Prijava

Poštovane autorke i poštovani autori,
pošto kod dela čitalaca postoji neslaganje (veće ili manje) sa definicijama koje se nađu na naslovnoj strani, a pošto je veoma mala šansa da se napravi dugme "predloži za naslovnu", na ovom podforumu će se jednom, dvaput ili čak triput nedeljno održavati glasanje za definiciju dana. Za svako novo kolo će se otvarati nova tema, čisto radi lakšeg praćenja izbora.

Ovde će se naći linkovi ka definicijama koje ste vi, poštovani autori, predlagali na temi za definicije za koje smatrate da treba da se nađu na naslovnoj strani sajta. Ta tema je zaključana do daljnjeg, a linkovi ka definicijama koje će se naći ovde su tamo već obrisani. Tema će biti ponovo otvorena tek kada bude isfitrirana.

Pravila su sledeća:
- u svakom kolu učestvuje 10 definicija;
- glasanje traje 24 časa;
- svaki autor koji bude glasao ima prava da glasa za najviše pet definicija (dakle, može da glasa za samo jednu ili tri definicije, ako tako želi;
- svaki glas nosi jedan bod;
- po završetku glasanja, tema se zatvara i prebrojavaju se glasovi;
- tri definicije koje budu imale najviše glasova će krasiti naslovnu stranu;
- definicije koje budu bile na 4. i 5. mestu dobijaju mogućnost da učestvuju u nekom novom glasanju;
- linkovi ka definicijama od 6. pa do 10. mesta se brišu iz evidencije i neće se naći u novim glasanjima, sve dok ih neko, nekada ponovo ne predloži kada tema za predloge bude bila ponovo otvorena.

Veoma je važno sledeće:
- svaki post koji nema veze sa glasanjem će biti obrisan, a autor banovan, na minimum 1, a maksimum 3 dana;
- svako pitanje "zašto samo ove definicije, a ne neke druge" će biti obrisan i autor banovan na 1 dan;
- tolerisaće se samo komentari koji mogu da pomognu glasanju, tipa da je neka definicija veoma slična nekoj straijoj ili ako već postoji takva odabrana.

Zamolio bih vas da se pridžavate ovih pravila, jer je ova tema otvorena baš zbog samih autora, zbog definicija i zbog povećanja čitanja i ocenjivanja, kao i zbog oplemenjivanja naslovne. Hvala vam svima na razumevanju.

http://vukajlija.com/parkirao-u-alchajmerovoj/520965 (od ovih definitivno najbolja po mom mišljenju)
http://vukajlija.com/daaaj/311719
http://vukajlija.com/slusaj-sad/503964
http://vukajlija.com/midzet/301880

Ako mogu da pitam, da li će ovo sada biti metoda odabira svih modova ili samo tebe, pošto mislim da je veoma dobra fora da ima i ovako nešto, ali i da ostane ona metoda ličnog izbora moda ukombinovano.

odgovor: biće i dalje zastupljeno biranje defki za naslovnu putem subjektivne procene svakog od moderatora, a gledaćemo da na ovaj način ispoštujemo sve one ljude koji su do sada, na onoj temi, predlagali definicije.

EDIT: Super, to je odlična realizacija, hvala na odgovoru.