Chemtrails

1. Ali isto tako ne može ni da dokaže da ne postoji kemtrejls. Da nečeg ima sumnjivog i opasnog, ne bi tolike zemlje se dizale protiv toga.

KOje zemlje? Daj spisak vlada koje su saopštile da se dešava to protiv čega se navodno bune.

2. Svi se ovde hvale nekim ultradesničarskim srpskim duhom, a mozak im radi po komunističkoj matrici kako nije ni onim najgorim komunističkim idealistima radio.

3. Мени само није јасно зашто би се неко јебавао да трује Европљане, који ионако имају негативан природни шрираштај у већини земаља, кад лепо може да шибне много уобичајнији, јефтинији вирус у Индију и побије 200-300 милиона људио очас посла, јебига, густо, лоша хигијена, затуцани људи, нема лепше комбинације. А и то са хематрејлсима може лако да се провери, штавише, прелако, поготову данас. Скоро је била нека мапа са летовима хематрејлс авиона, и сви полетали са Тесле и на Теслу се враћали, значи коме је баш толико стало, он изблеји 3-4 сата поред аеродрома и спази исти авион два пута у једном дану, не знам какав је терен око Тесле, али можда може и да види има ли путника или не, просто.
    А тек да не причамо о отровној храни, о томе како је храна подгревана у микроталасној канцерогена, како је дизел гориво канцерогено а има га свуда, цигарете, дим цигарета које неко други пуши, компјутер поред ког седите, телефони који штете нервним ћелијама, лаптоп који кува сперматозоиде, рубин и сва она срања од алкохола која се купују за 200, 300 динара по литру (сем пива), дезодоранси, климе, фрижидери, сви су пуни штетних гасова, лекове нећу ни да коментаришем...

4. To što je bilo za avion koji poleće i sleće na Teslu, a ima čudnu putanju po Srbiji nije to što su svi mislili da nas truju. To je bio test let kargo aviona, imam informaciju iz prve ruke, od lika koji radi kao mehaničar na aerodromu.

5. А тек да не причамо о отровној храни, о томе како је храна подгревана у микроталасној канцерогена, како је дизел гориво канцерогено а има га свуда, цигарете, дим цигарета које неко други пуши, компјутер поред ког седите, телефони који штете нервним ћелијама, лаптоп који кува сперматозоиде, рубин и сва она срања од алкохола која се купују за 200, 300 динара по литру (сем пива), дезодоранси, климе, фрижидери, сви су пуни штетних гасова, лекове нећу ни да коментаришем...

Sam nabiješ u usta zapaljenu osušenu biljku za koju znaš da jeste kancerogena. A onda iluminat kriv.

6. Ovi teorija zavere ljubitelji rade za sistem. Crkavamo, ali za to nije krivo zagađenje gradova, stres, nije kriva duvanska undustrija, vlada bela kuga, al nisu krivi oni na vlasti što nas jebu u mozak i demotivišu da uradimo išta smisleno, pucamo psihički i jedemo bensedine kao tik-tak, ali nije krivi siromaštvo i besperspektivnost. Krivi su jebeni AVIONI, EEEEJ! Koliko vijuga treba imati u glavi da bi tako nešto tvrdio, jednu uli dve... Ne, ja mislim da su same teorije zavere u stvari zavera da se ljudi održe u stanju neznanja i gluposti.

7. Ovako nekad kad vidim kiza priča nešto ozbiljno, sve mislim troluje. :-)

Još u tim
    ratovima su mogli da elektromagnetnim talasima
    izazovu uragane, zemljotrese.

I sad, šta te je nagnalo da usvojiš ovo kao istinu? Je l neko objasnio na koji način se elektromagnetnim talasima može izazvati zemljotres naprimer?
    Ja koliko nešto malo znam, znam sledeće. Elektromagnetno zračenje dođe nešto kao zračenje, ili rasipanje, određenih čestica. Zračenje u nekom širem smislu bi bilo rasipanje naelektrisanih ili nenaelektrisanih čestica neke energije, odnosno ono što se naziva radijacija. A elektromagnetno zračenje bi bilo isto to, s tim što su čestice u pitanju fotoni. Fotoni su prenosioci elektromagnetne sile. Znači, sve interakcije između čestica zasnovane na elektromagnetnoj sili prenose fotoni. Kad se fotoni oslobode to ti je elektromagnetno zračenje. Foton nema masu mirovanja, i sad zaboravio sam, ali mislim da nemaju naelektrisanje, odnosno foton je sam sebi antičestica. E sad, elektromagnetno zračenje ima dvostruku prirodu, i kvantizovano je, nadam se da se tako kaže, a u isto vreme je i talasno. To bi otprilike značilo da fotoni putuju kao zasebne čestice, kvanti, a u isto vreme formiraju i talas fotona. Ajnštajn je to prvi objasnio i na vikipediji ima sasvim lepo opisano, dovoljno i mnogo bolje od mojih trabunjanja. Pošto fotoni stižu kao talas, onda možemo govoriti o elektromagnetnim talasima. Sve što vidiš oko sebe, dobar deo onoga što osetiš i ogroman deo onoga što ne možemo ni da vidimo niti osetimo, sve to su elektromagnetni talasi. U zavisnosti od energije fotona, energije izvora zračenja, oni će se kretati drugačije, odnosno talas će se prostirati drugačije. Šta to zapravo znači, nemam ni ja pojma, ali otprilike to kontam kao razliku u vremenu između dva talasa fotona kako stižu do posmatrača. Zbog toga elektromagnetni talasi mogu imati različite talasne dužine, ili frekvencije. Skup svih mogućih frekvencija koje postoje u prirodi naziva se elektromagnetni spektar. Pa onda imaš najmanje frekvencije, što bi trebalo da je najveća talasna dužina, su radio talasi, pa mikrotalasi od kojih se sastoji pozadinsko zračenje kosmosa naprimer, pa vidljivi deo spektra, koji možemo da registrujemo očima, svaka boja koju vidiš je elektromagnetno zračenje određene frekvencije u vidljivom delu spektra, pa infracrveno što osećamo kao toplotu, pa ultraljubičasto i tako sve do gama zraka. Eto, to je ukratko elektromagnetni talas.
    E, sad, kako nastaje zemljotres? Isto tako malo površno što ja znam, moraš da imaš neke komade zemljine kore koji se zovu tektonske ploče. I sad pod raznim uticajima, kretanje rastopljenog materijala ispod i svašta nešto, da se ne udubljujem sad te ploče kliznu, pomere se, što izaziva podrhtavanje, što mi intenzivno doživimo kao zemljotres, jer smo mravi sitni bedni. A te ploče, ili zemljina površina, su sastavljene isto od čestica vezanih u atome, vezanih u molekule spojene u materijal od koga se sastoji ploča.
    E sad mene zanima na koji način može elektromagnetni talas da utiče na tle da počne da podrhtava? Kako će fotoni da saopšte česticama u tlu da se 'pomere' na način da nastane zemljotres? Pazi, ovde pričamo o slanju talasa na daljinu. Foton nema masu mirovanja, čestice od kojih se sastoji tlo su za njega maseni džinovi, još povezani silama mnogo jačim od elektromagnetizma. Svetlost, toplota, pa i gama zrak ne može fizički da pomeri ploču, da je gurne. U nekim slučajevima, zavisno od frekvencije ne bi došlo do interakcije uopšte. Dalje, ako bi uzeli da fotoni mogu da saopšte nešto elektronima u atomima tla, pa da tu nastane neka jonizacija, mada mislim da ni to ne može, opet ne vidim foru za pokretanje tla. Na kraju, da talas na neki način svoju frekvenciju pretvori u oscilovanje u materijalu mislim da bi bila potrebna fizička veza. Odnosno, frekvencija talasa bi mogla da se pretvori nekim oscilatornim kolom u mehaničku oscilaciju nekog uređaja, koji bi dalje prenosio oscilacije u tlo, pod uslovom da se pogodi frekvencija oscilovanja tla. Dakle da postoji neka čukalica na licu mesta, a na daljinski ne biva. A to ti je razlika kao struja iz štekera i bežična struja otprilike.
    A i to je klimavo. Postoji taj fazon sa pogađanjem frekvencije, ono, zašto vojska ne maršira preko mosta, ali koliko ja znam niko nije nikad napravio ništa ove razmere. Postoji priča da je Tesla navodno zakačio oscilatorno kolo na zid zgrade, pogodio frekvenciju i izazvao mini potres u komšiluku, ali to je više legenda. Plus, niko nikad to nije ponovio.
    Dakle, moje pitanje ostaje kako, na koji način?

Vidi, ovo sve gore ti je nešto na nivou osnovne i srednje škole. Verovatno je polovično, možda čak i potpuno pogrešno. Ali to ti je delić neke osnove koju moraš da imaš da bi mogla da skontaš da li je ova teorija prvo uopšte moguća, pa onda i tačna. Znači, mora da se greje stolica. Ako ne, onda moraš da se osloniš na nekog ko to zna. A neki Pera Mika Žika koji pušta ovakve teorije jednostavno ne može da se uzme za kredibilan izvor. Niti razni kvazi naučnici, šarlatani i populisti. Jedini ko može da kaže da li ovo jeste ili nije je struka. Ljudi koji se bave ovim poljem ozbiljno i žive od toga. Univerziteti, veliki naučni centri itd. E sad, kod prosečnog teoretičara zavere koji u stvari promoviše neznanje, i suprotstavlja ga viševekovnom teško stečenom znanju, uvek će se pojaviti kontra argument. I on ide otprilike da je naučna zajednica umešana u sve to. Dakle, cela naučna zajednica, koja godinama radi za dobrobit čovečanstva se odjednom stavlja u neku zaveru protiv istog. E pa izvinte, al to je za mene previše. Jednostavno, svaki put kad vidim ovako nešto, komentari nekih priučenih, polu pismenih ljudi, dobro, to na ovom sajtu nije slučaj, se svode na negaciju znanja. Dobro je da se ne zna i ne uči, a loše da se uči. Jer, ako se krene sa informisanjem, nauka to pobija. A jedan prosečan Mile ne može znati bolje od nekog ko se time bavi ceo život, pa da jebe rak raka. I onda mora da se konstruiše globalna zavera, da bi ispalo da ovi što se razumeju namerno ćute. A to je optužba protiv nauke u celini, na kraju krajeva. I to je sranje.
    Pokušavam da kažem, da svaku ovu teoriju treba uzeti sa ogromnom dozom rezerve u najmanju ruku.
    Uh, sve sam ovo pisao sa telefona, koi sam čobanin budala.

8. Ahahaha, jeste, mrze nas jer smo Srbi i zato što smo pravoslavci. U kom si ti tripu, da mi je samo znati? Jeste, mnogo se oni zaluđuju oko toga, njihovi građani samo razmišljaju kako da se reše Srba. Toliko smo veliki i bitni, da smo svima trn u oku. Ovo o mržnji prema pravoslavlju je toliko glupo, da ja nemam reči. Rusiju, kao najveću pravoslavnu zemlju, ne mrze jer je pravoslavna, već zato što je vide kao nastavak SSSR-a, što i ima logike kada se gleda preraspodela moći, a obzirom da su Rusi i Kinezi i dalje saveznici, nijeni čudo da imaju zapadnjaci zentodnjih.

http://www.youtube.com/watch?v=yM2bnb9ShQ8

Oni nisu psihopate, već biznismeni i to oni najsuroviji. Sve je novac danas, profit je najbitniji i da bi se on uvećao, gazi se preko svega i preko svakoga. Nema tu moralnih normi, pogotovo ne kada treba bankovni saldo da se uveća. I pokušajte da shvatite da se sve svodi na korporacije, da nema istoka i zapada u tim "iluminatskim" krugovima - sve korporacije su na jednoj strani i svima im je cilj da zarade, bilo da su one američke, ruske, nemačke ili tadžikistanske.

Да, браво, добар резон. Све је робовласнички капитализам данас и тако мора да остане због да једемо говна.

Da si ti živ i zdrav, ali mnogo je lakše boleštine i ostale viruse raširiti legalnijim i očiglednijim kanalima. Prvo, razmisli o svim uticajima: vremenske prilike, godišnje doba, red letenja - previše je nesigurno prskanje (i ovi naši kada zaprašuju protiv komaraca ne pobiju sve, a dosta toga ode na livade umesto na krošnje drveća).

Кад сам поменуо интерес фармацеутске индустрије, нисам мислио искључиво на кемтрејлс него на тровање уопште, како год то вршили, поента је само да зарађују неизрециво велике паре на нашим болестима. Кемтрејлс не мора ни да буде истина, већ сам рекао да нисам убеђен, само ми сумњиво.

Trebalo bi da znaš da nije sve crno-belo, već da je u pitanju ogroman broj nijansi.

У овом случају црно да црње не може.

Ovi teorija zavere ljubitelji rade za sistem. Crkavamo, ali za to nije krivo zagađenje gradova, stres, nije kriva duvanska undustrija, vlada bela kuga, al nisu krivi oni na vlasti što nas jebu u mozak i demotivišu da uradimo išta smisleno, pucamo psihički i jedemo bensedine kao tik-tak, ali nije krivi siromaštvo i besperspektivnost. Krivi su jebeni AVIONI, EEEEJ! Koliko vijuga treba imati u glavi da bi tako nešto tvrdio, jednu uli dve... Ne, ja mislim da su same teorije zavere u stvari zavera da se ljudi održe u stanju neznanja i gluposti.

У праву си, веруј ми да се ноћима презнојавам док не утврдим истину око запрашивања. Не излазим из куће, целу собу сам излепио шемама, нацртима, бацио мобилни, пустио браду, серем у ношу и остављам пред вратима, додај сам шта већ пошто се разумеш.

9. Ovaj video treba da kaže šta? Da je bilo genocida nad Srbima? Pa ko je reko da nije? Al već smo nabrojali nad kim je sve bilo genocida, i još toga ima. Ili dokazuje da Hrvati imanju iracionalnu netrpeljivost prema Srbima? Ko što mi imamo prema njima? Ili šiptari prema nama, a mi prema šiptarima? Pa su onda iskoristili taj crni period ljudske istorije kad je uništavanje naroda, ideološke ili religijske grupe bilo sasvim uredna stvar, jer su se našli na strani onih koji su stvorili takav ideološki sistem?

Ali zložin počinjen nad nama je za nas najveći zločin, jer je počinjen nad nama.

Većina naroda smatra da su se ONI urotili baš protiv tog naroda. Sjedi pred zadrugu u Mađarskoj, iste priče samo su Mađari žrtve.

10. Овај видео треба да каже да ме заиста мрзи да улазим у полемику о србофобији, па нек потражи човек на нету ако га занима.

Ili dokazuje da Hrvati imanju iracionalnu netrpeljivost prema Srbima?Ko što mi imamo prema njima?

Ово није тачно, они нас неупоредиво више мрзе и оптерећени су нама(мучи их порекло и злочини предака), доказали су.

едит: Ако је све интерес и мржње не постоје, да ли је мржња према Јеврејима измишљена?

11. Mene ovde najvise zabrinjava sto je ovim antiteoreticarima zavere sasvim ok da prihvate cinjenicu da se razna sranja desavaju jer tamo neka korporacija mlati pare.

Razumem ja da smo svi prihvatili kapitalizam, al da mi postane normalna pojava da neko izsmislja viruse kako bi prodavao vakcine mi je nepojmljivo.
    Pa nazovi me zatucanim koliko hoces, mozda nisam tako urban, ali ja ne zelim da podrzavam svet u kome se zbog par miliona ili milijardi "isplati" zatrovati stotine hiljada, pa cak i milione ljudi..

Ako vam je toliko prihvatljivo, sto im se ne pridruzite? Zavrsite farmaciju, picite u institute, radite sa sveckim naucnicima pravite vakcije za bolest koju ce izmiliti tek tamo negde 2040. Jebiga, bitno je da se kinta vrti. JEBALE VAS PARE, DA VAS JEBALE!
    Surnajes puta ste primitivniji vi kojima je taj izgovor PARE dovoljan za sve. Uostalom, STA TO MOZES DA KUPIS ZA MILIJARDU A NE MOZES ZA MILION?

12. Ово није тачно, они нас неупоредиво више мрзе и оптерећени су нама(мучи их порекло и злочини предака), доказали су.

Sad neki Ante nekom Stipi govori istu stvar.

Ако је све интерес и мржње не постоје, да ли је мржња према Јеврејима измишљена?

Pa ako uzmeš Hitlera, on je smatrao jevreje odgovornim za poraz u Prvom svjetskom ratu, za propat ekonomije i sramne, u očima švaba, uslove Versajskog sporazuma. Stvorio neprijateljha, narod prihvatio da postoji neka vanjska sila koja kuje urotu protiv njemačkog naroda iz svojih mističnih uvjerenja. Slično nešto ovim teorijama, zar ne? Narodu je potrebno da nekog krivi za nešto, jevreji uvijek bili idealna meta.

Gazimudo, za te.

A ko je reko da ovdje neko podržava takav kapitalizam? Aj pročitaj šta je napiso Valdemar, rntrttrn rain. Ja bih više volio vjerovati u svijet koji kontroliše šačica jevreja koja ima isti cilj. Jer znaš koji je to cilj, kako ga postižu. Znaš ko je odgovoran, konkretno. Znaš da rade te stvari sa namjerom. I to pružaju ove teorije, utjehu da znaš tačno kako se stvari odvijaju. A to što će nekome milijarda kad ima milion. Ni ti ne bi stao. Potreba da imaš više, kako bi obezbjedio uslove da zaradiš više, ako bi uvijek imao, kako ne bi nestalo, i ond uništavaš konkurenciju, jer se bojiš da nećeš imati.

Novac, sila, geostrateški interesi u zavisnosti od istorijskog konteksta.

13. Pa konkretno ste ti i celt zagovornici te teorije da to nema veze sa nekom kontrolom mozgova, i sta ti ja znam cime, nego iskljucivo sa parama i moci.
    I to je sad kao OK, vama je to normalno, i vi ste emancipovani i urbani jer to znate i boli vas patka?

Kao prvo, nikad necu dovesti sebe da ugrozavanjem zivota drugih ostvarujem sebi direktnu korist. Kao drugo, nisam alav na pare. Nikad nisam imao mnogo, verovatno nikad ni necu,al nisam zbog toga iskompleksiran, i iako znam da su pare neophodne za sve u zivotu, ne predstavljaju mi glavni cilj i motivaciju. Tako da, niti bih jurio milione, niti bih kad zaradim milion jurio za milijardama.
    Sa milion evra ti si obezbedio sebe i svoju familiju za ceo zivot. Normalan ceo zivot. E sad, to sto je po novim standardima zivot = posedovanje jahti, lanca resteorana, koks u pakovanjima ko secer kocka, kurve ,automobili koji kostaju po 200+ hiljada evra itd je potpuno druga stvar.
    A milion evra za 30 godina moze se zaradi i biznisom koji ne ukljucuje ubijanje i razboljevanje drugih.

I onda sam ja zatucan sto mi je recimo stalo da jedem HRANU a ne GOVNA, sto mi je stalo do svog zivota i sto zelim da ga vodim onako kako ja zelim a ne kako mi neko naredi sam zatucan, a vi sto sve merite brojem cifara na racunu ste kul, pametni i savremeni.

14. Zavrsite farmaciju, picite u institute,
    radite sa sveckim naucnicima pravite vakcije za
    bolest koju ce izmiliti tek tamo negde 2040.

A meni je naprimer strašno što ti tako doživljavaš 'institute i svecke naučnike'. Ne ljudi ne završavaju farmaciju, instituti ne postoje da bi tebe trovali. Oni se time bave da bi pronalazili i proizvodili lekove. Lek, ej, to dobro, ne loše. Sčuo nekad za pojam leka, da se leči nešto? Da budu ljudi zdravi, da se smanji smrtnost, ništa a? Ma boli te tuki, zapišaj samo dobro, odma prođe.

15. Isplati li se čitati ovolike postove a da nisu Fenderovi? Ozbiljno pitam.

16. Pa konkretno ste ti i celt zagovornici te teorije da to nema veze sa nekom kontrolom mozgova, i sta ti ja znam cime, nego iskljucivo sa parama i moci.
    I to je sad kao OK, vama je to normalno, i vi ste emancipovani i urbani jer to znate i boli vas patka?

Pa kako ti zaključuješ da mi to podržavamo?

17. Sčuo nekad za pojam leka, da se leči nešto? Da budu ljudi zdravi, da se smanji smrtnost, ništa a?

Kao i sa GMO, ukoliko se ne zloupotrebi, svrha je sasvim humana.
    Medjutim, posto su poodavno prestali da se bave kvalitetom hrane, vec se fokusirali na kvantitet, tako se i farmaceutska industrija fokusirala na profit a ne na zdravlje.
    I naravno, ovde ne pricamo o brufenima, apsirinima, penicilinima i tako tome, pricamo o lekovima za najvece svetske bolestine.

Oces da mi kazes da smo toliko napredni , idemo na Mesec, skacemo sa stratosfere, saljemo sonde na jebeni Mars, a ne mozemo da otkrijemo lek za sidu i rak? Kad smo vec kod side, jel se ona sama pojavila ili su je vestacki napravili za proredjivanje populacije u Africi (pa se usput malo zajebali i ona se prosirila na ceo svet)?
    Jesu li tu sidu izmilili farmaceuti i svetski naucnici ili grupa debila iz kraja?

Posto postoje raznorazni naucnici koji mogu da kontrolisu vreme, kontkretno u Dubaiu mogu da izazovu olujnu kisu, zasto to ne urade u Africi da ne budu zedni i gladni? Zasto to ne iskoriste za navodnjavanje organskih useva umesto sto prave GMO koji je otporan na susu?

Zivis u bajci da je farmaceutska industrija tu da nas odrzava zdravim, da je industrija hrane tu da ne budemo gladni itd.. Mozda su nekad zato postojali, danas postoje iskljucivo da bi nam izmuzli sto vise para koje ide u par desetina dzepova, koji su debeli ne milionima i milijardama nego milijardama na kvadrat. Za sta to skupljaju pare, sta ce im?

18. Zavrsite farmaciju, picite u institute,
    radite sa sveckim naucnicima pravite vakcije za
    bolest koju ce izmiliti tek tamo negde 2040.

Jel dobar život bez dječije paralize jarane?

19. Isplati li se čitati ovolike postove a da nisu Fenderovi? Ozbiljno pitam.

Не исплати се. Можеш да се вратиш на сисање ките.

A meni je naprimer strašno što ti tako doživljavaš 'institute i svecke naučnike'. Ne ljudi ne završavaju farmaciju, instituti ne postoje da bi tebe trovali. Oni se time bave da bi pronalazili i proizvodili lekove. Lek, ej, to dobro, ne loše. Sčuo nekad za pojam leka, da se leči nešto? Da budu ljudi zdravi, da se smanji smrtnost, ništa a? Ma boli te tuki, zapišaj samo dobro, odma prođe.

Јер је корпорацијама иначе у интересу да ми будемо потпуно здрави. Одрекли би се астрономских зарада јер је то логика капитализма.

Rekli o sajtu

Kad je pre nekoliko dana osvanuo naslov u dnevnim novinama „Željko Mitrović: Trovali su me“, na samoproklamovanom rečniku slenga vukajlija.com odgovorili su mu bez mnogo pijeteta: „Pa dobro, i ti si nas, i još to radiš“.

Ekonom:east Magazin · 03. Februar 2011.