Za vreme Juge...

1. Danas pošten čo'ek ne može da uđe da odsluša pesmu na Jućubu a da dole neko ne plačipičkani fantastičnim pričama o staroj Jugi, ćevapima u Sarajevu itd. Eeeeee, to su bila vremena, a ne ovo sranje danas.

Eeeeee sinovi, da vidite vi kakvih je pičaka bilo za vreme stare Juge. To bre prirodno sve! A ne ko ove danas, obrijale brkove, noge i počupale obrve.

Da ne pominjem da si mogao u svakom parku da prespavaš na klupi a da ti ništa ne zafali.

2. http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&list=WL9F34E2C647CED863&v=7UPfnxIcX60#t=78s
    за време југославије мого си да легнеш на клупу и снимаш спот и нико те не би дирао

3. U vreme STARE JUGE, svi su jebali neke hrvatice i koječega.
    (Ne znam šta ih sada sprečava...)

4. Синови моји, за време југе сви смо били модератори на вукајлији.
    Позадина није била зелена но црвена!

5. U vreme STARE JUGE si mogao duzmeš kredit kakav hoćeš i da izgradiš par kuća i da kupiš novog stojadina.

6. HAHAHAHAHAHAHA BAČE POBEDILO!!!!!!1

7. U vreme STARE JUGE si mogao da ulećeš u zgrade helihopterima marke UTVA.

8. EEEEEEEEEEEEEEEH KAKVA BI TO REPKA BILA... HANDANOVIĆ, VIDIĆ, MODRIĆ, DŽEKA....

9. А и та куповина данас. Па мени се поцепају фармерице, седнем на воз и правац у Трст да купим нове и вратим се исти дан.

10. A NA GRANICI SAMO POKAŽEŠ PASOŠ I NIKO NIŠTA NE SME DA TE PITA, SAMO OD STRAHA KLIMNU GLAVOM I DAJU ZNAK DA SLOBODNO PROĐEŠ DALJE.

11. U petak posle škole odem na more vozom za Rijeku u pola dva i zakasnim na prvi čas u poslepodnevnu smenu u ponedeljak.

12. ja sam često išao u Zagreb na ručak...

13. Djed mi dadne pare za vokmen (tek se pojavio kod nas ), mater mi otme pare, jer nije u duhu socijalizma da ja imam vokmen, a druga djeca ne. Tek sad znam da me je lagala.

14. nisam nikad imao vokmen, ali mi je mati osamdesettreće prošvercovala komodor 64 iz Nemačke :)

15. МИСЛИМ ДА ЈЕ ПОТРЕБНО И ДА СЕ ПОМЕНЕ ДА СИ ЗА ВРЕМЕ ЈУГЕ МОГ'О ДА СПАВАШ НА УЛИЦИ И ДА ТЕ НИКО НЕ ДИРА!

16. Ja sam spavao na ulici prije 2 godine, urolj'o se. Niko me pipn'o nije, pa sam navuk'o upalu pluća.

17. MOGO SI USRED ZAGREBA NA KLUPI NA TRGU BANA JELAČIĆA DA SPAVAŠ SA OKAČENOM DRAŽINOM SLIKOM OKO VRATA I NIKO TE NE BI DIRO!

18. nema klupa na Jelačić-placu :)

19. Za vreme Juge si imo crveni pasoš i mogo si da ideš se oćeš

Rekli o sajtu

Bez ikakve pompe, Vukajlija se pojavila tokom ove godine i zabilježila skoro deset hiljada rječi u rječniku žargona koje su definisali sami posjetioci. Uzimajući za ime učestalu grešku u govoru kad ljudi zapravo žele da kažu Vujaklija, stvorena je zajednica stvaraoca slenga srpskog jezika i mjesto na kojem posjetioci treniraju svoju kreativnost. Ovaj kreativni ventil vas samo tako usisa i očas posla možete da izgubite sate vremena čitajući duhovite opaske kojim su definisani brojni izrazi iz popularne kulture i govora. Pozicionirajući se između ozbiljnih sajtova kao što su "Metak" i "Vokabular" na jednoj, i zabavnih "Srbovanje", "Kobaja Grande" na drugoj strani, Vukajlija je dokazala da famozni "user-created content" (sadržaj kreiran od strane korisnika) može sasvim lijepo da zaživi i na ovim prostorima. Ovogodišnja nagrada za najbolji sajt prema izboru Biznisbloga odlazi ovom istinskom Web 2.0 projektu kojem u definicijama nije izmakla ni domaća blogosfera!

Biznisblog · 26. Decembar 2007.