Nepotrebne činjenice koje znate

1. bilo koja životinja ima nagon za opstankom u ma kojim govnima da se nalazi

Šta kažeš na ove mrave? Prave most da bi matica mogla da preživi, ako pogledaš malo, videćeš da ona hoda preko njih. http://6legs2many.files.wordpress.com/2011/06/fire_ant_curved_raft_float_bridge.jpg?w=490&h=367

2. #1 Постоје 20% шансе да су било која два човека која живе у истој земљи и исте су националности, у сродству испод десетог колена.

#2 Човек који је предак свих људи који данас живе на земљи (изузев оних ''изгубљених'' племена којa нису ималa скоро никаквог контакта са остатком цивилизавије) је живео највероватније негде око 300. године п.н.е.

#3 Брана Три кањона је брана у склопу хидроелектране на реци Јангце, за коју НАСА процењује да повећава земљин момент инерције, што узрокује успоравање њене ротације и повећање дужине дана за 0,06 микросекунди. Ова брана подиже 39 билиона литара воде 175 метара изнад нивоа мора.

#4 Адерматоглифија је генетски поремећај који узрокује одсуство кожних набора на прстима који се користите за узимање отисака. Поремећај је толико редак да су регистроване само четири фамилије на свету које га имају.

#5 Зевање је рефлексна акција чија је улога да повећа ниво кисеоника који долази до мозга и тиме га, заправо, ''хлади''.

#6 Истовремено зевање и протезање мишића се назива пандикулација.

3. Šta kažeš na ove mrave? Prave most da bi matica mogla da preživi, ako pogledaš malo, videćeš da ona hoda preko njih.

Drugo je to, umiru zbog uverenja, da toga nema, ne bi bilo ni rata ni sl. A misliš da oni ne bi voleli još da žive?! Primaran cilj je matica...

4. Humor je označavao tečnost u organizmu, harmoniju životnih sokova (krvi, žuči, sluzi i crne žuči) koji su određivali karakter i čovekovo raspoloženje u zavisnosti koji je životni sok preovlađivao.

nije neka činjenica, al' šta me briga baš je zanimljivo

5. Aslindzer i ljudi koji su imali posjede pamuka su krivi jer je danas marihuana nelegalna. Aslindzer je cijeli život posvetio tome da suzbije širenje narkotika, a vlasnici plantaža pamuka su ove druge vlasnike koji su uzgajali marihuanu vidjeli kao moguću konkurenciju, te su ih bojkotovali i ugasili.

6. nije neka činjenica, al' šta me briga baš je zanimljivo

bas sam se izzanimljivovao, stob reko neki duhoviti lik sa foruma kog pokusavam sad da iskopiram da bi ispao kul.

7. Verovatnoća u matematici nastala je pod uticajem ruleta pokera i ostalih igara, a prvi je definisao Paskal, fizičar, matematičar, filozof, šta god je hteo...
    Tako da verovatno da nije bilo kockara, ne bi ni verovatnoća kao nauka toliko napredovala, i izučavala se.

8. Najduza srpska rec ima 26 slova, a ona je: prestolonaslednikovićevica

9. Matricaria camomila-kamilica.
    Betula pendula- breza.
    Plantago major-muška bokvica.
    Plantago lanceolata-ženska bokvica.
    Taraxacum officinale-maslačak.
    Biologija, determinacija biljaka, srednja škola. Aman!

Mentha piperita- Nana (odatle naziv za mentol bonbone, pepermint i slicno)

Verovatnoća u matematici nastala je pod uticajem ruleta pokera i ostalih igara, a prvi je definisao Paskal, fizičar, matematičar, filozof, šta god je hteo...
    Tako da verovatno da nije bilo kockara, ne bi ni verovatnoća kao nauka toliko napredovala, i izučavala se.

Pa ne mozes ovo bas sa sigurnoscu tvrditi, verovatno bi se nasla neka druga potreba koja bi prouzrokovala proucavanje verovatnoce.
    Kada smo kod verovatnoce, jel znate da ako je verovatnoca da se dogadjaj desi jednaka 0, da se taj ipak dogadjaj moze desiti? Sto nas dovodi do toga da nam verovatnoca ne kaze nista sigurno o verovatnoci :D:D:D:D

10. престолонаследниковићевицина, прц

11. Тачније, престолонаследниковићевиЧина.

12. Да. Као Миличина, Љубичина.

13. Preterano masturbiranje smanjuje penis. Zato mi je ovolicki :3

14. Kada smo kod verovatnoce, jel znate da ako je verovatnoca da se dogadjaj desi jednaka 0, da se taj ipak dogadjaj moze desiti?

Ајде објасни ако те не мрзи. Ако се добро сећам, оно што је веооома мало се одбацује као нула вероватноћа, иако, теоретски вероватноћа постоји. (избор једне тачке из ''пребројиве'' бесконачности, 0,1 интервал нпр.)

15. Pre nekoliko casova sam pokusao da smislim rec za sitaciju kad kasljes jednom a ne vise puta i izrodila se rec: Ja sam jednom KAŠLJNUL
    Sta mislite o ovome :D

16. Kada smo kod verovatnoce, jel znate da ako
    je verovatnoca da se dogadjaj desi jednaka
    0, da se taj ipak dogadjaj moze desiti? Sto
    nas dovodi do toga da nam verovatnoca ne
    kaze nista sigurno o verovatnoci

Da ovo je interesantno. Ako beskonačno puta baciš loptu prema košu postoji verovatnoća da će ona u jednom od slučajeva nestati i stvoriti se na drugom kraju planete. Iako mala, verovatnoća postoji. Tako je isto i sa Bogom (onim hrišćanskim, muslimanskim itd, personifikovanim), tako je isto i sa vanzemaljcima, tako je i sa nama samima(možda smo mi stvarno u matriksu? - verovatnoća postoji).
    To mi je najdraža teorija, jer sve što zamisliš je moguće, a neproverljivo, i svako svoje maštanje možeš da projektuješ kao da ono stvarno negde daleko postoji.
    Aaaaaaaaa, ko me razume neka mi pusti pvt da napravimo klub verovatelja :D

17. Tu se nauka složila sa umetnosti i sa ludosti :D

18. престолонаследниковићевиЧина

Prijestolonasljednikovićevičina.

19. skočko, ne postoji ta riječ. ;p
    i ijekavski oblik je prestolonasLJednikovićevičina

20. Eto sad ja znam da se na ijekavskom prestolonaslednik kaže prestolonasljednik umesto prijestolonasljednik. Preselo vam dabogda prestolonaslednjikovanje lolo

Rekli o sajtu

Da. Definitivno ima dobrih fora, svaka čast onima koji ih smisliše. Respect Vukajlija.

MyCity Forum · 4. Februar 2009.