Prijava

Nikad neces biti ni 4% atomskog misa. Nikad. Neprijatno nam je svima.

Pre se zivelo u selu od deset kuca, i i svi se svima javljali, naklonis se sesirom kad prodje cika, tako te tata ucio, a i ulemace te od batina ako cuje da nisi, jer zna da ce ga olajavati taj isti cika.

Danas zivis u gradu od dva miliona stanovnika gde se neke random dede i babe govnarski ponasaju, koje vidis jednom u zivotu i logicno da ce te boleti kurac.

Posto se svaka tema pre ili kasnije usmeri na politiku, da dodam da su najveci problem boomeri (je l mi se cini ili je u zadnje vreme bas zazivela ova rec), koji su otprilike kao ilija cvorovic, a zene im kao mira banjac u tom istom filmu. Znaci cale zna za sva sranja al ubedjen da ima zasto to radi vucic, zbog nekog veceg cilja, a i svejedno ko ima bolji svi su isti, a majka gleda samo da te zaposli u opstini, i sta ces vise, dosta.

od 50ih se izgubila hijerarhija kompententnosti ili kako se to vec zove. ono, da postoji kultura koja dozvoljava ljudima koji su vrlo dobri u nekom poslu (cistac, mehanicar, inzinjer, doktor, profesor) da pisaju po onima koji nisu. razvila se kultura popularnosti gde oni koji nisu najbolji u svom poslu mogu drustveno da pisaju po onima koji jesu dobri u svom poslu, ako je drustveno popularnije da se radi ovo prvo (npr, polupismeni mladjani pravnik koji je to zaradio time sto je 6 godina memorisao napamet neke gluposti pisa po majstoru koji ima iskustvo od 30 godina u popravljanju necega i to radi dobro).
to ste verovatno culi od roditelja koji su vam pricali, samo zavrsi fakultet i imaces posao, dobar zivot itd... pametan si ako imas sve petice i tako te stvari. i onda imas gomilu "ekonomista" koji ne umeju nista da rade, ali imaju titulu

momenta kad je doslo vreme "ok, ajmo sad malo da zivimo u realnom svetu", uhvatili su se crkve i izpobijali se. napravili od hijerarhije srednje skole (hijerarhije popularnosti) vakum koji onda izbacuje najsposobnije bez ikakvog drustvenog pritiska, a to je hijerarhija bezobraznosti i bahatosti.

sve ovo nema ni mrc veze sa novcem i snagom. ima, ali to je posledica ovoga a ne uzrok.

ti nisi video onda dobre majstore oni ti imaju najvise zarade

Nista nije apsolutno i malo se to vratilo na mesto od 80tih, mora.
Ali daleko od dobrog

Vratilo se zato sto ne mozes da nadjes majstora, ne zato sto tako treba. Sve sto je valjalo je otislo, da l na onaj svet, da l u onaj svet (zapad). Pricam ono sto vidim svaki dan, ne rekla kazala. Fazon za deset godina majstori su dobili tri puta vece pare. Nadjite jednu profesiju da je toliko skocila cena?

I onda titras jajca nekom ko ni ne zna to da radi, nego odsljaka nekako jer ako se uvredi ne mozes naci drugog.

Generalno se kod nas najvise postuju oni koji ne treba da se postuju uopste, i obrnuto.

ako imas 20, zdrav si i nisi gladan i kukas kao kalimero o drzavi, politici, nepravdi i tako tome, treba ti malo batina, gde god da zivis. 
pod batinom ne mislim bukvalno (nekome ko je budala treba i to), nego ono sto ce da te slomi malo da ukapiras da niko nista tebi ne duguje, i da ako hoces da ispravljas drzavu na tebi je da to odradis. strpljivo, kao posao od 50 godina.

posle sa 70 mozes da kukas kako si ti bio u pravu a ostali zasrali, jer tad i nisi za puno nego za zaljenje na bolesti i na sve oko sebe.

do 30te, najbolje sto mozes da ucinis za sebe je da se naviknes na nepravdu. ona postoji, postojala je i postojace dok je coveka. krenes odatle pa dokle doguras. ako ne uradis to ili te drustvo ne stavi na mesto 20godisnjaka (donju policu), da ukapiras da uzivas u zivotu i bez privilegija i duznosti na tebi, 30te kasnis u razvoju, 40te te slome obaveze i zavrsis u kladionici 90% svog vremena ili gde vec.

milenijalci su posebno ugrozena vrsta jer su nam roditelji pricali kako nam drustvo duguje nesto i kako smo specijalni. srbi malo manje od zapadnjaka jer je bilo sranje, ali nismo ni mi van sveta.

Jedno je tripovati se da ti svi duguju nesto, nego pominjem ovu situaciju jer je opet normalno ocekivati da mozes sa prosjecnim poslom i prosjecnom platom zivjeti, sto kod nas nije slucaj. Raditi samo za stan i hranu, cesto ni za toliko, nije zivot dostojan covjeka, i tu mladi imaju puno pravo da se zale, jer im u sustini treba jak fakultet da bi mogli da zive. Ne da zive luksuzno, vec samo da zive. A fakultet nije i ne treba biti za svakoga, jedna od stvari koje drzava stvarno jeste duzna je da ti obezbedi uslove za zivot. To o mijenjanju situacije je moguce samo na licnom nivou (tipa bjezati za inostranstvo), ostalo je naucna fantastika, ovu zemlju su uzjahale strane obavjestajne sluzbe i bilo ko ko bi radio u interesu naroda ne moze ni prici politici na kilometar. Jedino bi bilo izvodljivo kad bi milion ljudi znalo sta oce i kad bi napravili totalnu revoluciju, sto se nikad nece desiti, jer je ovo narod koji je pisao peticije da se Kasandra pusti iz zatvora, i jer pola ovih sto mrze Vucica ni ne znaju zasto ga mrze i gde on tacno grijesi, samo su culi da treba, zato i podrzavaju Jankovice, Trifunovice i ostala govna.

Naravno, neko ko sjedi kuci i drka kurac po cijeli dan i onda se zali kako mu je zivot sranje je debil bez obzira na godine, al ovi ostali i te kako imaju pravo da se zale, bukvalno da je situacija duplo bolja nego sto jeste, to bi i dalje u svakoj normalnoj drzavi bilo neprihvatljivo stanje

Ajde bre brzi vise sa ovim analizama i idi da glasas Dodika

Ajde mrs nazad na Kosovo da sisas kurac siptarima tvojim. Nema osobe na sajtu koja ti se nije ispisala u usta bar jednom-dvaput, a i tvoj pobratim Daun Dog je otisao, izumri vise

A kakve veze ima to sa postovanjem starijih

Raditi za stan i hranu nije dostojno coveka. Pa sta je dostojno onda ne raditi a da hrana sama dolazi.