Nepotrebne činjenice koje znate

1. А опет, и шта је то нула?

Ne znam, odsustvo vrednosti, mogućnosti, negativitet, apsolutni negativni entitet?

2. Ajde neka neko onda objasni bice i nebice?

3. Ја као лаик мислим да је нулта вјероватноћа ако бацам коцкицу са бројевима од 1-6, да добијем 7. Ај сад реци да нисам у праву.

4. Валдемар је присталица оптимистичке теорије. Он ниједан догађај не искључује а приори. :)

5. Čekaj, Vidro, boga jebo, sad ćeš me još ubijediti da ne postoji riječ prijesto? Što onda 1000 godina pjevamo 'na prijestolu sultan sjedi' od Šabana? A? A? Valjda Šapke zna!

6. Ajde neka neko onda objasni bice i nebice?

Biće jeste nebiće nije, reče Parmenid, i tako je za vjek i vjekova.

Ја као лаик мислим да је нулта вјероватноћа ако бацам коцкицу са бројевима од 1-6, да добијем 7. Ај сад реци да нисам у праву.

Fala Bogu da si u pravu.

7. Валдемар је присталица оптимистичке теорије. Он ниједан догађај не искључује а приори. :)

Valdemar je matori hipster pre krizom srednjih godina, ali i pored toga ga volimo. :*

8. Valdemar je matori hipster pre krizom srednjih godina, ali i pored toga ga volimo. :*

Kad sam ja bio mlad, to se nije zvalo hipster već "alternativac". Ali eto, današnja omladina se naruga svemu. Ehhh...

Ја као лаик мислим да је нулта вјероватноћа ако бацам коцкицу са бројевима од 1-6, да добијем 7. Ај сад реци да нисам у праву.

Po nekim interpretacijama nekih teorija kvantne fizike postoji izuzetno (ali izuzetno, izuzetno, izuzeeeeeeetno, jedan na upičkumaterinu) mala verovatnoća da se u letu ta kockica transformiše u
    http://t0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTaCCggV-Rc_v5c_fhUQysdowZ9GVjiypBFWiA6dwY3QVfgMvlG
    Pa eto, nisam ja to izmislio.

Ajde neka neko onda objasni bice i nebice?

Biće - biće. A nebiće neće biti. Ali reče jedan pesnik, parafraziram, da li je stvarno istinito, ili samo vlada. Eto.

9. verovatnoća da se u letu ta kockica transformiše

U nekom paralelnom univerzumu se to i desilo... u istom onom gde žive zmajevi, pod vođstvom Patka Dače.
    Nemoj da se zajebavamo.

10. Валд, онда је требало да кажеш да по неким интерпретацијама нулта вероватноћа не постоји. А пази и ово. Колика је вероватноћа да се деси догађај, а да се у исто време није десио тај догађај?

...

jedan na upičkumaterinu

:)
    Ово је прилично велика вероватноћа, ако ме разумеш.

11. U nekom paralelnom univerzumu se to i desilo... u istom onom gde žive zmajevi, pod vođstvom Patka Dače.

U pravu si, ali ne smeš isključiti makar minornu mogućnost da takav univerzum postoji, samo bez preklapanja sa našim, kao mehur prostorvremena u diskontinuitetu ništavila koji odvaja bezbroj paralelnih multiverzuma, koji i jesu paralelni baš zato što se nikad ne dodiruju, kao što je slučaj sa dvema paralelnim pravim linijama. Naravno, kad pričam o paralelnosti, moram napomenuti da je u pitanju n-dimenzionalni ekvivalent paralelnosti koju vidimo u dvodimenzionalnoj našoj geometriji.

12. Ово већ постаје ствар догме.

13. Колика је вероватноћа да се деси догађај, а да се у исто време није десио тај догађај?

Pa, zavisi od posmatrača, budizam je tu lepo izrazio paradoks sličan kvantnofizičkom. Ako je drvo palo u šumi i niko to nije čuo, da li je ono proizvelo zvuk? Koliko mi je poznato, pao nekim interpretacijama, na subatomskom nivou se te čestice nalaze u stanju neodređenosti, i jesu tu i nisu tu, i tek tvojim merenjem one dobijaju određena svojstva, a inače su "razmazane" verovatnoćom duž niza svojih mogućih pozicija i svojstava.
    Edit: U stvari, mislim da je Berkli nešto pričao o drvetu...

14. Отворите тему за решавање проблема са вероватноћом лоло. Мислим да сте мало изашли из математичког домена кад сте стигли до змајева и паралелних универзума.

Он топик:
    Дид ју ноу дет типичан кумулус тежи преко милијарду килограма.

15. A koja je svrha toga da se ona transformisala neđe tamo u pizdi materinoj?

Ona ne postoji u mojoj stvarnosti=ona ne postoji, jebala vas fizika.

16. Ona ne postoji u mojoj stvarnosti=ona ne postoji, jebala vas fizika.

Još ćeš reći da vanzemljaci ne postoje.

17. To jeste moja stvarnost samo što su daleko od mene. Ali kocka koja se preobražava u 6. na entu univerzumu koji je paralelan je bulšit.

18. Da, ali si trebao da uzmeš drugi primer, ne ovaj sa kockicama. U letu, kako si sam rekao, kockica ako bi se uopšte transformisala, ne bi nastala onakva kakva ti kažeš, mogao bi da nastane samo krug (i to samo u beskonačnosti, potrebno je vreme), ne bi mogla da nastane druga figura. Jedino je kao kod Zemlje slučaj kada je Zemlja deformisana lopta, usled rotacije, a jedino neelastičnim sudarom bi kockica mogla da promeni oblik u tvoj. I naravno, nekim čudom da se ispiše sedam, i na drugoj str. eventualno jedan.
    U svakom slučaju po teoriji paralelnih univerzuma je moguće sve, a taj koji tvrdi da može sedmica je obična dijabola, tada bi sve izgubilo svrhu, isto tako bi mogla da piše i 15, i beskonačno... Treba da se uzmu u obzir samo realne mogućnosti, da stojiš na raskrsnici, i gledaš 2 sata, brojiš autobuse koji prođu za ta dva sata, u teoriji može da prođe beskonačno autobusa, a u praksi?!
    A ko kaže da se nije desila transf. kockice već?! To su budalaštine, po toj logici, ja mogu kao u Skeri muvi da izađem iz televizora, i recimo da ti udarim čvrgu (tebi bilo kome).
    DA ne spemujem, evo vam, pa pravite zlato ako neko ima volje...

0n1 (neutron) + 80Hg200 dobija se 78Pt197 (platina) + 2Alfa čestica4
    Platina je reaktivna, i dobijamo
    78Pt197 daje 79Au197 + 2Alfa čestica4
    Ovo zlato nije reaktivno, i isto je kao ono iz rudnika, samo dobijeno veštačkim putem. Ne pravi se ovako zlato jer je mnogo skupo, a i zlato bi postalo bezvredno (imao bi zlatne oluke, ovako samo bakarne, šta ćeš), i skroz bi se narušio ekonomski poredak.

19. da li ste znali da, ako otvorite temu na forumu, posle 15 strana ce je neko usrati.

20. U svakom slučaju po teoriji paralelnih univerzuma je moguće sve, a taj koji tvrdi da može sedmica je obična dijabola, tada bi sve izgubilo svrhu, isto tako bi mogla da piše i 15, i beskonačno...

Ne kažem da se to dešava, niti da će se ikad desiti dok svemir postoji, samo kažem da, u ovom svemiru u kojem postojimo, u skladu sa principima kvantne neodređenosti, postoji skoro beskonačno mala, užasno mala, aupizdumaterinu mala mogućnost da se ta kocka u letu transformiše u sedmostrani objekat. Što te to toliko vređa? Na kraju, šta tebi garantuje da je svet koji vidiš oko sebe stvaran? Šta misliš, da li se fizičke konstante menjaju tokom razvoja svemira? Postoji mogućnost da se menjaju, evoluiraju, i onda bi iz jedne stvarnosti (ako postoji nešto kao "stvarnost") mogao mirno i lagano da uploviš u neku sasvim različitu, uopšte ne primetivši prelaz. Ako te to ne uništi.

da li ste znali da, ako otvorite temu na forumu, posle 15 strana ce je neko usrati.

Obrati pažnju, tema se zove NEPOTREBNE ČINJENICE KOJE ZNATE. Ukoliko u ovim postovima nađeš nešto potrebno, plaćam ti piće :)

Rekli o sajtu

Kad je pre nekoliko dana osvanuo naslov u dnevnim novinama „Željko Mitrović: Trovali su me“, na samoproklamovanom rečniku slenga vukajlija.com odgovorili su mu bez mnogo pijeteta: „Pa dobro, i ti si nas, i još to radiš“.

Ekonom:east Magazin · 03. Februar 2011.