul.

6. Ja sad prvi put čujem za ovo :O
    Kakvo sranje bokte

7. Jbt, ja se navukao na svoj android helper pa sad ništa ne pipam po ekranu već samo

GO TO - ANGRY BIRDS
    CALL MOTHER MOBILE 1
    CALL HOME 1

Ludnica...

8. Ово је за ленчуге које мрзи да рњају прстима свој андроид телефон. Кад их буде мрзело и да причају са овим чудом, направиће неки курац који ћеш моћи мислима да управљаш.

9. a šta će bit kad ih počne mrzit da misle?

10. A na koji internet ovo da radi kod nas? Gde u Srbiji mogu da šetam ulicom i da hvatam vajrles?

11. to je i meni palo na pamet :)
    Al dok se ova stvarčica omasovi, biće i vajrlesa.

12. Какве батерије ће диду у ово?

13. Oće đavola. Postavio telenor jednom u Nišu neki njihov ruter, preko noći došli neki klinci i onako junački ga prepolovili. Misliš da su opet postavili?

14. Радиће преко мобилног интернета вероватно.

15. Ja bi liku koji bi ovo nosio pritrčo i razdro se

GLASSES SEARCH HORSE BESTIALITY SEX SAFE SEARCH OFF!!!

I pobego.

16. jel moze ovo da ocitava pauer level? kad bude moglo kupujem, do tad me ne zanima.

17. Još malo će da izađe Google Shit. Kad ti se prikenja napišeš svima da kenjaš, klikneš na veliku svetleću ikonu SHIT i komp ode mesto tebe da se iskenja, samo ti javi gustinu i jačinu mirisa.

18. Пола тога већ има на фејсу Џони.

Rekli o sajtu

Kada pitate dva čoveka o nečemu, dobićete više od dva mišljenja. Na toj osnovi je stvoren Vukajlija. Rečnik slenga i idioma.

Kompjuterska Biblioteka · 7. Maj 2009.