Prijava

@proviron Što bre potpiruješ sukob? :) Nemam sad vremena za detaljisanje ovde, samo da napomenem da priča o ratu Marsa i Faetona nekako nema dovoljno čvrstih, empirijskih dokaza.

http://www.youtube.com/watch?v=MIQWnv0SXUU
Fetonci puštaju ovaj klip i pevaju:
OVO JE MOJA KUĆA, ŽIVEO SAM TU

Zanimljiva teorija, koja sekta je propagira?

Како сам ја негде прочитао, неки Кинези су први почели са хипотезама о рату цивилизација, тј. о рату између Марсоваца и Фетонаца. Као нашли су Кинези у неким пећинама цртеже старе 11 или 12 хиљада година у којима су насликани људи у астронаутским скафандерима па су развили од тих слика читаву причу о међупланетраном рату.

Fetonci puštaju ovaj klip i pevaju:
OVO JE MOJA KUĆA, ŽIVEO SAM TU

Такое, Радјарде! Гени су чудо. Ето, објашњења порекла Германа. Они су значи потомци Фетонаца који су дошли на Земљу и то значи да су Нмеци, тј. Фетонци и на својој планети правили најбоље аутомобиле. Нема шта, ауто није ауто ако није немачки, тј. фетонски. А пре тога смо на Земљу дошли ми, Срби, као потомци Сиријанаца. Лололо

Скапирао сам да је та нека фон Деникен фора, богови су били астронаути и тако даље, али кад напишеш "претпоставља се", звучи као нешто озбиљно, теорија малтене, а не кинеска бајка. Била је та теорија да је постајала планета Фаетон, зато што нису знали да објасне празнину између орбита Марса и Јупитера, а још кад су открили астероиде, ето смисла. Данас се зна да је у питању материјал који је заостао још од времена формирања Сунчевог система, и који није успео да се скупи у једну планету због јаког гравитационог ометања Јупитера. Иначе, постоји патуљаста планета Церес у том појасу.

Зeмљина орбита око Сунца се налази у тзв зони насељивости. Венера се налази тик изван тог појаса са унутрашње стране, а Марс се налази у зони насељивости, али на самој ивици тог појаса. Претпоставља се да је некад постојала цивилизација на Марсу, али да су је Марсовци сами уништили, а по неким причама десио се међупланетарни рат између Марса и Фетона. Последица тог рата је била изумирање живота на Марсу и претварање Фетона у појас астероида између Марса и Јупитера. Мада опет постоји прича да је Фетон смрвљен због превеликог утицаја гравитације Јупитера, али и Марса, да је због тога имао нестабилну орбиту па је почео да се "круни" и да је тако настао појас астероида.

UZIMAM!

Ali kako može planeta da se kruni, to bi izgledalo, kao gledaš, a ono celo parče planete odlete uvis, kao recimo nebeska Srbija.

Jebote, kakvih sve ljudi ima... počinjem da gubim optimizam koji sam gajio u vezi sa budućnošću civilizacije i ljudske rase uopšte.

čemu poređenje lobačevskog s ovim likom, jedna je stvar bavljenje opskurnom populističkom pseudonaukom (i u najboljem slučaju, otkrivanjem tople vode), a drugo je biti revolucionaran matematičar. lobačevskog su itekako ozbiljno shvatili

Nisam ni gledao snimak, takvih budalaština pun internet, nego neko spomenu svemir u obliku krofne, a to je Lobačevski, genije nad svima, računajući i onog Bamblbija u kolicima.

B O G

Zašto komplikujete decxko? Da bi imali priliku da pametujete na vukajilja forumu lolo?

Da, Bog je prauzrok. Bez dileme.

Meni je najbolji momenat "planeta krenula da se kruni". Pa čuješ li ti sebe? DO U EVEN LAWS OF PHYSICS? Zamisli sad Rtanj otpadne i odleti u svemir?

Ovo iz neke igrice? Pazi, može planeta da se "kruni", ali fazon da je udario neki ogroman asteroid ili se sudarila sa nekim objektom tipa mesec.

Verovatno. Sprdam se, naravno da ne može da se tek tako okruni jebena PLANETA.

Сад озбиљно, не знам колики је био Фељтон, али до самог Јупитера су 4 Галилејска месеца, практично мале планете, и ето још их није смрвио. Имају те плимне силе, свашта нешто интересантно се дешава, загревање, геолошка активност, раседи, пуцање коре, али ето ништа да се окруни, већ 4 милијарде и кусур дина.

Ladno niko nije definisao Fetonce do sad!
Fetonci..koji sleng čoveče.

Doktor filgud moderne fizike. Gledao sam ovo jednom. Covek izlozi ideju jednodimenzionalni (ili nultodimenzionalni svejedno) prostor koji se beskrajno ukrupnjava umesto trodimenzionalnog (ili kolikohocesdimenzionalnog) prostora koji se beskrajno usitnjava. Okej. I onda ode u tri lepe materine sa objasnjenjem i na kraju izlozi teoriju crne rupe koja bi mozda bila tacna da mu osnovna premisa nije pogresna. I nije vakum odgovor na sve, vakum je negativna vrednost pritiska koja ima tacnu granicu (apsolutni vakum) i uglavnom daje stojka, dok pritisak nema definisanu gornju granicu i daje sve reakcije koje su stvorile vasionu. To jest kojima ja Bog stvorio sta je stvorio.
Sve radi na pritisak. I kola, i puska i covek i svemir.

Nek fotošopira neko džordža KRUNIJA ahauhaha kao džordž koji se kRuni, ili fazon džordž kluni sa krunom ili džordž što se kruni sa krunom haha carski