Сестринско одрицање права на наследство у корист брата

1. 3 WCa sa đakuzijem... hmmmm...

Znači, ima dovoljno mesta ako odlučim da puknem ponovo 1,6k Jevreja, da dođem da vidim malo i Brizbejn, a da ne plaćam smeštaj, a? :)))

2. ma jok bre Vejve, ja ti platim put, dobar si ckode.
    Mile odjav, radim u prvu. :*

:cita iz kreveta sa epl spektruma zzr350 turbo 24 ventila, qrch:

3. Čitam negde da je vlada Bornea pokušala da civilizuje ljudožderska plemena tako što im je uvela struju i Internet. Uspeh je bio delimičan, naučili su da koriste Internet, ali su preko njega razmenjivali recepte za spremanje ljudetine i vračanje. Ali, to nije tema... Najpoštenije bi bilo da se pola imanja proda, ćerka otih para da promeni pol, i onda se imanje deli među sinovima, ko što Bog zapoveda.

4. Ne čuh još da odive dobijaju nasljedstvo ali danas je dosta toga nakaradno pa može bit da se i to neđe desilo.

5. ma jok bre Vejve, ja ti platim put, dobar si ckode.

Eh, da vas je više takvih... :D

Ne čuh još da odive dobijaju nasljedstvo ali danas je dosta toga nakaradno pa može bit da se i to neđe desilo.

Pani, polako, i CG će uhvatiti korak sa vremenom... :P

6. ih marcipan, nisam ja to rekao. ja sam mislio drzava duradi nesto, ovako ne moze vise.

waverider 3 vecea, samo jedan djakuzi, ostali su cucavci, nedaj se zavarat.

valdemar ta vlada bornea mi odavno ide na kurac, ne teraj me da pocinjem.

7. waverider 3 vecea, samo jedan djakuzi, ostali su cucavci, nedaj se zavarat.

Ne bunim se, tamo sam proveo tri najbolje nedelje mog života, šta da ti kažem... :)

8. Moj ćale je ove godine seo sa mnom i burazerom da nam prepiše kuću i jednu veću njivu, ostale njive je podelio polubratu i polusestri i jednu njivu je dao njegovoj sestri, tj. mojoj tetki.

Ja sam se odrekao svega u korist brata, a sad ću da obrazložim i zašto.

Ja imam stalan posao u državnoj firmi, on nema i želi da se bavi poljoprivredom.
    Ja sam oženjen, on ima dugogodišnju devojku i planira da se ženi sledeće godine, gde će da je dovede?
    Ja planiram da uz pomoć oba pašenoga za 5 godina izgradim sebi montažnu kućicu ovde u vinči, plac sam već nabavio. Trenutno živim kao podstanar, ali veliki plus je što je stanarina niska pa mi i nije neki udar na budžet.
    Majka je mogla da bira da li će kod njega ili mene, on je odlučio da bude kod njega u selu.

Tako smo se dogovorili, tako je i bilo. Stavio sam potpis, i nema nikakvih problema.

9. A čitam i u crnogorskom primorju, đevojke dobijale zemlju u miraz na vrletima kraj obale đe orlovi gnijezda viju, a sinovi neke tamo u unutrašnjosti pašnjake, oranice kakve-takve, za tamošnje uslove plodnu zemlju. I onda došli Rusi, pokupovali te vrleti nad morem za svoje vile, zetovi (nažalost ne i ćeri, mentalitet je u pitanju) nafatirali se para, a sinovi sojevići oru još svojih četres ari volovima na 60 stepeni uzbrdice, ahahahahaha...

10. Najbolje to prodati i podeleti pare, jer kakvi smo mi kao narod, uvek ce izbiti neka svadja i sve ce to propasti.

11. Sad ozbiljno, i ja sam bio u takvim situacijama, nije mi nikako jasno zašto je tvoje unuče koje je rodila ćerka manje unuče nego ono koje je rodila snaja! Meni bi bilo čak i obratno.

12. kaci me prozvo Mile das uključim
    jednom dali zadatak Dušku Trifunoviću, pjesniku imanekatajnaveza čojeku, da u nekom domu kulture gde je radio kao neki kurčevi referent napiše referat na temu

Šta treba djeci

kralj napiso

djeci treba jebat mater

i nije daidža stric jebo te Rasim Ljajić nego ujak, amidža je stric !!!

13. des' diskretni, š'aima

14. Hehe tema za mene...

Upravo se delim sa rodjenim bratom na njegov zahtev. Metodom Gruzanskog Faceoffa. Otac je umro pre 12 godina Bog da mu Dusu prosti, a imao je nameru da nas podeli da je poziveo. Majka to ne zeli. Kada je Otac umro, brat je imao 14 godina, i osecao sam kao svoju obavezu da se staram o njemu. Postavio sam odredjene postulate. Ne prodajem NISTA od imovine ni pokretne ni nepokretne. Danas imamo vise svega nego pre 12 godina i na to sam ponosan. Majka se na ostavinskom postupku odrekla svega u korist nas dvojice (sto je po meni glupo, sta da hoce da se uda recimo, a mi kreteni pa joj ne damo i tako dalje, ali insistirala je). Bilo kako bilo, metoda koja se u nasem kraju koristi, ako se dele dva potomka, najcesce dva brata, je sledeca:

Jedan DELI svu imovinu na dva dela kako on god smatra da treba, a drugi BIRA koji ce od te dve polovine da uzme. Nema izmena, tipa ja bi ovu polovinu, al ako moze i ono pride. Svako mora da dobije i po neku kosku. Kod mene je situacija komplikovana, Bogu Hvala imamo sta da delimo. Ja sam ozenjen i imam troje dece, on nije ni ozenjen. Jel imam ja vece pravo? Nemam. Ja sam kupio jednu garsonjeru kad sam imao 22 godine, vodi se na mene. Stavio sam i nju na deobu. Svu moju sportsku opremu, LICNU, svo moje LICNO oruzje (a to je stavka!), SVA vozila, sve i sto ne bi morao, stavljam na deobu. Sto to radim? Zato sto imam TROJE DECE koja sve to gledaju. Izuzetak od deobe, su dve Slavske Ikone (svaki ima svoju), jedna puska i jedan dzepni sat to je Otac rekao kome je namenio, kao i stvari koje smo ja ili on dobili na poklon od nekoga. Sve pisem do najsitniijih detalja, i na kraju cemo obojica to potpisati da se ne zaboravi. Posteno da vam kazem, sve to mi dolazi kao ogromno rasterecenje. Ne mogu vise da odrzavam 17 kupatila i da se pentram po 10 krovova, i da odrzavam 3-4 auta. Ne moze covek da zivi na sest mesta, nego samo na jednom.
    I da, bitno mi je da bude POSTENO, i da mi savest bude mirna. Ja dobro znam da je moj Deda recimo, uzeo najmanji deo imovine, i za zivota napravio pa jedno dvadeset puta vise nego njegov brat. Posle ove podele, smatracu da sam ispunio ono sto sam trebao kao stariji brat i onda mogu da se posvetim onom sto ja zelim a ne onome sto moram i sta bih trebao. Ako hoces da budes COVEK to je i tesko i skupo i neisplativo i nezahvalno, ali na kraju se uvek vrati. Hocu da moja Deca to vide.

E sad Deca...

Ja ima Cerku najstariju i dva Sina. Nas zakon i pravo je kurcina u svakom delu, OSIM u tom naslednom pravu. Sva Deca imaju podjednako pravo! Moj Cerac je IZUZETNO zajebanog karaktera sa urodjenim osecajem za pravdu, da sam joj ja slucajno nekad rekao da ona ima manje pravo na bilo sta prezrela bi me do kraja zivota. Kad me je pitala sta ja mislim o tome da zena zadrzi svoje prezime pri udaji, rekao sam joj da je to glupost, i da treba da se uda za coveka cije ce prezime sa ponosom da nosi. Kada budes delila imovinu sa Bracom, imas sva prava. Ako hoces uzmi, ako neces kazi, ALO BRE ja vam POKLANJAM al da se zna! Da vas ne bi razbila...
    Inace Sinovima mora da sleduje da se vise muce i da vise rade i da vise najebavaju, da ne bi bili urbani degenerici i mlatikurcine.
    Ako nemozes drugacije-radi kako je posteno.

15. Svu moju sportsku opremu, LICNU, svo moje LICNO oruzje (a to je stavka!), SVA vozila, sve i sto ne bi morao, stavljam na deobu. Sto to radim? Zato sto imam TROJE DECE koja sve to gledaju.

Брате, помислио сам ко ће прочитати сад ово, али се нисам уопште покајао. Одличан вам је тај модел један пише, други бира, баш поштено изгледа. Ма шта га тупим, све што си рекао стоји.

16. torazulu, svaka ti čast. ovo je za čitanke, čoveče!

17. Sve što sam napisao je iz primera moja keva njen brat ili ti moj ujak. Na insistiranje mene i ćaleta se odrekla svega do kašike, ne kažem da ne bi i bez toga. Kaže ćale ja ako nisam sposoban da za života steknem šta mi treba ne treba mi ni tazbina, zemlje će mi biti svakako puna usta kad umrem. Ja sam jedinac, al da imam brata tražio bi da nas ćale podeli čim prvi napuni 18, čisto da se zna de je linija da mi mi i dalje bili braća i sa po 50 godina. Stariji nek pravi kuću, svi da mu pomognu, mlađi ostaje sa ćaletom i kevom i ćao. Opet da imam sestru, mož da joj se kupi stan da joj se daju pare u ruke i svašta nešto, da joj se kolje ubojnica svake zime itd al zemlju ne bi pipnula. Nije moj deda išao bez gaća da je kupi da bi neki zet to prodao bud zašto. Mećite ovo u lektire i temu moš zaključate komotno.

18. Ja imam brata i ubiću ga kad bude prilike kako bih zadržao nasledstvo. Sestru smo zajedno ubili nas dvojica prije par godina.

19. Брате, помислио сам ко ће прочитати сад ово

I ja sam isto pomislio kad ga stavih...:)

Hvala ljudi (i devojke :)), znaci mi vase misljenje.

Rekli o sajtu

Na sajtu vukajlija.com definisan je pluskvamfutur I i II , poseban morfološki oblik glagola, kojim se služe političari kada govore o ulasku Srbije u Evropsku uniju.

Kurir · 20. Februar 2011.