Tripovanje svemira

  1. Hehe. Što volim ove što su tako kul i sve znaju. A onda odu da se pričeste jer su prosili ceo post i čiča na nebu ih gleda, pa da ne najebu kad umru. Hehe. Ili šta god...

    A za ove što misle da je sletanje na Mesec lažirano. http://en.wikipedia.org/wiki/Third-party_evidence_for_Apollo_Moon_landings

    Ako i ne verujete vikipediji, guglajte "Soviets confirm moon landing" ili nešto slično.

  2. Немате појма. Свемир се не шири, него се све у њему смањује.

  3. To što kažu na ovom svetu nije istina!
    Odmah da vi kažem da ju u to ič ne verujem, to pkbnete i te kurac palac svemiri to bre sve izmislila buržndazijakadje bila forada kazt pišaj po sirotinji ko ih jebe na mom feudu imam jos šurnaest takih, al kad bude udarila ždraka a vrane pozijale kad krene kerče da zavija tad znajte da je došao sudnji dam i da možete mačku o rep da okačite i muhameda i hrista. Evo, komarac je došo sit da se nasisa te sisajte i vi koga zabole, jer nema tog cerna i te nase koja ćeda vas spase, zbogom bližnji uvek sam vas ljubio idem u raj OPAAA!

  4. Немате појма. Свемир се не шири, него се све у њему смањује.

    my mind is full of fuck now

  5. Zeza se Valdemar.

    you don't say
    edit: koji mi kurac sa engleskim

  6. Zeza se Valdemar.

    Zamišljam jedan scenario, i drugi scenario, nisam fizičar, ali ne mogu da zamislim kako bi neko ko se nalazi u tom svemiru znao je li jedno ili drugo tačno. Ozbiljno.

  7. Zamišljam jedan scenario, i drugi scenario, nisam fizičar, ali ne mogu da zamislim kako bi neko ko se nalazi u tom svemiru znao je li jedno ili drugo tačno. Ozbiljno.

    Nije tačno, jer nema nikakvog smisla da se sve u svemiru skuplja sem prostora.

  8. Nije tačno, jer nema nikakvog smisla da se sve u svemiru skuplja sem prostora.

    A zašto bi imalo smisla da se u svemiru samo prostor širi, a ništa osim njega? I kako bi razlikovao ta dva scenarija? Smanjivanje svih stvari istovremeno u jednom zatvorenom sistemu, bez nekog drugog, referentnog sistema, može i da se shvati kao rast prostora među njima.

  9. Pa vidi ovako. Da je to tvoje tačno to bi značilo pretpostavljam da se sve u svemiru proporcionalno smanjuje što dalje znači da to važi i za elek-magn zračenje. Dalje u slučaju da je prostor konstanta uvijek bi se našlo u ovolikom svemiru i ono tijelo koje bi u odnosu na nas kreće konstantnom brzinom. Što znači da u slučaju tog tijela ne bi imali Doplerov pomak u em spektru. A to nije slučaj. I dalje zbog smanjenja talasne dužine elmagn zračenja imali bi konstantan pomak u suprotnom smjeru od onog koji dobijamo, tj talasne dužine bi se smanjivale, a ne povećavale.
    EDIT
    Ovo moje i nije tačno jer mi ne bi mogli primjetiti smanjenje talasne dužine. A kad već izmišljamo možemo reći da se zbog nekog nama trenutno nejasnog razloga i ovo oko Doplerovog pomaka moglo složiti u Valdemarovu pretpostavku. Ali opet kojim modelom opisati to trenutno sporazumjevanje između svih objekata u svemiru i kako to uklopiti u Ajnštajnovu relativnost. I zbog čega bi se ono što je dalje od nas brže skupljalo?

  10. Vjerovatno je ovo što je Trankila rekao mnogo ozbiljnije od ovoga što ću ja reći ali ako se nekako dokaže da je postojao veliki prasak zar ne bi bilo logično da se svemir širi? Pa će onda kasnije posle nekog vremena da se skuplja kako kažu, ne znam.

  11. I šta je tačno Doplerov efekat? Na jednostavan način mi objasni. Ja bih mogla samo da demonstriram šta je. :)

  12. Nemam pojma, ne razumem se baš u fiziku, možda lupam, ali ako je ono što mi vidimo kao pomak u spektru nekog tela razvučenost informacije, do čega dolazi usled kretanja tog tela, zar ne bi bilo logično da se pomak u suprotnom smeru javi zbog približavanja, a ne udaljavanja? Znam bar po zvuku, ako je analogija tačna, da je frekvencija sve viša ukoliko ti se telo približava, a niža kad počne da se udaljava. Kako bi se to odnosilo na smanjivanje?

  13. Vesnam ma to bi mogao pobiti tako što bi rekao da je materija bila u početku toliko naduvana da je obuhvatala čitav prostor, odnosno da nije postojao prostor nego samo materija.

  14. Logično ti je da se širi jer imaš ovozemaljsko poimanje praska, kao nečega što je eksplodiralo i razbacalo materiju na sve strane od centra. A nije tako bilo, barem nije dokazano, i nema logike, jer bi toliko energija uništila ili toliko brzo razbacalo to sve, da ničeg ne bi bilo.

  15. Meni je zanimljiva teorija da se svemir širi jer negdje tamo u pizdi materini postoje ogromne crne rupe koje svojom gravitacijom razvlače svemir, svaka u svoju rupu, kao kada bi se oko tebe našlo 10 golih nimfomanki pa svaka vuče tvoj kurac prema svojoj rupi i onda tako ti se kita širi i širi i onda počne da puca i svaki dio polako ali sigurno ide prema rupi.
    U ovom slučaju to pucanje bi bilo big beng, a ovi dijelovi kite koji bi popucali to bi bile galaksije.
    Morao sam na ovaj način da objasnim, ipak se primjeri najbolje rade na primjerima.

  16. Da, u pravu si, Trankila. Shvatam, iako se slabo razumijem u to. :)
    Ni ja se ne razumijem puno u fiziku Valdemare. Niti volim te formule i jednačine koje obuhvataju čitav svemir, više volim da gledam jednostavnije na to. Sve što kažem u vezi ovoga je logika.

  17. I šta je tačno Doplerov efekat? Na jednostavan način mi objasni. Ja bih mogla samo da demonstriram šta je. :)

    Kad čuješ sirenu od vatrogasaca recimo, dok ti se približavaju, povećava se frekvencija, a kad prođu pored tebe počinje da se smanjuje jer se udaljavaju. Prvo se talasi sabijaju zbog prilaženja, onda se šire.

  18. E takva objašnjenja jedino razumijem, Remac. :D

  19. da ničeg ne bi bilo.

    Pa i nije bilo ničeg konkretnog.

Rekli o sajtu

Vukajlija, lijek koji je potisnuo iz upotrebe Edronax, Zoloft, Prozac, Aktivin H i ostale antidepresive. Nuspojave su: grčevi u trbušnim mišićima, suzenje očiju, ludački osmjeh i lako se navući na njega.

Psiholog · 20. Februar 2011.