3 definicije za novajlije

1. Кацам добар чоек. Нисам ја хејтер, крива перцепција ололо

2. znaš kako se kaže za pivo - jedno je dovoljno, dva su malo.
    tri defke za rukije su i više nego pristojna dnevna kvota.
    sad, kapiram da ogroman broj novih avtora ovde već kapiraju kako funkcioniše sajt, pa nije ovo 2010,2011 majku mu. osim ako nemaš 11 godinica.

3. Их, па да је мени било по 3 дневно још кад сам се регистровао, где би мени крај био са дефкама, а не овако тек сад што имам а инспирација полако опада иако имам доста идеја у штеку, тј нумем више лепо да срочим дефку. Можда некад само онако из зајебанције избацим да вим у каквој сам форми..
    Подржавам предлог!

4. Mere, Džoni bogougodan dečkić, dati priliku novajlijama da pišu tri. Teško ovih dana uspeti u životu na Vukajliji, pored pratilaca i komentatorske sekte. lolo

Koliko vidim, ne spemuju novajlije toliko nego ovi matori koji imaju dnevnu kvotu od sijaset defki, pa ih ošine inspiracija. ;-) Stoga, staviti ograničenje svakom od 3 defke (naročito Glavnom i Brusu lolo), taman i Isus Hristos sa sve Ocem i Svetim Duhom da se registruje.

I dalje mislim da ne'a priče da se može izbaciti od jedne kvalitetne definicije dnevno, a razlog zbog kojeg treba dati novajlijama po 3 definicije je isključivo iz edukativnih razloga - da pokušaju, napasu se minusa, pa vide kako (ne) bi trebalo definisati.

5. Прелијевало би. Против.

6. Ne znam zašto protivnici ovog predloga podrazumevaju da su novajlije napaljeni klinci koji su došli da pišu fore sa smajlijima, Čak Norisom i ''ko mi je obrisao poster'' definicije.
    Možda je novajlija profesor srbskog, doktor nauka, asistent na psihologiji, alkos socolog... Razni profli bivaju sputani da se istaknu i prebace definicije iz svojih memljivih teftera koje se tu kisele možda godnama.
    I treba staviti gornju granicu, pojedini autori masivno zloupotrebljavaju to što mogu da pišu više definicija na dan pa se ispucavaju nekim glupim polutrolovima.

7. Možda je novajlija profesor srbskog, doktor nauka, asistent na psihologiji, alkos socolog

Немој да си смијешан.
    Радите шта оћете, ја сам против ОВАКВОГ приједлога. Ако Кајзен и прихвати, а неће, ја се могу борити са таквом одлуком.

8. 'S ti jeo nešto gnjilo jutros 'Bače, ko još ima deset odabranih na ovu krizu.

Ковасјебе, ја имам ОСАМНЕС!

9. Ех, кад би се сантими полног уда повећавали са бројем одабраних...

10. Онај саншајнов предлог с почетка теме је добар, да почетник има право на 6 "радова којима испољава своју креативност" (дакле дефиниције, постери и реакције) и да мора да подели тако да може направити бар једну дефиницију/постер/реакцију у току дана (дакле 4+1+1; 2+2+2; 3+2+1...) с тим што сад кад сам написао ово делује превише либерално :)
    Имам ја предлог другачије врсте, а тиче се субјективног односа модератора према почетницима:
    Дакле, кад модератор прелистава дефиниције и док чита и одлучује шта ваља а шта не, да у случају ако наиђе на солидну дефиницију аутора који је почетник може да свесно спусти критеријум за одабирање и тиме мало стимулише аутора иако му можда дефиниција и није за насловну. Оно, препознавање потенцијала и стимулисање, ако се разумемо, не знам колико сам јасан овде. Ал' мени ово делује коректно.

11. Мислим да је једна дневно сасвим довољна с тим да би требао да се уведе да ако сам обришеш дефиницију да опет можеш да напишеш нову. Сам пишеш и бришеш и уштедиш модераторима време. Лепо отвориш један документ у Ворду, пишеш дефиниције дa их не заборавиш па једну по једну качи на Вукајлију. Па кад ти одаберу једну онда ваљда имаш право на више дефиниција (не знам како то сад иде откад су укинуто ктиторство). Онда можеш да пишеш као главни. :)))))

12. Ех, кад би се сантими полног уда повећавали са бројем одабраних...

Sad bi imao dvaes santima? :)

Viđuviđu, ovo fenderovo čak i nije tako loše, ako obrišeš u roku od sat vremena dobiješ kvotu nazad. Problem rešen.

13. Не, дваес седам. :)

14. Због чега нико не сме Курајберу да каже да је лош предлог? Нигде не видех слику са Слобом да држи против? Култ аутора, али ту сам тему имао у плану покренути. :)

Елем, Курајбер је кул момак и не сумњам да је предлог његова жеља да се побољша квалитет сајта, али моје је мишљење да би то било контрапродуктивно. Видите и сами да је хиперпродукција довела до тога се свакаква говна појављују на сајту, тако да мислим да би ветар у леђа томе био потпуни хаос. Чак мислим да свим ауторима, без обзира на број одабраних дефиниција, треба ограничити писање на не више од по три дневно. Тако би се сигурно повећао квалитет садржаја и више би се читалои оцењивало. Дакле, број одабраних да не буде битан толико, пошто се кад-тад појави неко шизење и батагугисање и оно што можда ваља буде потиснуто. Број одабраних да има утицаја само до две, а након тога сви да имају иста ограничења, до три дневно. Ако већ неко има идеју, нека је напише у Њорду и мирна Босна. Сума сумарум, ПРОТИВ сам предлога.

15. И још бих једну ствар предложио - да након сваке дефиниције која заврши на гробљу, аутор добије дан казне за писање, тј. да не може наредни дан написати ништа.

16. Због чега нико не сме Курајберу да каже да је лош предлог? Нигде не видех слику са Слобом да држи против?

Misliš što ne napljujemo čoveka? Valjda zato što želi dobro, bemliga.

A i gledam jutros, radijacija izbacio dve dobre definicije, u komentarima dobije ideja za još, voljan je da napiše al prc ne može.

да након сваке дефиниције која заврши на гробљу, аутор добије дан казне за писање, тј. да не може наредни дан написати ништа.

Nadam se da niko neće da shvati ozbiljno ovaj pokušaj humora.

17. моје је мишљење да би то било контрапродукттивно

+1
    Слажем се са провироном. Или пак, било би добро, ако се већ повећа број дневне квоте на дефиниције, да се повећа и читаност. Шта вреди да се испише пет пута више дефки него обично а притом се и не прочитају. И такође подржавам предлог са прве странице, не могу сад да тражим, да се уведе минималан број поена, ( рецимо 500) као услов за прављење постера или реакција.

18. Stoga, staviti ograničenje svakom od 3 defke (naročito Glavnom i Brusu lolo)

Slažem se, evo nek se meni skinu 20 odabranih i da se podele na ravne časti autorima koje Agilni izabere - nemam ništa protiv i podržavam predlog :)

19. Ili bolje neka Bruce razdeli svoje definicije svakom ko mu se javi na PVT a njemu da ostanu te 3. Javljam se. :)

20. Нема шта да се дели, већ нико да не сме више од три дефиниције дневно написати и видећете бујицу квалитета.

Rekli o sajtu

U nedostatku mesta u Vujaklijinom ili kojem drugom rečniku na internetu postoji mnoštvo sajtova, među njima Vukajlija, gde možete da vidite na kakav sve način ljudi vole da razgovaraju na opšte zgražavanje lingvista. Tako da se tamo može videti da ljudi fejsbukuju, fejsbuče, da im je fejs ubagovao. Ili čak poređenje čuvenog prideva „kul”: kul, kulji, najkulji.

Emisija RTS-a "Oko Magazin · 24. Novembar 2009.