U subotu, 27. novembra 2010. u Klubu studenata tehnike biće održana smotra sadržaja popularnog šaljivog sajta. Vukajlija je mesto gde se Internet zajednica okuplja kako bi na duhovit i originalan način definisala reči i izraze, sleng termine, našu svakodnevnicu i aktuelne događaje, po paroli - „Ovde možete da definišete sve ono što ste oduvek želeli, a nije imao ko da vas pita”.
Mondo · 25. Novembar 2010.
Да, сад ми је криво што нисам почео тада да пишем. Верујем да вас смарам, али много сам бесан због тога што могу само једну дневно...
Ne baš. Bilo je slabije čitanje nego sada verovali ili ne. Krajem 2010. i 2011. niko ništa nije čitao.
Tada smo mi novi autori osnovali "Patke" i vratili čitanje na mapu sajta.
Zasto ste prekinula sa patkama? Ja sam tek naknadno cuo za to, nisam tada bio medju vama.
Misliš "međusobno čitali defke, lajkovali i komentarisali"... Sunce vam jebem komentatorska sekto!
SEKTO!
Čeeekaj, kako to, bre? Sećam se da mi je tada skoro svaka defka imala preko 25 (što je za ono vreme bilo ekstra, još ako si novajlija), a mnoge i preko trijes. Da ne kažemo koliko je bilo manje registrovanih autora nego sada. Dobro, doduše visila sam tada uglavnom sa Električarem, koji je još uvek koristio smajlije, Dankanom i Javiom. Ali čitalo se, sad ne znam koji ti prosek za (prosečnu) defku smatraš da treba da bude da se smatrala solidno ocenjenom. :)
A, da, sad se sećam, i tačno se sećam defke kod Borka kad sam to skontala, krajem 2010. je naglo opalo čitanje (ali tek krajem), tad i početkom 2011. nisam ni bila posle na sajtu.
Proveravani smo za lajk više puta. Nije ga bilo. Jednostavno smo čitali i komentarisali. Lajkovali nismo. Delili smo i pluseve i minuse. Kao i sada što radimo.
Lako je namestiti da lajk izgleda kao čitanje sa ponekim minusom.
Meni nije. Početak 2011. je bio prava katastrofa. Jedan komentar na pola sata :)
ta tema patke je objasnila,dolazil sam,al sa duplog,al ne zbog defki,nego zbog bleje na cosku :3
Ne znam za to. Nisam se time služio. Niko od nas. Tadašnji moderatori nas nisu baš gotivili tako da je bilo nešto, isčačkali bi i banovali. Bilo je čitanje u pitanju. Čisto čitanje.
Zajebavam se, ali ono, nije da je teško. Nego realno, smorilo čitanje.
nije, naravno.
jeste, naravno.
meni se cini da se i manje pise, mnogo manje. ali nije da se kvalitet podigao.
mozda jer su godisnji odmori, lepo vreme, imaju ljudi pametnija posla, a mozda su se ljudi i smorili, izgubili motivaciju ili sta god vec.
inace, ja nisam primecivao da se manje cita/ocenjuje, jer moje defke i dalje imaju u proseku isti broj ocena kao i pre, negde izmedju 20 i 30. To mi govori da je isti neki broj likova koji procitaju i ocene skoro sve sto se pojavi. ali kad sam video pre neki dan da i Brus ima slican zbir ocena kao i ja na poslednjih 5,6 koje je napisao, zanemeo sam.
Da, baš se blejalo lepo tamo. Sada je prazno, ali stoji da se zna :)
E, tu si u pravu, tačno, ja sam pričala za sredinu godine. Sad se sećam, i tačno se sećam defke kod Borka kad sam to skontala, krajem 2010. je naaaaaaaaaglo opalo čitanje (ali tek krajem), tad i početkom 2011., ali osnivanje patki sam propustila nije me tad bilo na sajtu.
Pa pazi, nešto smo se baš pazili toga i stalno ponavljali članovima da čitaju i lupaju minuse ako je loše. Da to nije grupa za lajk. Ako je neko lajkov'o jebiga, ali sam siguran za većinu da nisu.
Pa ono, to je bio početak i naš odgovor na razne stvari sa kojima se suočavaš kao novajlija na Vuki, a tada je bila džungla. Posle smo se ipak razgranali po sajtu, tako da je tema zamrla, mada stoji otvorena za neku novu ekipu koja bi da se organizuje :)
Sredina godine je zlatno doba i mislim da su "Patke" dosta doprinele tome. Baš mislim na kraj 2010. i početak 2011. Negde do aprila. Od tada kreće opet "bum".
Мало сам размишљао о овоме, мислим да немамо довољан прилив квалитетних чланова, тј можда би били квалитетнији ови што су сад актуелни да их мало више малтретирамо, него овако им се подкраде често плагијат, прежвакана фора итд итд а ови други им говоре да су им кул дефиниције итд итд. Није у принципу њихова кривица уопште, сасвим су океј ликови сви новији чланови, има ту потенцијала.
Контам да би Каизен требао мало дудари по реклами, некој интелектуалној, јер ове главе са фејса нам не требају. А можда ту интелектуалну рекламу можемо и сами да одрадимо. Мада кога боли реално курац.
Мене је садржај сморио јер по мом критеријуму није квалитетан, што не значи да није квалитетан уопште, само сам видео свакакве стилове, свакакве форе и просто ме ништа не засмејава и 90% ствари је већ виђено бар за мене. Тако је са многим људима који блеје овде.
Meni nije jasno zašto je problem zapisati svoju ideju i sačuvati je za trenutak kad možeš da objaviš? Cela sekta književnika živi na taj način. Čemu nestrpljivost? Dobar tekst će biti dobar i sutradan.