Kad je pre nekoliko dana osvanuo naslov u dnevnim novinama „Željko Mitrović: Trovali su me“, na samoproklamovanom rečniku slenga vukajlija.com odgovorili su mu bez mnogo pijeteta: „Pa dobro, i ti si nas, i još to radiš“.
Ekonom:east Magazin · 03. Februar 2011.
A realno, u teoriji, može da se kockica sa 6 brojki transformiše u onu sa 7, npr ti je baciš, i neka mašina je u vazduhu komprimuje i napravi i sedmu površinu i dok pada neko baci malo boje i na toj površini se ocrta brojka 7. I padne na tu brojku. Može naravno... Mogu i ja da karam Marijon Kotijar, teoretski.
Мало си побркао ствари и компликујеш НЕПОТРЕБНО. :) Причамо о простој негацији догађаја. То не зависи од посматрача, пошто посматрач тог догађаја постоји. Колика је вероватноћа да коцкица падне, а да није пала? Вероватноћа је нула.
Ne vređa me nipošto, ali verovatnoća nema niti treba da ima veze sa kvantnom neodređenosti, fizičari se mnogo upuštaju u stvari o kojima ne znaju mnogo... Verovatnoća se bavi onime što je moguće da se desi, a ne svim rešenjima! Moguće je i da krokodil proguta kockicu, svari je, i ne padne ni na jedno polje na kraju. Tako na ruletu od 36 brojeva, moguće je da padne između dva, na onu pregradu, ali to nije interesantno kao rešenje.
Pauli je pretpostavio da postoji neka čestica nazvao je neutrino, a sto godina kasnije su je izolovali, i dokazali postojanje. USRALO GA! I to su izolovali tako što su u jami rudnika, gde nema ni svetlosti ništa, napravili kao neki boks, kroz koji samo neutrino može da prođe, i oni su ga kao izolovali... Ako svemir npr je beskonačan, kako je moguće da nešto nema kraj?!?! A ako opet nije, kako je moguće da živimo u konačnom svemiru, zatvoreni u kutiji, a i šta je izvan te kutije, kako je moguće da nema ništa?!
Neću da se cimam više Valdemar, razdvajaj realno od mogućeg.
U suštini, dobar ukus imaš.
То. Ајде филозофи, отворите своју тему па тамо тупите курац о паралелним универзумима.
postoji u bosanskom, koji nema svojih riječi, nego samo ubacuje H u srpske riječi gdje treba i gdje ne treba, i uzima što više iz hrvatskog (koji su, kao što znaš, ubacili to JE/IJE u sve oblike u koje mogu, kao npr. prijevod, prijeći, uvrijeda i оstale nebuloze), prema tome, ta riječ ti je rvacka, srpska njet!
Lepo je to Orvel rekao u 1984, parafraziram:
Ako ja mislim da sam se odlepio od tla i lebdim u vazduhu, i ti veruješ meni i vidiš isto, da li ja lebdim u vazduhu? Pa ona pitanja: koliko je dva i dva? Četiri. TŠŠŠŠ elektrošok. Koliko? Četri. BZZZZZZ. Pa tako sto puta, i onda čovek lepo vidi, dva i dva prsta - pet prstiju...
U stvari, ja ne znam ni da li je kocka pala, ja to samo percipiram, a nemam apsolutno poverenje u svoju percepciju, tako da ti ne mogu reći. Mogu sa velikom verovatnoćom tvrditi da je pala, ali ništa više od toga.
Ух. Питање је просто, а ти одговараш на друго питање. Није питање да ли је пала и са коликом вероватноћом ти то тврдиш. Прочитај поново питање из цитата.
Ne znam. U mom mozgu je tako neka magla da može biti da je ona istovremeno pala i nije pala. Možda je to samo do mene, a ja tražim načine da opravdam to i da ostanem normalan, šta znam :).
Још само једно питање. Колика је вероватноћа да постоји нулта вероватноћа?
1
Postoje samo dva odgovora na to, međusobno isključiva. 0 i 1.
Nepotrebne činjenice- čitao sam jedan intervju gde priča Bane Trifunović kako ga je keva učila da kad je nervozan, skine se go, i drži se za radijator, i kao ta voda izvuče negativnu energiju. I ja sam skoro počeo to da radim, i pajsad... nekako se bolje osećam, dal je placebo, dal ima nešto, jebeš mu mater.
Dobro su oni i ispali pored svog tog zlostavljanja.
Sergej verovatno onda ima podno grejanje. Mnogo je nervozan u poslednjih 50 filmova koje je snimio.
Ko da ih je Milan Tarot savetovao...
Sad bi im oduzeli decu za takve metode opuštanja :)
Meni se često desi da kad bacim kockicu od jednom se stvore dve kockice. I konobar me uverava da vidi jednu a ja sam 100% siguran da budu dve.
A što se skidanja i radijatora tiče, to je opžtepoznato i delotvorno zbog kruženja vode u njemu koja izvlači negativnu energiju.
Au kolko vi serete!
Iskreno, citavsi poslednje 3 strane zazalila sam sto sam uopste napisala ovo gore citirano. Bilo kako bilo, evo da razjasnim na sta sam mislila kada me je juce djavo naterao da ono napisem:
Kockica od 6 strana ima 0 verovatnocu da padne na sedmu stranu. To je diskretna promenljiva i ima vrednosti samo za brojeve 1, 2, 3, 4, 5 i 6.
Ali ako vi treba da pogodite realan broj koji sam ja zamislila to ce takodje imati verovatnocu 0. Jeste tacno je da mozete nekim slucajem pogoditi koji je broj u pitanju, ali je verovatnoca za to toliko mala da se zanemaruje. U ovom slucaju imamo neprekidnu promenljivu i ona nema skokovite vrednosti kao kod kockice, nego za celu realnu pravu (svaki realan broj) ima neku vrednost.
Posto zbir verovatnoca svih dogadjaja mora biti jednak JEDINICI onda imamo:
Za kockicu je vrv-ca svakog broja 1/6. Odnosno 1/6+1/6+1/6+1/6+1/6+1/6=1
Za relanu pravu neka je vrv-ca da pogodite broj jednaka nekom X. Relanih brojeva ima neprebrojivo mnogo(kontinuum), odnosno to je jedan vid beskonacnosti. Znaci treba da je X*inf=1 (za inf=beskonacno)
Drugim recima, cime treba da pomnozimo beskonacnost da dobijemo keca?
Poenta mog kazivanja je:DOGADJAJI KOJI SU NEMOGUCI IMAJU NULTU VEROVATNOCU, ALI OBRNUTO NE VAZI!
Izvolite i link, nabasala sam na nesto, valjda ce pomoci: http://nolaymanleftbehind.wordpress.com/2011/07/13/the-difference-between-impossible-and-zero-probability/
PFFFFFFF.... Formalna logika. Idi u srednji vek.
proved my point
fuckyeah.jpg