Претпоставка правде

1. Кита за гробаре! Убили сте особу гмазови, труните, куш!

2. Тако је видиш јер пуно гледаш ТВ (тј. станице које их тако презентују) и читаш "проверене" портале на нету.

Da, slažem se, primetio sam kad gledam B92 da mi neke zelene sublime ulaze u podsvest i prisiljavaju me da razmišljam kako ne želim.

Hvala Bogu pa za sada svi što diskutujemo ovde nismo doživeli da nam dete trune u zatvoru zbog nečega što nije uradilio. Nikada to ne sme da se odobri. Nikada. Niko ne sme da ima moć to da uradi što je Tadić uradio i naterao sudiju da presudi "po slobodnoj sudijskoj proceni".

Ja kad bih saznao da mi je sin otišao da bije nekog random lika iz Francuske bez razloga, tražio bih da mene zatvore na 10 godina, čisto da razmislim gde sam to pogrešio u vaspitanju. Roditelji tih ekstremnih navijača su neretko vrlo popustljivi prema njima i njihovim prekršajima, a još pritom imaju debele veze po državnim ustanovama da se sve to sredi i zataška. Izgleda da ovi što su uhapšeni za Tatona nisu imali dovoljnu potporu u državnim institucijama, pa su ovi doneli odluku da im cepe malo više nego uobičajeno. A koliko nam je pravosuđe u rasulu, pokazuje onaj Bogdanov, čovek prodao priču da je neuračunljiv i sad slobodno ide po utakmicama i nastavlja sa divljaštvima.

3. A koliko nam je pravosuđe u rasulu, pokazuje onaj Bogdanov, čovek prodao priču da je neuračunljiv i sad slobodno ide po utakmicama i nastavlja sa divljaštvima.

Ma daj, kakav Bogdanov, on ako nije državni čovek (ili neke službe, ili čega god) onda nije niko. Čovek živi na Dedinju jebote.

4. Ja kad bih saznao da mi je sin otišao da bije nekog random lika iz Francuske bez razloga, tražio bih da mene zatvore na 10 godina,

Ne dao Bog da budeš ikada u takvoj situaciji, a video bih te baš.

a još pritom imaju debele veze po državnim ustanovama da se sve to sredi i zataška.

Nemaju. Vrlo mali broj ima tu privilegiju, većina nema. I to ogromna većina nema.

Opet se omašuje poenta. Koliko vidim većina vas se slaže sa tim da ne treba poštovati zakon i ako je neko nešto uradio što je kvalifikovano kao krivično delo, a spada u određenu grupu ljudi, njemu sama država treba da smesti, sud koji treba da bude pravedan treba da slaže i da mu daju pet do deset puta veću kaznu. To vi govorite. E sad, je l' to mislite u svim slučajevima ili samo kada je navijač u pitanju?

Znači ako neko ukrade hleb, treba da bude optužen za oružanu pljačku? Mislim ako je navijač.

Jednom mom drugaru je lik dugovao pare pre jedno deset godina. Lik je bio do jaja bezobrazan i nije hteo da mu vrati. ovaj moj drugar ga je našao i samo jednom udario. Lik je ladno umro od jednog udarca. Tako se desilo. Nije uopšte lik bio u nekom gangsterskom fazonu niti bilo šta slično. Znači da on treba da dobije isto robije koliko i ubice iz Pohorske? Zato što je bio kratko ošišan možda, a zna se kakvi su svi ti kratko ošišani. Nikako da shvatite najbitnije. Sudi se po zakonu, a ne politički ili po predrasudama. Sistem koji vi zagovarate i presuda koju branite je prvi korak ka bezakonju, a ne smiruje strasti niti pomaže u borbi protiv huliganizma. Radi suprotno baš.

Ko krši zakon, uhapsi ga i optuži tačno za ono što je uradio jer zakon je jasan. Za to što je uradio i što možeš da dokažeš, može tebi sada da se ne sviđa vođa Grobara Kimi ili vođa Cigana Marko, ali ne možeš na osnovu toga što su oni vođe, da ih optužiš za ubistvo, ako su prešli van pešačkog.

5. Slažem se sa Džonijem, dakle ne može nekom da se sudi oštrije ako je navijač.
    Nego se lepo svima broje prestupi, i za svaki sledeći prestup sve rigoroznije kazne. Ako su stvarno huligani onda im ovo ne bi bio prvi prekršaj i ležali bi godinama.
    Problem je u lošoj organizaciji države (zdravstvo, sudstvo, birokratija uopšte) koja mora da se promeni iz korena, a to bi izazvalo haos na neki kratak period, a ni jedna politička partija ne želi da izazove haos jer naš narod ne razume pojam dugoročnih planova pa bi ih rasčerečili. A i njima odgovara ovakvo bezakonje.

6. Da završim, moje mišljenje nema veze sa tim što navijam za Partizan i što lično poznajem neke od osuđenih. Tačnije jedan od njih mi je jako dobar drug, ali nije to u pitanju.

Poenta je da sud treba da bude pravedan, baš da bi se razlikovao od kriminalaca i huligana i treba da poštuje slovo zakona do najsitnijeg detalja, ovako sudija koja ih je osudila, zajedno sa onim ko je to naredio ne razlikuju se mnogo od ljudi koji su rešili nekoga da prebiju popodne na obiićevom vencu.

7. Sudi se po zakonu, a ne politički ili po predrasudama.

Gde? Misliš da se u praksi silovanje prostitutke tretira isto kao silovanje prodavačice. Ne.

Ko krši zakon, uhapsi ga i optuži tačno za ono što je uradio jer zakon je jasan.

Divno, ali nije tako baš. Nije skoro uopšte.
    Ključne reči koje jesu i koje "rade": novac, advokat, politika, novac, interesi, politika, interesi, novac, sudija, politika.

Da, jedno je "treba" a drugo šta jeste. Kada bi zakoni oslikavali srpsku stvarnost prema pravdi, i prema onome kakvo je društvo, onda zakona skoro pa ne bi ni bilo. Pozivati se na zakone je isto kao pozivati se na sliku zdravog čoveka kada boluješ od kancera. Da, treba tako da budeš zdrav, ali nisi, i od pokazivanja te slike nećeš ozdraviti.
    Na zakone se pozivaju oni koji imaju slobodu da ih primene onako kako žele.
    Vlast je u rukama naroda - haha. A ko misli u ovom narodu sa nekim efektom - buaha.
    Ali lepo se misli na ovoj temi.

Poenta je da sud treba da bude pravedan, baš da bi se razlikovao od kriminalaca i huligana i treba da poštuje slovo zakona do najsitnijeg detalja, ovako sudija koja ih je osudila, zajedno sa onim ko je to naredio ne razlikuju se mnogo od ljudi koji su rešili nekoga da prebiju popodne na obiićevom vencu.

Sasvim, sasvim moguće, ali presude ne služe samo da bi potvrdile "slovo", uloga im je šira.

8. Ja koliko sam skapirao ovde.
    Svi bi za bilo koji vid nasilja davali maximalne kazne. Znaci ubio si 40 godina, pokusao si, 20 godina, silovao si , 15 godina itd..
    A kad se pokrene tema smrtne kazne, svi kazu da je to divljastvo.
    Pricate kako je pravda sto su ovi osudjeni,a pravda vam je i sto su politicari pored nas zivih priznali Kosovo, napravili najvece krivicno delo jedne drzave - izdaju.

Pominjana je i Brankica Stankovic. Ona je uspela kao, ona je dobra. Zasto u zatvoru nisu oni iz Kolubare recimo, ili oni koji su svercovali na Kosovo? Zasto su samo kod navijaca postovali zakon, a kad Palma sa zetom zaradjuje kintu tako sto jedan bager moze da radi 48 sati dnevno, i da to placa drzavni budzet (znaci svako od nas, osim cigana jelte), to je OK?
    Zasto Dulic nije u tvorza zbog sajta od 25 000 evra i ostalih malverzacija?
    Zasto je svima prihvaljivo da "pravdu" uvek dobiju navijaci, lik koji je nekog prebio u kafani, pregazio kolima i sta ti ja znam,a ne neko ko se bavi "gospodskim kriminalom" i otima ne jednom nego svima?
    Zasto je zlocin nad pojedincom vazniji od zlocina nad masom? Gde je logika?

I samo osvrt na Malagurskog.. Nek je on i wannabe Brankica, lepo je napokon videti da neko prica o onom o cemu se ne prica. Nisam video ni na jednoj drugoj televiziji da se prica o Monsantu koji posluje u Srbiji, ima svoje useve (a GMO hrana je ZAKONOM ZABRANJENA u Srbiji ), niko drugi ne prica o tome da se NVO u Srbiji koje finansiraju strane drzave bave direktno pitanjima politike drzave Srbije (kako su onda NVO) , niko ne prica o tome da mi ukidamo zabranu prodavanja zemljista stranicima i pre nego sto smo postali EU clanica (niti nam se nazire neko tamo eventualno pridruzivanje) , dok je velika vecina clanica EU to zabranila i po nekoliko desetina godina od DATUMA ULASKA U UNIJU.. Lepo je videti da postoji i neka druga strana price osim onog sto se moze cuti na RTS, kod Beckovicke i sta ti ja znam gde sve ne u "strucnim emisijama"..

9. Prokletstvo zadnjeg posta, i kada sam već tu, Gazimudo, ti i ta GMO hrana na skoro svakoj temi, to nije slučajno. :)

10. Zasto je zlocin nad pojedincom vazniji od zlocina nad masom? Gde je logika?

To mu dođe ono ''smrt pojedinca je tragedija, a smrt miliona statistika''. Ostatak posta, pogotovo onaj treći pasus sumira ono što sam ja govorio noćas. Mislim da je u tvom postu sve rečeno o Malagurskom i zakonu.

11. Lolo,ladno sam napisao POJEDINCOM..
    Marcipan, nije na svakoj, samo na ovim ozbiljnim.. Jebiga, stvarno me pogadja takav vid nasilja nad ljudima.. Uz to, nekoliko clanova sire familije je u skorije vreme obolelo od kancera, a licno smatram (doduse uz podosta stvari koje na to navode) da je to posledica uranijuma i gmo hrane..

12. Gde? Misliš da se u praksi silovanje prostitutke tretira isto kao silovanje prodavačice. Ne.

Ovde se ne priča o Bris Tatonu kao osobi, mada kad bi se išlo u tom pravcu i kada bi koristio tvoje poređenje, on bi bio prostitutka svakako, napisao sam na jednoj od prethodnih strana i zašto.

Sve ostalo što si napisala znači da oni koji podržavaju ovakve presude i ovakvo stanje su pored onih koji čine da stanje takvo bude, glavni krivci za to stanje, a oni koji smatraju da tako ne treba da bude, treba da sede i zahvaljuju se Bogu što oni nisu završili u zatvoru ili neko do njihovih bližnjih, jer je "sistem takav".

Sistem nije takav kakav si opisala, samo je par ljudi takvo i treba ih iskoreniti. U ovom slučaju, ti momci su već uveliko odslužili svoje, a na njihovo mesto treba da dođu nalogodavac (Boris Tadić) i izvršitelji (Tomo Zorić i sudija).

Kako ne shvataš da je ovde bolesno to što kada neki tako smutljivci nešto rade, oni se barem trude da izgleda po zakonu, znači kada su pare, političari i to sve u pitanju da bi se izokrenulo nešto u njihovu korist trude se da makar izgleda kao da je sve zakonito, dok su ovde bez trunke dokaza optužili 15 ljudi koji sada čame u zatvoru, da su učinili nešto što nisu, a lik je nedvosmisleno dokazao da nije bio tamo. Nisu se ni trudili čak, nego samo kaznili. To je bolesno. Toga nema nigde u svetu.
    A najgore od svega je što masa, zdravih, pravih i pametnih ljudi podržava ovo, vodeći se predrasudama i onime što kažu na televiziji, bez uljučivanja mozga, a kada im se predoče činjenice da je ovo jednostavno gnusno i bolesno do jaja, da je ovo presuda bez trunke dokaza, oni samo nastave sa tralala pričom ne zastavši ni sekund da promisle o tome da je ova priča oko učešća ovih momaka u smrti Brisa Tatona toliko šuplja, da bi debil, ma i niže od debila, lagano uvideo kako je ova presuda nameštena, šuplja, smešna, nepravedna i bolesno se drže nekih klišeiziranih izraza i fraza, u koje ako stvarno veruju, moraju da znaju da pored političara, danas se nalazimo u govnima, zbog takvih kakvi su i oni.

13. Тако је видиш јер пуно гледаш ТВ (тј. станице које их тако презентују) и читаш "проверене" портале на нету.

Наравно да пуно гледам ТВ, јер је и петнаест минута у 6 месеци превише с обзиром на програм који емитују. Волим што знаш колико ја гледам ТВ.

14. ok, malo je bespredmetno širiti diskusiju na "a šta ćemo sa kosovom" tipa teme, ajd da se zadržimo na problemu huliganstva. rešavamo jedan po jedan problem. (eh, kamo sreće da se vukajlijaši nešto pitaju u ovoj državi, pa sve bi bilo cakum-pakum! :P)

elem, da, zaista je protivpravno suditi ovim navijačima za teško ubistvo. to je zapravo i najveći problem u celoj stvari. što reče neko, teško ubistvo je kad nekoga na mučki način ubiješ i još se iživljavaš. npr. ubiješ trudnicu tako što je rasporiš i nabiješ na kolac. tako da smrt ovog tatona, pravno gledano, nije i ne može biti teško ubistvo...

e sad, oni kao njima tako hoće da sude da bi napravili primer i rešili problem huligana (tako su hteli i onog uroša). ali to "pravljenje primera" izgleda izaziva samo suprotan efekat kod navijača, a kod osuđenog nema nikakav efekat - eto taj uroš na kraju dobio pravičnu kaznu,pa opet čim je izašao napravio sranje. dečko je il težak baksuz, il težak kreten. daklem, šta je rešenje, kako dovesti navijače u red? i kako su to uradili npr. englezi?

15. Pa englezi su to uradili ne toliko drakonskim kaznama,koliko su kaznjavali SVE i to u jako kratkom periodu.
    Jebiga, evo pre par meseci, neki lik utrcao na teren i napao protivnickog golmana u subotu, u ponedeljak je vec dobio 3 meseca zatvora.
    Dakle, ne dele Englezi sad dozivotne robije za uletanje,al je za dva dana bio u cuzi.

E sad, glupo je opet krenuti od navijackih incidenata, mada ih stvarno ima previse, i toliko su debilni da prilicno nerviraju, a da recimo tuzba radnika protiv poslodavca traje godinama ili cak zastari,iako su svi dokazi na strani radnika.

E sad,u slucaju Srbije, ne verujem da uopste postoji zelja da se huliganizam potpuno iskoreni,jer su ti navijaci prilicno dobar argument za raznorazne price, pocev od pederbala, do odbrane Kosova..
    A i glavna razlika izmedju nas i engleza je ta sto vodje nasih navijaca nisu obicni krimosi koji su dovoljno ludi pa se pokazali u tim grupama, nego uglavnom imaju dobru politicku pozadinu, policijsku zastitu i vrlo jasno definisane ciljeve delovanja..

16. A kad se pokrene tema smrtne kazne, svi kazu da je to divljastvo.
    Pricate kako je pravda sto su ovi osudjeni,a pravda vam je i sto su politicari pored nas zivih priznali Kosovo, napravili najvece krivicno delo jedne drzave - izdaju.

Не, преблага је.
    Можда има смисла када робијаш не зна када ће бити извршење, да се сваки дан буди са страхом да ће му тај дан бити последњи и тако 20 година, док му једном стварно и не буде последњи. Тада би смртна имала смисла.

Притом, Џони, не причам о конкретном случају, причам о мозговима кретена, овим случајем се нисам бавио, нити се довољно информисао. Причам о начину на који ствари треба да функционишу. А ако неко хоће свесно да уништи нечији живот затварањем на десет/двадесет година иако је свестан да тај није крив, треба и он да труне у затвору доживотно. Додуше, можда је боље их све стрпати у руднике и срања да тај оброк што добијају тамо зараде тако што ће пролити своју крв и зној. Јебем ли га. Поента је да нисам одгледао филм и капирам да није ни он претерано непристрасан. И вероватно је истина негде између као и увек. Свако прича оно што му одговара и од чега има неку корист, тако да ми се јебе да гледам филм. Јер, овај случај је максимално прежвакана тема и сама тема на форуму је непотребна ако ће се причати о конкретној ситуацији јер је немогуће ишта ново рећи. Ова дискусија има поенту ако се прича уопштено о свим срањима.

17. A i glavna razlika izmedju nas i engleza je ta sto vodje nasih navijaca nisu obicni krimosi koji su dovoljno ludi pa se pokazali u tim grupama, nego uglavnom imaju dobru politicku pozadinu, policijsku zastitu i vrlo jasno definisane ciljeve delovanja..

e pa nije, vidiš šta kaže džoni, čini mi se da je rekao da vođe nemaju političke veze....

Pa englezi su to uradili ne toliko drakonskim kaznama,koliko su kaznjavali SVE i to u jako kratkom periodu.

eto! daklem, poruka za džonija i ostale sa ostalih tribina:

prekinite da se glođete međusobno (naročito vi na jugu), zajebite unošenje oružja na tribine, zajebite tuče, i pokrenite se, učinite nešto korisno, i spasite ostale kolege sa tribina ovakvih drakonskih kazni. dajte predlog zakona.

ako je bobi braun mogao SAM da izdejstvuje jednoglasno usvajanje marijinog zakona, e onda i vi možete da date predlog zakona za huliganizam.... kad ste već tolike face.... :)

18. А мислим да се сви слажемо да и комплет судство у нашој земљи прво треба послати на плантаже да беру памук за хлеб и воду.

19. Газимудо, брате, толико причаш о ГМО храни да почињем да мислим да ти имаш усеве. :)

20. Онда имаш пробем са логичким размишљањем.

Rekli o sajtu

Definiše se sve i svašta. Tako se mogu pročitati definicije baksuza, alapače, čitulje, smrti, rezervoara za smeh, kolateralne štete, Živojinović Velimira, zvanog Bate, dnevne svetlosti, gospođe džem!, Brus Lija… „Je l’ ti puši ćale?”, „Je l’ mogu u WC?”, „Chuck Norrisisati” i još mnogo toga može se naći na ovoj internet stranici. Zato ne iznenađuje što se mnogi kad jednom dođu, ponovo vraćaju na nju. Neki čak postaju i zavisnici, pa traže od moderatora da ih banuju, poput jednog studenta koji je zahtevao da mu zabrane pristup na nedelju, dve dana da bi mogao da uči.

Status Magazin · April 2009.