Prijava

Тема о феномену виђања Бога приликом искуства блиске смрти.
Мене занима једна ствар, како то који курац да су сви љубили, мирисали и додиривали Бога, сви завршили у Рају, а нико није бануо код Шавола. То јест', пошто за то постоји рационалан разлог у медицини који некима није довољан, да ли се било која од тих персона запитала како то да баш нико приликом тог искуства није запао на другу страну?
http://www.blic.rs/Slobodno-vreme/Vesti/375664/Tvrdi-da-je-za-vreme-iskustva-bliske-smrti-omirisala-Boga
И шта би мислите о овоме?

Ugledni neurohirurg sa Harvarda Iben Aleksander, koji je ranije i sam bio pristalica ovakvih shvatanja, svoje mišljenje o tom fenomenu je, međutim, u potpunosti promenio nakon što je i sam doživeo izlet na onaj svet. Duboko ubeđen u ono što je video i doživeo, Aleksander je o svom iskustvu napisao i knjigu pod naslovom “Dokaz Raja”.

Пошто је сам феномен рационално објашњен у медицини, да ли је баш та халуцинација одраз скривене религиозности сваког или већине људи? То јест', ако и верници, атеисти и идиоти доживе нешто слично, да ли је то одраз скривене религиозности и неког осећаја да постоји нешто више.

Даље, да ли муслимани у том случају гладају порно филм, или виде велики број жељних девица? И какав утицај религија има на атеисту.

И да ли постоје стопроцентни атеисти и стопроцентни верници, или људи само теже једној од тих страна.

Креативан спем дозвољен. Тролови и спемери у покушају стоп.

Мене занима једна ствар, како то који курац да су сви љубили, мирисали и додиривали Бога, сви завршили у Рају, а нико није бануо код Шавола.

Zato sto Šavol ne postoji, jakako.

Пошто је сам феномен рационално објашњен у медицини, да ли је баш та халуцинација одраз скривене религиозности сваког или већине људи?

Ne znam kako je objasnjen u medicini, jos se nisam interesovao oko toga nesto posebno. Mislim da sam negdje nacuo da dodje do hemijske reakcije kad se gasi organizam pa tako utripuju, i dotle mi doseze znanje o tome :) Vjerovatno jeste odraz religoznosti. To je prisan dozivljaj, oci u oci sa smrcu, i vjerovatno se to sto medicina nudi kao objasnjenje cini premalim. Ja sam cuo 'ispovijesti' kako je neko dozivio astralnu projekciju dok je umirao. Djevojka neka kaze da se nasla u cosku bolnicke sobe i gledala kako joj se doktori bore za zivot. U sta tacno ja vjerujem tu - ne znam.

Даље, да ли муслимани у том случају гладају порно филм, или виде велики број жељних девица?

Sta?

И да ли постоје стопроцентни атеисти и стопроцентни верници, или људи само теже једној од тих страна.

Ja mislim da ateisti ni ne postoje. Svako vjeruje.

Gluposti. Bog ne postoji.

Postoji. Video sam ga jednom na forumu a bogami i na četu.

Smuđ , šaran a bogami i kečiga

мени су дебилни религиозни фанатици који су толико затуцани да тврде да смо само ми у праву, да је наша вера права, бог постоји, муслиџе и остали ће у пакао, лажна вера блабла.. имам једног таквог у кући, сунце да му јебем, он је највећи верник, сваке недеље у цркви, убеђен да је добар и да ће у рај, а то што је варао жену и правио ванбрачну децу по аустрији, то ништа, то ће њему бог опростити...

још су ми дебилнији затуцани мртви атеисти који тврде да је све то дебилизам, да после смрти нема ништа, да су они увек у праву, да је религија за идиоте и та срања...

да се разумемо, ја нисам неки верник, поштујем све то, у цркву не идем јер су попови говна (осим попа бранислава), а и има пуно цигана овде по бечкој цркви па ми иду на курац кад се гурају пред причест. али не верујем да је смрт коначна, да нема ништа после тога... па мајку му, треба да се мучим 35 година (толико предвиђам самом себи тренутни живот (инфаркт, прим. преводи)) да радим, направим породицу, стекнем нешто, дупе глава и онда кад умрем, шта? да ме једу црви? па да верујем да је тако, вероватно бих урадио нешто корисније за свет и кокнуо ђиласа или ушао са бомбом у америчку амбасаду.

још једном, не тврдим да постоје пакао и рај, штавише, не верујем у то, али сам убеђен да смрт није завршна фаза живота. зато ми је будизам јако готивна вера

Život posle smrti - još veća glupost.

ako verujem u Boga i ispostavi se da Bog postoji idem u raj.
ako verujem u Boga i ispostavi se da Bog ne postoji bio sam u zabludi za života, ali posle smrti nikom ništa.
ako ne verujem, a Bog postoji idem u pakao.
ako ne verujem, a Bog ne postoji, bio sam u pravu za života, ali posle smrt nikom ništa.

Dakle, racionalno je verovati u Boga. Jer, ako verujem u najgorem slučaju sam bio budala, a u najboljem idem u raj. Dok, ako ne verujem u najboljem slučaju sam bio u pravu, a u najgorem idem u pakao.

Tako nekako ide Paskalova matrica kojom je malo trolovao crkvu.
Problem je u tome što racio i verovanje teško da idu ruku pod ruku.

Шта год да је у питању, за оног ко умире та последња слика је вечност, јер за њега време стаје, је л да. У том случају, више би волео да је таква каква је горе описана, него црнило. Мање је страшно.

Ako kažemo da je duša - energija svesti. A energija nije nešto materijalno. Energija se ne sastoji od elektrona, protona i neutrona kao naša tela. A mi svi imamo ENERGIJU.
I neka svako ko TVRDI da Bog ne postoji to i dokaže.
Dakle, zatucani ateisti, DOKAŽITE.

ako verujem u Boga i ispostavi se da Bog postoji idem u raj.
ako verujem u Boga i ispostavi se da Bog ne postoji bio sam u zabludi za života, ali posle smrti nikom ništa.
ako ne verujem, a Bog postoji idem u pakao.
ako ne verujem, a Bog ne postoji, bio sam u pravu za života, ali posle smrt nikom ništa.

Lepo ograđivanje. Ali i sasvim tačno. Ništa ne škodi verovati. A kada bi svi ljudi verovali, svet bi bio malčice lepši.
500 puta sam rekao sledecće - da ne verujem u Boga, sigurno bih bio ubica. I to bih ubijao bez treptaja one najgore seljačine i šljam. Tako da - vera mi je barijera da ne postanem sociopata.

Tako da - vera mi je barijera da ne postanem sociopata.

Lepo rečeno. Elem, i u stara vremena su pričali da ne veruju u Boga, a nisu negirali njegovo postojanje. Dakle ako nešto ne gotiviš, priznaješ da to postoji, samo misliš da je glupo i zato Isus završi na krstu.

Мене занима једна ствар, како то који курац да су сви љубили, мирисали и додиривали Бога, сви завршили у Рају, а нико није бануо код Шавола.

То зато што што Бог добар па оће пусти понекад да се вратиш, а ако заглавиш код рогатог, нема више напоље.

Ako kažemo da je duša - energija svesti.

А ово би требао ти да докажеш.

Energija se ne sastoji od elektrona, protona i neutrona kao naša tela.

И ово.

Капирам да би ти дали Ноблеса.

Како фина тема за попити банкину, страшно.
Бог не постоји.

kako ona koj' kurac zna kako bog miriše?

i da, ako pišem bog malim slovom k'o što sam sad i malopre, je l' idem u pakao?