Najveca govna

1. Ne kazem da su svi lekari gomna..
    Ali ima bas bas dosta lekara i sestara i tih kurceva koji su obicne kretencine i gomna.
    Ne rade nista, zuskurac primaju pacijente samo da ispune kvotu i nabiju sebi sto vise para u dzepa.

2. Tj..
    Ako im se cefne da prime.

3. daj bre pa nije im do života kad vide kako se država ophodi prema njima, a pre svega ne bi ni ulazili u taj posao da su žešća govna. Popovi, menadžeri, bankari, političari, ovi naše vođe sindikata itd. E tek posle svih njih mogu da se pomenu lekari

4. Kriv je sistem a ne lekari.

Slažem se. Ovde niko ne zna da lekari ne smeju (zakonom propisano) da prime više od 30 pacijenata po smeni, a u suprotnom plaćaju kazne. To je zato što država ne može da opremi apoteke lekovima, pa vlasti gledaju da se narod što manje leči. Takođe, imaju i ograničenje u pisanju lekova na recept.

Naravno malo ljudi to zna, a i ako znaju, idu logikom ko ga jebe, nek on plati kaznu... naravno da svako samo sebe gleda, uvek bilo i uvek će biti...

Takođe, lekar mora da upiše dijagnozu, terapiju, i ostalo što je potrebno i u karton i u kompjuter. To je nepotrebna administracija koja oduzima mnogo vremena. Od skora su uvedeni ti kompjuteri, al mi nije jasno što onda ne izbace kartone...?

5. A sta, sto su mojoj majci sa upaljenim okom koje je zagnojilo i suzi rekli da saceka zato sto GLEDAJU SERIJU.
    Zbog toga nisu govna..

I hiljade ostalih primera.

6. Pa da.
    Ko jebeno stavi seriju u sred radnog vremena.

7. Najviše se pljuje po lekarima jer s njima stupaš u kontakt kad te zlo snađe i kad ti je pun kurac koječega. Da su ljudima patike najbitnija stavka u životu, obućari bi bili najveći srpski šljam.

8. Cekaj, a sto inace da idem kod lekara?
    Da vidim kako je, sta radi.
    Kako su zena, deca.

9. Lekari umeju da budu govna al medicinske sestre su najveća govna koje je svet video. Nekulturne, nabeđene, nadrkane i bezobrazne i razlog pljuvanja lekara u jedno 80% situacija. Pandur ne može da ispadne toliko govno koliko može da ispadne medicinska sestra.
    Rade komleksi tu. Krivo joj je što nije pravi autoritet, nije doktor već nešto što doktor jebe, pa na viku, galamu i generalno bezobrazluk pokušavaju da nešto dokažu. Jebo im pas mater u pičku.

10. Misliš na Med. sestre u Domu zdravlja ili Bolnici? Velika je razlika.

11. samo najgore!

Hvala ti, Marcipan, obično mi svi žele sreće, zdravlja i uspeha, smorili su me više :)

12. I prestanite da serete da su lekari govna. Da vidim šta bi vi rekli kad bi ste učili do 30-te i imali platu koja jedva dostiže 80iljade. Uostalom, ako su stvarno govna, ostanite kući kad se razbolite, NEMOJTE IĆI KOD GOVANA!

80 hiljada? Spisak literature za neke od ispita koje sam polagao obimniji je od od pojedinih njihovih skripti za spremanje ispita. Jesam li ja sad superioran, ibermenš? Moje kolege od vaše dece debila pokušavaju da naprave normalne ljude, na žalost, ne ide... Ja sam izgubio entuzijazam u početku, neću da budem idiot koji odgaja idiote. A sedamdeset posto medicinara sa kojima sam u kontakt došao ili su arogantna đubrad, ili su ortodoksni lopovi, ili su ludaci neopevani. A svi drže onu zakletvu na zidu. I ona košta 80 hiljada. Ajd da ne psujem.

А пази овако, Лекари: Јебено се муче да заврше медицину, стварно тежак факултет, одговоран посао, здравље људи је у твојим рукама----плата лекара опште праксе око 50 хиљада.

Полиција: Како год ми мислили, али веома зајебан посао, сваки дан глава у торби..нико их не зове на сок и колаче..него их зовеш кад избије неко велико срање. Плата око 30-40 хиљада.

Па шта очекујете од тих људи, да не узимају мито?

Neću da ti kažem baš da se ubiješ, pretpostavljajući da si mlad. Lekari na zidu imaju onu zakletvu, koja ih stavlja, etički, u rang nekih tako sveštenika, to treba po difoltu da budu najhumaniji ljudi koji postoje. Nađi zakletvu na Internetu. Oni su taj tekst izgovorili, znači, mito - isključeno. Il su đubrad ako mogu da polažu takvu zakletvu, i onda kradu. Što se tiče policije, to su psi čuvari, imaju benificirani radni staž, a uglavnom češu svoja muda i maltretiraju normalne ljude, a glavu u torbu stavljaju pre rudari i drvoseče nego panduri. Uglavnom, opravdanje za uzimanje mita ne postoji, ukoliko nisi od te fele koja bi uzimala mito. A čitajući ovo što si napisao....

13. Najveca govna - deca lekara koja studiraju medicinu, deca advokata i sudija koja studiraju prava itd. Lepo je nastaviti porodicni posao, samo su to uglavnom teska govna posle, iz vise razloga: veze tokom skolovanja, zaposljavanja na mamino/tatino ime/mesto itd.

Thilmo, je l' ti se ljuti gazda sto si podmicivao policajce svojom kobasicom dok si razvozio po gradu za, kako ti onomad rece, "veoma visoku" platu od, cenim, 30 pisljivih 'iljada. Ne brini, necemo da te tuzimo kao ti nas.

14. 13,f,romania,asl?

15. PORTIRI u opštinama, vladi... i tako tim važnijim institucijama.
    Nedavno sam u opštini čekala, kad jedan arogantni grmalj od portira izašao da malo sprovodi reda, dosta ljudi u redu, vrućina, ljudi se malo naslonili na zid, i tako on uniformisan, kao i svi u opštini, toki voki u ruci, kad kaže jednom čovjeku, ej ti kao ponašaj se, ti si na ulici, a ja sam vidiš šta ovdje, ja mogu ovo, ono... a ko si ti? Ma ko si ti bre? Portir koji ima možda ima ili nema 3 razreda srednje, a umislio da je bog i batina, a vani čekaju ljudi svih nivoa obrazovanja, koji su došli da završe neku papirologiju. Portir se beči, kao radim ja ovdje do 4, oćeš da se nađemo poslije da se... pokazujući rukama da se bijemo. Okreće se i govori mu ni manje ni više, ne laprdaj. Pritom podigao glas kao da drži već poznatu, višestruko uvježbanu predstavu pred novom publikom.

Što se tiče ljekara ružno je, neljudski primati mito, ljekar treba jasno staviti do znanja da ne prima mito, eventualno napraviti izuzetak npr. za 8.mart ako je žena i još jedan dan u godini prigodan za poklone, nekim praznikom... Jer, često ljudi koji nemaju šta da ponesu i kupe, a da ne govorim da se stavljaju u neprijatnu situaciju u svojoj nemaštini da kupe nešto, seljanke nose priglavke, hranu, odvajaju od usta ...izbjegavaju da dođu ako nemaju šta ponijeti, jer su svog ljekara navikli na to i tako ugrožavaju svoje zdravlje. Mislim da nisu problem ljekari opšte prakse, koji uzimaju sitne poklone, ali i to je nedopustvio, već specijalisti, posebno hirurzi koji koriste situaciju, znam da su pričali ljudi za neke zahtjevne operacije na koje se dugo čeka da su morali dizati kredit i dati hirurgu u džep 5 000 maraka (2 500 evra) da bi uopšte stavljeni na listu čekanja. Neki koji nisu htjeli da na takve ucjene pristanu su odlazili u Beograd, recimo na VMA, gdje pričali su da sestre i niko od ljekara ne smije da uzme bilo šta, što znači da ima pozitivnih primjera, da se navike mogu iskorijeniti, samo treba neko da ih natjera na to. Ne mogu da shvatim kako imaju obraza da primaju novac i poklone za nešto za šta su plaćeni, a ljudi daju jednostavno zato što ih situcija natjera, odnosno ne žele da ugroze svoje zdravlje, boje se ako ne daju neće biti adekvatno zbrinuti. Jednostavno, ta osobina da primaju novac i poklone, ih čini manjim u mojim očima, bez obzira na to koliko human posao obavljaju.

Naravno, to se odnosi i na profesore koji primaju mito, ni oni nisu ništa bolji, mogu biti odlični u svom poslu, ali ako na malim odmorima primaju koverte, idu u kafanu s roditeljima učenika da ih ovi časte, što sam viđala, onda jednostavno padnu u očima, ne cijenim ih kao ljude više. S druge strane, ima daleko blistavijih primjera, kao moj prof.matematike koji je jednoj drugarici vratio novac od instrukcija, zato što je pala na popravnom, a išla je cijeli mjesec dana po dva sata svaki dan.Takve ljude izuzetno cijenim. Iako je imao puno pravo da zadrži novac, zarađen, svakako.

Ljudi pričaju o tvojim postupcima, ne samo o tvojoj stručnosti, ljudi te ocijenjuju ne samo dok se školuješ, već čitav život, danas je to praksa na faksu da se ocijene profesori, asistenti po pitanju stručnosti, neke ankete, ali daleko više i značajnije kao ljude, u sebi, što ne pišemo. Po tome se i pamte, ili zbog nekih stvari zaborave.

16. Ova tema počela opasno da transferiše... Iznose se činjenice koje uopšte nisu tačne, a oznose se samo stereotipi i po svemu sudeći, najpošteniji i najbolji nam ispadoše političari...

80 hiljada? Spisak literature za neke od ispita koje sam polagao obimniji je od od pojedinih njihovih skripti za spremanje ispita. Jesam li ja sad superioran, ibermenš? Moje kolege od vaše dece debila pokušavaju da naprave normalne ljude, na žalost, ne ide... Ja sam izgubio entuzijazam u početku, neću da budem idiot koji odgaja idiote. A sedamdeset posto medicinara sa kojima sam u kontakt došao ili su arogantna đubrad, ili su ortodoksni lopovi, ili su ludaci neopevani. A svi drže onu zakletvu na zidu. I ona košta 80 hiljada. Ajd da ne psujem.

Plata mojoj majci koja je specijalista (ne klasičan lekar) opšte medicine je 60k u domu zdravlja. A pogledaj na prethodnim stranama da sam napisao da 4 puta mesečno radi u hitnoj noćnu smenu, a ujutru nastavlja u prvu. Malo naparno za ženu, zar ne?!
    Mito u vidu novca, nikad, ali nikad nije prmila, a sad što ljudi dođu sa 1kg banana, ili krušaka i jabuka koje su nakupili u svom dvorištu, kanticom malina ko gaji maline, ili pak neko kupi 100g kafe ili čokoladu - ne možeš im zabraniti ili vratiti, s tim da im niko i to ne traži...
    Vlade, porazmisli dobro o ovome što si napisao za spisak literature... Aplsolutna glupost! Izvini, al tako je...
    Drugo, pričaš o svojoj profesiji kao da ste sveci, a nije tako! Mnogi profesori primaju mito,što za dvojku, što za peticu. Sramota je koliko su nam mladi nepismeni, a sa sobom iz srednje škole nose uspeh skoro odličan! Sramota! Pogledaj samo koliko je nepismenih. Svestan sam ja da to nije samo do profesora, nego i do učenika, al s obzirom da sam sveži maturant, svačega sam se nagledao u školi...
    Druga stvar, ti imaš gotovo ceo januar, više od pola juna, jul i avgust slobodan, slobodne vikende i sve praznike! I žališ se na platu između 40 i 50k, a ovi sa 60k sve navedene dane rade...
    O privatnim časovima da ne govorim... tu se zgrće i više od cele plate ...

I još jedna činjenica - preko puta moje kuće, lik ima svoju privatnu kliniku... DERE, lik se rastura od love. Samo izlazak na teren naplaćuje 7k!!! Ej, samo odlazak do nepokretne osobe. Pa ako oš da glumiš buržuja i da ne čekaš u domu zdravlja, odvoji silnu lovu pa kod privatnika.

A to za serije ne znam. Znam da majka često ne koristi odmor za doručak, već paralelno jede i popunjava kartone... a profesori, kasne i do 10 min na početak časa...

Rekli o sajtu

U nedostatku mesta u Vujaklijinom ili kojem drugom rečniku na internetu postoji mnoštvo sajtova, među njima Vukajlija, gde možete da vidite na kakav sve način ljudi vole da razgovaraju na opšte zgražavanje lingvista. Tako da se tamo može videti da ljudi fejsbukuju, fejsbuče, da im je fejs ubagovao. Ili čak poređenje čuvenog prideva „kul”: kul, kulji, najkulji.

Emisija RTS-a "Oko Magazin · 24. Novembar 2009.