Ја Професор ти говно

1. Profesorka jeste li to vi?

2. Još kenjate o babi? Alal vera.

ps
    Lukse, batice, ja sam na tom Slobomir Pi Juniverzitiju, koji ti očito gledaš sa podsmehom, svakodnevno slušao predavanja istinskih stručnjaka koji su priznati i cenjeni u Evropi a neki čak i u svetu, počevši od pokojnog prof. emeritusa Obrada Stanojevića, preko Lukića, Mojovića, Etinskog, Škulića, Fabrisa i da ne nabrajam dalje, pa mi je i drago što sam upisao upravo na Slobomiru. Retko ko od mojih kolega je imao čast da mu predmete drže ovakve veličine.

3. Pa da otvoris temu zasto mravi grade velike mravinjake i tu bi se oko necega svadjali

4. Profesorka jeste li to vi?

Нисам имала намеру да звучим као та госпођа. :)

5. Lukse, batice, ja sam na tom Slobomir Pi Juniverzitiju, koji ti očito gledaš sa podsmehom, svakodnevno slušao predavanja istinskih stručnjaka koji su priznati i cenjeni u Evropi a neki čak i u svetu, počevši od pokojnog prof. emeritusa Obrada Stanojevića, preko Lukića, Mojovića, Etinskog, Škulića, Fabrisa i da ne nabrajam dalje, pa mi je i drago što sam upisao upravo na Slobomiru. Retko ko od mojih kolega je imao čast da mu predmete drže ovakve veličine.

Koliko je 2*2? Čisto da ti malo proverim stečeno znanje tamo.

6. Ја бараба а ти вила.

7. Radijacija

E ova profesorka.

Jebo bi je.

И ја. ЛЕПШЕ ЈЕ СА КУЛТУРНОМ

8. Volite svoje učenike. Upoznajte ih sa onim plemenitim što nose u sebi, a čega često nisu svesni. Izvucite ono najbolje iz njih. Podignite im ugled u njihovim sopstvenim očima. Nipošto im ne poklanjajte ocene, ali im stalno omogućavajte da poprave ocene koje imaju. Prepoznajte i poštujte njihov trud. Pokažite im da mogu biti uspešni ako rade. Ne ubijajte im volju.

Samo ovaj odeljak mi je koliko toliko privukao pažnju. Moglo je ovo malo mnoooogo manje patetično da se izloži, ali tu je suština dobrog rada sa decom. Imala sam jednu profesorku zbog koje sam trajno zavolela lekovito bilje, ovi sa faksa su dobri, ali njoj ne mogu ni prismrdeti. Isto si mogao posle kontrolnog ako nisi zadovoljan ocenom odmah da odgovaraš taj čaš, da ti upiše popravljenu. Stalno je davala šanse, insistirala na odgovaranju i usmenim proverama iako je to oduzimalo vremena, jako je lepo predavala, mnogo je znala, kopirala nam je fotke biljaka da imamo u posebnim folijama... Samo najbolje mogu da kažem da je budila u ljudima.

Sve u svemu, govor je ništa spektakularno, a vi ne budite tolike prženice, PROFESORKA verovatno nije ni očekivala da će neki krembil to da šeruje na gejbuku.

Hm...

Volite svoje učenike. Upoznajte ih sa onim plemenitim što nose u sebi, a čega često nisu svesni. Izvucite ono najbolje iz njih.

http://fc08.deviantart.net/fs70/f/2012/295/c/d/render_pedobear_by_simoneartsrender-d5im2dw.png

9. Imala sam jednu profesorku zbog koje sam trajno zavolela lekovito bilje

http://i1.kym-cdn.com/photos/images/newsfeed/000/250/007/672.jpg

10. ps
    Lukse, batice, ja sam na tom Slobomir Pi Juniverzitiju, koji ti očito gledaš sa podsmehom, svakodnevno slušao predavanja istinskih stručnjaka koji su priznati i cenjeni u Evropi a neki čak i u svetu, počevši od pokojnog prof. emeritusa Obrada Stanojevića, preko Lukića, Mojovića, Etinskog, Škulića, Fabrisa i da ne nabrajam dalje, pa mi je i drago što sam upisao upravo na Slobomiru. Retko ko od mojih kolega je imao čast da mu predmete drže ovakve veličine.

pa na svim privatni fakultetima predaju eminentni profesori... samo to uopšte ne mora biti preduslov za veliko znanje... navešću jedan primjer koji sam lično prošao...

gradske saobraćajnice sam slušao dva puta, po jednom u bl i bg... ovaj lik iz bg je svjetski poznat čovjek u tim vodama, čak ima i jedan od najboljih programa za projektovanje itd... čovjek koji je meni držao taj predmet u bl, je doktorirao prije par godinna i još uvijek se probija... znanje koje sam stekao u bl je NEUPOREDIVO KVALITETNIJE od ovog u bg... tako da ta teorija o eminentnim profesorima na privatnim fakultetima pada u vodu, jer ljudi dolaze da pokupe lovu, otaljaju posao, a vlasnicima odgovara da studenti pričaju kako im predaju značajne njuške...

11. Говор можда није најбољи (није сигурно најбољи чим је обиш'о цео Фејсбук), али се из њега види да је ово добра професорка, која посвећује много пажње свом послу и радо га обавља, иако није лако. Да нам је више оваквих професора, било би боље.

12. Срета-Штета

Говор можда није најбољи (није сигурно најбољи чим је обиш'о цео Фејсбук), али се из њега види да је ово добра професорка, која посвећује много пажње свом послу и радо га обавља, иако није лако. Да нам је више оваквих професора, било би боље.

Знао сам да је професорка у ДСС!

13. Хахаха! ЈАШТА!!1

14. Dragi vukajlijasi , postovane kolege , buduci moderatori
    molimo vas da se puno ne potresate nekim govorom i da se ne sikirte jer nije dobro za zivce i srce sto rece vas kolega zyclon JER VI STE VUKAJLIJASI

15. gradske saobraćajnice sam slušao dva puta, po jednom u bl i bg... ovaj lik iz bg je svjetski poznat čovjek u tim vodama, čak ima i jedan od najboljih programa za projektovanje itd... čovjek koji je meni držao taj predmet u bl, je doktorirao prije par godinna i još uvijek se probija... znanje koje sam stekao u bl je NEUPOREDIVO KVALITETNIJE od ovog u bg... tako da ta teorija o eminentnim profesorima na privatnim fakultetima pada u vodu, jer ljudi dolaze da pokupe lovu, otaljaju posao, a vlasnicima odgovara da studenti pričaju kako im predaju značajne njuške...

Istinu zboriš, ne sporim uopšte, međutim i sam znaš da je rad studenta presudan. Ako ti nećeš da radiš može i Isus da ti drži predavanja nea od tog ljeba. E ja sam iskoristio priliku i pažljivo slušao ovakve stručnjake da pokupim što više znanja. Nama nikada nije bio problem zakazati dodatne instrukcije iz određenog predmeta. Pošto mi je međunarodno javno pravo i pravo EU uža interesna tačka sa prof. Etinskim sam išao i na seminare, letnje škole, radionice, predavanja mimo redovnih fakultetskih obaveza i mnooogo sam više naučio od mojih kolega koji su samo otaljavali kolokvijume. Iskoristio sam priliku da slušam predavanja iz retorike prof. Obrada Stanojevića, njegove škole latinskog jezika, letnje škole istorije prava, mimo predavanja iz rimskog prava. Moje kolege su ostale samo na Rimu.
    Hoće ti profesori da rade ali im očito ne pada na pamet da te vuku za rukav.
    Dođeš, pitaš, nikada neće odbiti, to je sigurno.
    Eto, makar nešto pozitivno o tim profesorima.

16. Ево, изашла дебата и у новине:
    http://www.blic.rs/Vesti/392781/Govor-profesorke-Rajne-Dragicevic-Povratak-pravih-vrednosti-ili-kultursnobizam

ЕДИТ: На флезбуку сам налетео на запажање једне другарице о целом случају, моје лично мишљење не мора нужно да има везе с овим:

"Tako je PROFESORKA, objavljuj rat, ali sta su ti krivi art direktori, prodakt dizajneri i ivent koordinatori? To sto ste vi nesposobni da kao bajni lingvisti izmislite srpske nazive za nasa zanimanja je problem vase struke koji niste u stanju da resite, a tu mi se pozivate na neki senzacionalizam"

17. Dobar deo ove diskusije bi bio višak kad ne bi shvatali neke stvari suviše bukvalno.

Još da kažem nešto. Neki joj ljudi zameraju elitistički ton- pa jebiga ne govori pred seljanima okupljenim pred mobu. ;-) Visoke obrazovne ustanove moraju imati dozu elitizma. Tako je svuda gde se obrazovanje ceni (vidiš koja koincidencija). Sad što je kod nas u skorije vreme Tito kult paora sa 4 osnovne izjednačio sa akademskom elitom, a i kao narod Srbi iz dna duše ne podnose autoritete i elitizam, to je druga stvar.

18. a i kao narod Srbi iz dna duše ne podnose autoritete i elitizam

Али зато имају култ личности којој се клањају.

Нешто ту шкрипи а није руда од приколице.

19. Јеботе, ко је овде луд? Професорка каже овако:

Raznorazni nepismeni i polupismeni ljudi danas sebe olako mogu nazvati nekakvim pi-arovima ili menadžerima...

а Шапић одговара са:

Aleksandar Sapic

Govor prof. Filoloskog fakultteta Rajne Dragicevic. Ovakvi ljudi trebaju Srbiji. Molim vas procitajte ga u celosti

Је л' он то сад постао неки доктор и професор или је и даље некакав менаџер?

Rekli o sajtu

Na pitanje: „Ko je bio Mocart?“ duhoviti posetioci internet sajta Vukajlija, rečnik slenga, odgovaraju: „Svestrana ličnost. Čovek koji je komponovao muziku za Nokiu. Inače, bio je poslastičar i izmislio je Mozzart kugle. A voleo je i da se kladi...“

Danas · 06. Novembar 2008.