Osim velikih istorijskih i nacionalnih zabluda, podložni smo i onim „sitnijim”, ali koje nam određuju svakodnevicu. „Ne valja da se sedi na kućnom pragu, posebno kad grmi”, „Hleb od 500 grama je opšteprihvaćen pod nazivom kilo hleba”, „Ne valja da se zviždi u kući, to privlači miševe”, „Ne valja da se otvara kišobran u kući”, „Žvakanje žvaka može da deformiše vilicu”, „Ma koliko vruće i zagušljivo bilo, ne otvarati prozor, ubiće promaja”, navode na popularnom internet portalu „Vukajlija” niz sujeverja i zabluda našeg naroda.
Politika · 31. Januar 2011.
Колико грама је тежак бубрег код свиње толико килограма је тешка свиња. Не знам да ли је и код човека исто.
Širina koloseka je 1,435 metara.
Tvorac Viagre je Šiptar.
ćip slobode je poklon farancuza amerikancima, mada to znaju uglavnom svi.
Prvi polimerski pištolj nije proizveo Glok već Hekler (model P9).
Запамтио сам из једног квиза, Златна жица се звао и ишао је на БК телевизији, да кад се у фудбалу лопта из аута рукама убаци у свој гол судија свира корнер. Не знам да ли је тачно, ал то ми остало уцртано у мозгу, не могу заборавим да ме јебеш.
BMW je prvi ugradio turbinu u automobil.
Jebač je prvi popušio za odabranu ololo
Djevojčice od 8 do 10 godina za vrijeme starih Inka žvakale su kukuruz i pljuvale ga u velike kotlove pune tople vode, od čega bi nakon par nedjelja nastalo pivo !!!
da su ljudi stoka
Jeste, Bačje, tačno je to za korner. Bilo je i u pitanjima na sportskom kvizu ovdje.
Da je vučica trololololollololoLOL
Aha, i bubreg svinje može čoveku da se presadi, sad što mi više volimo prase nego od života to je drugo... Šalu na stranu, ne koristi se jer svinja ima mnogo boleština (za nju nisu opasni imuna na te gluposti) pa je vrlo teško odgajiti skroz čistu svinju...
Što li baš toliko majku mu?! Interesantno musako...
Jedan metar je određen kao put koji svetlost (u vakuumu) pređe za jednu sekundu.
Bačje, mojne troluješ... :) Mada ima stvarno logike, kao u basketu, vreme ne teče dok iz auta kad baciš loptu ovaj drugi ne dodirne... Tako i u fuzbalu, ne može biti gol ako niko nije pipnuo loptu, a ako je tamo izašla može samo korner da bude...
Pa i na malom fudbalu mi kad igramo iz auta važi gol ako pipne stativu ili nekog igrača naravno...
EDIT: Čega se sve Jebač napušio...lololololo
da XV poglavlje knjige Tragom mrtve princeze počinje ovako :
- Ne mogu visosti,radža Sahab bi me ubio.
Služavka uzmaknu odmahnuvši glavom,držeći ruke na leđima: ne, neće uzeti zlatnu ogrlicu,ne,neće odneti pismo.Gospodar b ise osvetio, otkrio bi ih, on je tako moćan i zna sve.
Početak prve lekcije iz fizike u šestom razredu dok sam ja išao u školu išao je ovako:
Sunce, vatru, plamen sveće opažamo čulom vida.
Да си ти мени жив и здрав, светлост за секунду пређе триста хиљада километара.
Bače fizičar...
- Ne mogu visosti,radža Sahab bi me ubio.
Služavka uzmaknu odmahnuvši glavom,držeći ruke na leđima: ne, neće uzeti zlatnu ogrlicu,ne,neće odneti pismo.Gospodar b ise osvetio, otkrio bi ih, on je tako moćan i zna sve.
Ako ćemo tako, Kamijev "Stranac" počinje ovako:
Majka mi je danas umrla. A možda i juče, ne znam. Primio sam telegram iz doma staraca: Majka umrla. Sahrana sutra. S poštovanjem. Međutim, to mi ništa ne znači. Možda je to bilo i juče.
Možda sam pogrešio jednu reč u vr glave, ali batali ovo KBO! daj nešto iole zanimljivije... :)
Hitler je hteo da bude slikar, da se upiše na likovnu akademiju, ali su ga odbili, i umesto toga bio je običan moler, i sl. da bi kasnije bio dobrovoljac u prvom svetskom ratu i ...dalje znate...I bio je veliki poštovalac Ničeove filozofije, zbog koje se ovaj vrti dan danas u grobu verovatno...
EDIT: Moguće da nisam dobro definisao, mislio sam da ćete razumeti:
Brzina svetlosti je 299792458 metara u sekundi, a metar je 1/299792458 ja sam loše napisao Bačje, ne znam više ni šta pišem...
hahahahahahahahaaa!
nista ti ostalo ne verujem :)
Један метар је одређен на основу пречника Земље од једног пола до другог подељена на неки матаматички начин који не знам јер нијесам студирао математике.
Ал знам да су то урадили Француски математичари под Наполеоном па зато Англи се даље држе фунти, миља и тих прастарих система вредности због неког поноса..