Chemtrails

1. Moglo bi ovde da se malo preskače vređanje. Tačnije - malo više. Proviron, inače, samo voli da kenja i da pali mase, a to što se mase zapale, njemu ni ne smeta.

2. Цајк, овде наступам 100% стрејт, дакле износим мишљење које имам и иза тастатуре. Било би крајње педерски да на теми где се људи оволико труде (иако на своју штету неки) тролујем и покушавам напримати саговорнике, јелте.

3. U redu, idemo u borbu protiv kapitalizma! Od danas, udarićemo kapitalizam tako gde mu je srce - u potrošačko društvo. Potpuno ćemo prestati kupovati komercijalne proizvode i sve na šta strane i naše korporacije uzimaju pare. Kupaćemo se, ali nećemo plaćati račun za vodu i nećemo stavljati dezodorans. Banku koja nam je dala kredit ćemo zapaliti, tako što ćemo baciti Molotovljev koktel. Akademske institucije su takođe deo potošačkog društva i počećemo da ih bojkotujemo. Decu ćemo obrazovati kod kuće. Kad sve to završimo, sešćemo sa Canetom iz Partibrejkersa okd SKC-a i pričati kako smo uspeli sačuvati Taš od odvratnih kapitalista.

Ne moraš raditi sve to da bi udarao u potrošačko društvo. Što se čoveka lično tiče, dovoljno je da živi svesno skromno i ne troši kad mu ne treba, da ne uleće u tu mašinu. Da svesno izbegava luksuz, da ne juri trendove, da ne baca stvari koje još može da koristi, da ne uzima kredite kad ne mora, da lično ne truje prirodu svakakvim sranjima, da štediš vodu i struju, da se ne ponašaš rasipno i bahato, načina ima milion da ne budeš puki potrošač. A ako hoćeš aktivno da se angažuješ protiv potrošačkog društva i kapitalizma, može i to, samo ne očekuj da će ti život biti lagodan i ugodan, već očekuj probleme, otpuštanje, maltretiranje, zatvor, proganjanje. Pitanje je kakav si čovek i koliko čvrsto želiš to što želiš.

4. haha, a šta ne možeš?

Pa ajde reci mi, sta to ne mozes da kupis za milion a mozes za milijardu?
    Evo recimo Gugl. Ili ostrvo.
    Da stvarno je zivot nezamisliv ako ne mozes da posedujes Gugl ili svoje ostrvo. Ili bar privatni avion. Ili svoju zvezdu. Prosto ne znam kako smo uspeli da se razvijamo uopste bez posedovanja tih stvari.

5. Inače, proviron - to za kenjanje nije u smislu vređanja, već je samo konstataciju da voliš tako da poprckuješ ljude, da im se pokenjaš na izjave. Činjenica je da to radiš. A i voliš to, da se ne lažemo.

6. Kako ko ce da plati? Pa zar nisi rekao da je poenta da ulozis Zilijarde i dobijes ZILIJARDE NA KUB? Afrika je gladna, dakle hoce da jedu! Hoce i da piju vodu.. Prodaj im burek, prodaj im lebac, zaradice se?
    Zasto Monstantno ne prekine istrazivanja o GMO i ne ulozi tu kintu u useve koje ce da odgajaju uz pomoc ovih kisa? Ako se vec brinu za svetsku glad, eto im prilike?

Jer su žitelji Afrike čuveni po svojoj kupovnoj moći.

A za kišu, super. Napredak, nove metode, ali opet se radi o pojačavanju izgleda za padavinama, a ne stvaranju iz ničega . Ali opet čim afrikanci da plate?

7. Валдемаре, то што ти говориш се зове економичност и мудро трошење буџета којим располажеш. Ово што је Газимудо рекао био је, како сам ја схватио, отверен позив да се нешто учини против пошасти капитализма. Ево, шта онда шака јада нас са сајта може урадити? Да ли бисмо ми са свјим енормним буџетима, у случају престанка трошења истог, начинили велику штету капитализму? Немам никакве замерке када дигнеш свој глас у случају кад си незадовољан, али правити од себе револуционара који дневно да 1000 динара том истом систему је вређање памети.

8. Била је нека емисија код Марића на Хепо телевизији. И био је неки лик гост кога су представили као "Теоретичар завера против Срба". Он је све лепо објаснио. Мени је било довољно. Ово што лестат покушава је зајебанција у односу на овог.

9. Па мржња плус бизнис. Ми Срби се једноставно не уклапамо у концепт новог светског поретка, јер смо увек били слободарски, пркосан народ. Као ни православље уопште које подучава скромности и толеранцији(колико ја знам најмање су православни народи вршили агресије, док су католици рецимо окупани крвљу). Мислим на православље какво је било, баталите ме сад с Качавендама, скупим џиповима и осталим глупостима.

Sve ovo baš i nije za ponos kroz istoriju, jer su ti ostali narodi imali para i moći da osvajaju i porobljavaju, a mi smo bili pičke. Meni je drago što nismo bili govna kroz istoriju, a opet mi je nekako krivo jer sad zbog toga ispaštamo.

10. Хтедох рећи Хепи, а не Хепо телевизији.

11. zyclon
    Inače, proviron - to za kenjanje nije u smislu vređanja, već je samo konstataciju da voliš tako da poprckuješ ljude, da im se pokenjaš na izjave. Činjenica je da to radiš. A i voliš to, da se ne lažemo.

Ако сам то икада и радио, то сам радио тамо где постоје опуштеније теме. Овде сам у потпуности конструктиван и поштујем онога с ким водим дебату, колико се год не слагао с њим. Ако му поставим искрено питање, не значи да га подјебавам. Ако сам некога овде увредио, нека каже и џентлменски ћу упутити извињење.

12. proviron
    Валдемаре, то што ти говорих се зове економичност и мудро трошење буџета којим располажеш. Ово што је Газимудо рекао био је, како сам ја схватио, отверен позив да се нешто учини против пошасти капитализма.

Pa pogresno si shvatio. Nisam degenerik koji tripuje da u danasnje vreme mozes potpuno da se iskljucis iz kapitalizma,al recimo da i sam radim ono sto je Valdemar rekao.
    Gledam da pare trosim samo kad moram, i na stvari koje mi bas znace. I naravno, trudim se da stvari koje mi bas znace ne budu patike od 300e, auto od 30 000e, i letovanje od 1000e.

13. Pa ajde reci mi, sta to ne mozes da kupis za milion a mozes za milijardu?
    Evo recimo Gugl. Ili ostrvo.
    Da stvarno je zivot nezamisliv ako ne mozes da posedujes Gugl ili svoje ostrvo. Ili bar privatni avion. Ili svoju zvezdu. Prosto ne znam kako smo uspeli da se razvijamo uopste bez posedovanja tih stvari.

A što ne bih imao ostvro? Voleo bih da svako od nas može da ima ostrvo. A to što kažeš za razvijanje... da nije bilo ljudi koji su uvek hteli više i bolje, ne bismo ni izašli iz pećine. Svi bismo bili kao ti, u fazonu: "Šta će nam više, pa imamo kože, vatru i mamute".

14. Pa pogresno si shvatio. Nisam degenerik koji tripuje da u danasnje vreme mozes potpuno da se iskljucis iz kapitalizma,al recimo da i sam radim ono sto je Valdemar rekao.
    Gledam da pare trosim samo kad moram, i na stvari koje mi bas znace. I naravno, trudim se da stvari koje mi bas znace ne budu patike od 300e, auto od 30 000e, i letovanje od 1000e.

Али сам убеђен да то нема везе с твојим ставом о капитализму, већ је то аспект твоје личности. И ја сам такав, не трошим кад не морам, родитељи су екстреми по том питању скоро, али не зато што је мој маторац идеалиста, већ зато што је научио бити одговоран с новцем који је зарадио. Иако не трошим много, моје је убеђење да је капитализам најмање лош. Овај садашњи "капитализам" је неки хибридни микс социјализма, похлепе, затворености, интересних група и много чега још, где се свака држава труди да пре свега себе заштити. А кључни аргумент у корист неолиберализма је чињеница да је он најефекаснији алокатор ионако оскудних ресурса у ппенасељеном свету. Замисли када би се социјализмом покушало изађи из кризе... тад бисмо тек најебали.

15. da nije bilo ljudi koji su uvek hteli više i bolje, ne bismo ni izašli iz pećine

Da , zato je recimo Tesla prvo odredio cenu struje i osmislio princip naplate, pa se tek onda bacio u inventivno razmisljanje.
    Zato je i Pupin prvo poceo da mlati zilijarde od kalema, pa ga tek onda izmislio.
    Zato je Fleming prvo otvorio farmaceutsku korporaciju pa tek onda izmislio penicilin.

aj molim te , nemoj vredjati najvece umove u istoriji time sto ih stavljas u isti kos sa danasnjom alavom bagrom.

16. Али сам убеђен да то нема везе с твојим ставом о капитализму, већ је то аспект твоје личности.

Apsolutno pogresno. Mislis da ja kao klinac nisam zeleo da idem uvek na letovanje, da furam najk patike, da imam nadkran bajs i sega mega original?
    Jesam, jer je vec tad to predstavljano kao "srecan zivot". A onda sam odrastajuci menjao misljenje, usput se informisuci o kapitalizmu, njegovim prednostima i posledicama.

Замисли када би се социјализмом покушало изађи из кризе... тад бисмо тек најебали.

Pa ako cemo iskreno, kapitalizam nas je uveo u ovu krizu. I ne kazem da treba da se vracamo u socijalizam ili komunizam,al mislim da nam je potreban neki novi oblik, jer je i kapitalizam (a potovo ovaj njegov extremni oblik koji je na snazi trenutno) zakazao,i kao pokvaren vise ne doprinosi boljitku, vec upravo suprotno.

17. Da , zato je recimo Tesla prvo odredio cenu struje i osmislio princip naplate, pa se tek onda bacio u inventivno razmisljanje.
    Zato je i Pupin prvo poceo da mlati zilijarde od kalema, pa ga tek onda izmislio.
    Zato je Fleming prvo otvorio farmaceutsku korporaciju pa tek onda izmislio penicilin.

aj molim te , nemoj vredjati najvece umove u istoriji time sto ih stavljas u isti kos sa danasnjom alavom bagrom.

Ajde ne seri majke ti, nego pročitaj šta sam napisao. Nisam rekao da je Tesla to sve radio zbog para, ali isto tako je mogao tvojom logikom da ostane u Smiljanu i da mazi mačku koja pecka zbog elektriciteta. Isto tako smo mogli da ostanemo na Fordu Model T, ide 20 na sat jebote! Ljudi izmišljaju stvari zbog izmišljanja, neki naučnici jednostavno vole nauku, kad rade na nečemu, ne razmišljaju ni o parama ni o boljitku za društvo, nego o čistoj nauci. E sad, ako se ispostavi da je to dobro, oni to daju društvu, neki besplatno, neki za pare, u zavisnosti kakvi su ljudi.

18. Apsolutno pogresno. Mislis da ja kao klinac nisam zeleo da idem uvek na letovanje, da furam najk patike, da imam nadkran bajs i sega mega original?
    Jesam, jer je vec tad to predstavljano kao "srecan zivot". A onda sam odrastajuci menjao misljenje, usput se informisuci o kapitalizmu, njegovim prednostima i posledicama.

Kad vi koji ste toliko pošteni, altruisti i protiv svega materijalnog, reinkarnacije Isusa i Bude priznate da vam je lepo kad se nažderete ko stoka i imate SVE, biće celom svetu lakše. Umesto što hoćete da se svi odreknemo letovanja, bolje bi bilo da radite na tome da svi možemo na letovanje I ZIMOVANJE.

19. Ипак, мислим да овде постоји сам проблем у расправи: неки наступају као идеалисти и убеђени у појам свеопште правде, док неки размишљају прагматично и рационално. Ако неко има дубоко уверење да је капиталистички систем поремећен и одговоран за милијарду гладних, готово да не постоји никаква шанса да промени своје мишљење.

20. Ljudi izmišljaju stvari zbog izmišljanja, neki naučnici jednostavno vole nauku, kad rade na nečemu, ne razmišljaju ni o parama ni o boljitku za društvo, nego o čistoj nauci. E sad, ako se ispostavi da je to dobro, oni to daju društvu, neki besplatno, neki za pare, u zavisnosti kakvi su ljudi.

Da li danas postoji neki naucnik koji moze da napravi nesto sa kucnim budzetom?
    Da li bi ikad recimo neko uspeo od svojih para da skoci sa ivice stratosfere kako bi pomogao napredak u oblasti astonomije?

Svi naucnici koji nesto izmisljaju rade za korporacije i kad nesto izmisle, predaju ga svom gazdi da on radi sa tim sta hoce. A gazda hoce pare, nista vise. Jebe se njemu za boljitak covecanstva.
    EDIT: Kojom to mojom logikom? Logikom da bi sva nova naucna dostignuca iz svih oblasti trebala iskljucivo da koriste covencastvu a ne da izazovu vise stete nego koristi?

Rekli o sajtu

Kad je pre nekoliko dana osvanuo naslov u dnevnim novinama „Željko Mitrović: Trovali su me“, na samoproklamovanom rečniku slenga vukajlija.com odgovorili su mu bez mnogo pijeteta: „Pa dobro, i ti si nas, i još to radiš“.

Ekonom:east Magazin · 03. Februar 2011.