Old skul revolušn

1. http://www.youtube.com/watch?v=-oUAekdWSO4

Religion and sex are powerplays
    Manipulate the people for the money they pay
    Selling skin, selling god
    The numbers look the same on their credit cards
    Politicians say no to drugs
    While we pay for wars in south america

2. Чеда Јовановић је неких 10+ година на нашој политичкој сцени а још увек се води као "млад и перспективан политичар". О чему више говорити?!

So much win! Hahaha

3. Turci se tuku medjusobno... Jel treba poslati jos pendreka?
    Garant negde sa strane parkirani, Joja na tendemu sa utovarivacem iz Donjeg Lapca i Mile sa Sthilovkom iz Bosanske Dubice. I pitaju: "Jel da palimo mašinu? Moramo kuci, uskoto će kosidba. Šta se toliko natežete oko 100 stabala."

4. Nešto ne verujem u spontane revolucije, pogotovo koje počinju TreeHuggeri.

Ne vjerujem ni ja, ali ovo nije baš klasična TriHagerska revolucija, na ovu se nadovezalo toliko toga. Najbitnije je pokrenuti.

5. ma kod nas nece biti takvih sranja mi se vodimo onom samo da rata ne bude...

6. ma kod nas nece biti takvih sranja mi se vodimo onom samo da rata ne bude...

Pa, šta je onda to...preživljavanje, život koji se svodi na bazični instikt. Možda i ja kenjam, visim na internetu, kritikujem vlast, toliko nas znamo da je vlast ta koja nije u pravu i koja nam prodaje toliko laži, a mi trpimo i ne radimo ništa. Kul stori :)

7. A što se tiče perpektive, odliv mladih ljudi koji bi znali da rade svoje posao je izuzetno visok vjerovatno, čak ni Ćosića ne slušaju da se vrate u Srbiju! Na kraju krajeva i ne treba, bili bi kurčina ovde da se tako prosto izrazim, bolje će im biti preko grane. Da ne oftopikujem.

8. Ја да сам власт, чак бих и потенцирао апсолутну слободу говора и пљување власти. Јер док год људи пљују власт по кафанама, роштиљима, па и по медијима, негативну енергију тресу ту и боли их курац да дигну револуцију, притом, имају и привид слободе.
    Мислим да су диктатори који затварају људе који пљују по власти глупи. Тако од тих људи праве култне личности, и тихо се крчка незадовољство док не избије револуција. Овако је до јаја. Њима исти курац, а ја срећан на власти.

9. U suštini, ta sloboda govora je odlična stvar za vlast, nešto kao društveni ventil. Ispljuješ kroz "South Park" celo društvo i sistem, a kasnije odeš na posao u neku multinacionalnu kompaniju i usereš se od crnčenja.

10. Управо то. И револуције и избијају тамо где људи не могу отворено да кажу "АВ АВ АВ држава да уради нешто", "АВ АВ АВ власт да једе гован АВ АВ АВ".
    Управо то.

11. Филтер и ништа друго. Најлакши начин да поробиш људе је да им даш апсолутну слободу. Лоло, колико се интелектуално просеравам, али сам у праву.

12. A ne postoji vlast koju neko ne pljuva, ko god. Evo sada razmišljam, da sam na vlasti legalizovao bih marihuanu, onda bi me dileri vjerovatno pljuvali, jer bi se marihuana nalazila na rafovima u prodavnica, haha. :)
    Glupo je pokušavati narodu udovoljiti, a vlast nikada nije u pravu. Aukurac!

13. Због тога се овде неће никада ништа променити. Сви лају на караване, а каравани и даље пролазе, јер се људи лајањем празне. Нема код нас ништа од револуције.

14. Promeniće se svakako. Akumulira se energija lagano. Mislim da ovi neće moći da vozaju koliko i demokrate jer je demokrate dugo držala ona borba protiv Slobe i medijsko pranje mozga. Ljudi već uviđaju da nisu ništa promenili sa SNS-om. Da je isto potpuno. Friživderi su prazni. Leteće glave.

15. Курајбер је помено једну ствар која је по мени веома манипулативна и разарајућа.

Friživderi su prazni. Leteće glave.

То је типично социјалистичко (више комунистичко) тумачење живота. Не волим социјализам, мислим да је он затупео људе колико и ултрадесничарска реторика. Као оно причање након Гадафијеве смрти, сад више неће имати бесплатно школство, здравство, станове, више сома долара по детету и слично. Овде људи још увек мисле да су ово неке године кад ти је сигуран посао кад завршиш школу, да ћеш се запослити у локалном гиганту и тамо дочекати пензију. Дочекаћеш курац! Ако те нешто не усере и не запослиш се у државној управи, можеш да се усереш док се код приватника запослиш. Мада, сад неће ни тога бити, јер кад држава банкротира (а банкротираће), ММФ ће лепо да удари рестрикције (једва чекам) и неће више бити појам да радиш за државу. Оно што хоћу рећи је да је социјализам изобличио поимање рада и радних навика, и да још много времена треба проћи док се то не доведе у ред.

ЕДИТ: Да се разумемо, ја не радим, студирам, али капирам да то не утиче на мој кредибилитет о писању у вези радних навика, трололо.

16. A taman sam te zgotivio

17. Rajo, socijalizam je imao ogromnog uticaja na uništenje ultranacionalne retorike i pomogao da se svet oslobodi nacizma (u najvećoj meri), ali socijalističko tumačenje ekonomije je razarajuće za svaku državu.

18. Naravno da se lepše živi u Americi u kojoj vlada čist kapitalizam, samo što ja ne vidim razliku između njihovog kapitalizma i bilo kog nacizma.

Zar skandinavske zemlje nisu u nekoj vrsti socijalističkog uređenja?

19. Не треба нама револуција, нама треба промена свести.... Уништиће нас индивидуализам....
    Провиронкела, додај још на кредите ММФ-а и колико ће државу коштати враћање имовине коју су ''бајни и сјајни'' комунисти одузели.... Мораће нам се то вратити....
    ЕДИТ: Рајо, Скандинавија свој животни стандард дугује искључиво њиховој примени капитализма....

20. Vi MMF percepirate kao najveće zlo, a Srbija je jedina zemlja u kojoj rastu platu u javnom sektoru a višak se ne otpušta. Nemačka je otpustila armiju partijskih govana, a smanjila plate ovima koji su ostali. Nema nama sreće bez stranog pritiska.

Rekli o sajtu

Bez ikakve pompe, Vukajlija se pojavila tokom ove godine i zabilježila skoro deset hiljada rječi u rječniku žargona koje su definisali sami posjetioci. Uzimajući za ime učestalu grešku u govoru kad ljudi zapravo žele da kažu Vujaklija, stvorena je zajednica stvaraoca slenga srpskog jezika i mjesto na kojem posjetioci treniraju svoju kreativnost. Ovaj kreativni ventil vas samo tako usisa i očas posla možete da izgubite sate vremena čitajući duhovite opaske kojim su definisani brojni izrazi iz popularne kulture i govora. Pozicionirajući se između ozbiljnih sajtova kao što su "Metak" i "Vokabular" na jednoj, i zabavnih "Srbovanje", "Kobaja Grande" na drugoj strani, Vukajlija je dokazala da famozni "user-created content" (sadržaj kreiran od strane korisnika) može sasvim lijepo da zaživi i na ovim prostorima. Ovogodišnja nagrada za najbolji sajt prema izboru Biznisbloga odlazi ovom istinskom Web 2.0 projektu kojem u definicijama nije izmakla ni domaća blogosfera!

Biznisblog · 26. Decembar 2007.