Европско првенство у кошарци-Словенија 2013

1. Ако Анђушић натрпа некога у четвртфиналу са 8 тројки шта ћеш онда? Не видим да неко и даље поставља питање зашто Калинић...

Ja ću ga i dalje pljuvati zbog toga što je sebično govedo u igrač manje u odbrani. A za Kalinića nisam znao ni da je u repki dok nisam gledao meč sa Turskom :9 Tako da nisam mogao ni da stignem da upitam za izbor.

2. Нисам рекао да си ти питао али прочепркај тему у време када смо играли прве две текме. Једини сам га бранио речима: ваљда Дуда зна зашто га је повео.

3. Znam da me nisi direkt prozvao, ali u duhu diskusije koja se ovde vodi, samo konstatujem.

A za Milosava sam se krstio kada ga nisam video na spisku tamo krajem juna. A na njemu se našao Anđušić?!

4. Ма ок него ајде овако:

Ja ću ga i dalje pljuvati zbog toga što je sebično govedo u igrač manje u odbrani.

Описао си Анђушића а опис одговара и Теу, да је повео Тео да пре Милосава да ли би се крстио?

5. SAd se bre setih Pseto, pa ti si prvo pitao da dodjes na basket, a onda se okrenuo VOSu..
    Podhitno da se organizuje neki sket :D
    Evo ja cu biti Musli.

6. Па пази, и Дуда је релативно анонимусе довео до полуфинала великог такмичења, и Жељко је водио Партизан и јел урадио нешто?

Ја јесам циган и Дуле ме као појава ужасно нервира али на ствари не гледам кроз црвенобеле наочаре. Слажем се за рад са младим играчима, довођење перспективних и квалитетних играча али остаје дилема у вези ЦСКА? А водио је Дуле и репрезентацију чини ми се?

Ajd da ti odgovorim al da ne širimo priču jer nije mesto.
    Prvo Duda je poveo Veličkovića, Tepića, Tripkovića igrače koji su već sa Partizanom igrali TOP 8 EL i koji su tad već spadali u najveće talente svoje generacije. Kad je Dule doveo NOvicu niko za njega nije znao. Drugo Duda je poveo i Teodosića koji je već igrao EL u Olimpijakosu i takođe se znalo da je veliki talenat. Tu je bio i Bjelica a za nejgov razvoj je bio zaslužan Kari. Krstić je već bio veliko ime i u Evropi i u NBA. Mačvana i Markovića je opet već bio afirmisao Muta Nikolić. Činjenica je da je napravio ogroman uspeh sa mladim timom ali te igrače su ovi gore nabrojani treneri pa tako i Dule gurali već dve tri sezone, pojedinci su igrali završnicu EL a drugi pak igrali završnicu Euro kupa.
    Ovo sad je daleko veći izazov za Dudu od onog u Poljskoj.
    Željko je uradio ogromnu stvar za Partizan ali je isto tako u Partizanu kao trener proveo samo tu godinu. Dule je trener daleko duže a i on je nešto više od trenera i on je jedan od ljudi koji su učestvovali u podizanju PArtizana i vraćanja Partizana tamo gde mu je i mesto, međ najboljim ekipama kontinenta.

Oko CSKA ja ne znam šta tu nije jasno, ljudi očigledno ne žele da sagledaju situaciju i najlakše je pljunuti. On je jedini čovek koji je dobio NBA ekipu na tlu Amerike. Posle toga dolazi do povreda Holdena(problemi sa srcem), Kauna, Lengdona i Šiškauskasa. 4 prvotimca i 4 udarne igle te ekipe. Start se sezone je bio i više nego dobar ali posle povrede ovih igrača sa samo Hrijapom kao ozbiljnim i jakim igračem nije mogao mnogo. Znam da je lakše reći ma nema Dule pojma al navedi mi jednog trenera koji će bez 4 provitmca da prođe jaku EL grupu kao da se ništa nije desilo?! Nije to jedan igrač nego četvorica i plus su svi prvotimci. On je doveo mlade igrače koji bi uleteli vremenom kao zamene al ne odma u prvom delu sezone. Plus što je Dule ipak najbolji u uslovima kad radi sa mladim igračima koji ga slušaju bespogovorno i koje je sam selektirao, što u CSKA nije bio slučaj. On je bio doveo samo Gordona iz Cibone, Bobija iz HFa i onog Bikova ostali su već bili tu a budžet je bio popunjen platama Lengdona, Holdena i Šiškausaksa koji su već bili na zalasku karijere i u zadnjoj godini ugovora sa CSKA i kojih i da je hteo nije mogao da se otarasi jer nijedan tim ne bi otkupio ugovore igrača od 35 godina vredne 3 miliona po sezoni po igraču. Tek odlaskom ovih igrača CSKA potpuno menja tim i dovodi Krleta, Teodosića, Kirilenka i ostale velike zvezde jer im se budžet rasteretio.

E sad što se tiče reprezentacije ako pogledaš te 2003 kad je Dule vodio repku je ostvaren najveći uspeh od Indijanopolisa sve do Poljske. Gomilu otkaza je imao Dule a opet ostvario i to šesto mesto. Nije neki rezutat ali je u četvrtfinalu naleteo na Litvaniju budućeg šampiona koja je svejedno bila prvi favorit za osvajanje sa verovatno jednim od najboljih timova koji su igrali košarku. Jasikevičius u životnoj formi, Šiškauskas, Macjauskas itd. Nije se prosalvio al sa Đurom Ostojićem na centru i nije moga ne znam šta. I opet do Dude najbolji rezlutat naše reprezentacije ni blizu dobar kao rezlutati Karija, Željka i Dude pre njega ali ni blizu loš kao rezultati Željka, Šakote i Moke posle njega a opet sa ni blizu jakom repkom koju je vodio Kari pre toga u Americi ili Željko i Šakota nakon toga. Nije briljirao ali nije ni imao tim koji bi mogao da uradi nešto više pogotovo ne protiv Litvanaca.

Kao što rekoh nije tema tako da ako te nešto zanim šalji PVT da ovde ne zatrpavamo postove koji se odnose na temu i potencijalno izazovemo raspravku na relaciji Partizan-Zvezda, ne mislim na mene i tebe neko da se ne uključi neko treći pa kad krene lavina teško da će da stane lolo

7. I da ne izvrći moje reči nigde nisam rekao da je Dule bolji trener od Željka! Jer kao što sm i napisao evo da citiram sebe:

zato što je ipak Željko bolji trener od svih ostalih

Željko je najbolji evropski trener bez premca.

8. I Teo i Đuša ne mogu da se porede nikako, Teo ima raznovrstan napadački arsenal i neverovatnu asistenciju a Đuša je jednodimenzionalni napadač koji ima samo šut za koji opet ne može sam sebi da izgradi poziciju već mora da mu se pravi akcija.

I Teo i Milosav ne igraju iste pozicije pa vođenje jednog nikako ne isključuje vođenje drugog dok Milosav i Đuša igraju iste pozicije i povesti drugog umesto provg je GLUPO u najmanju ruku.

9. A ne moš porediti Teodosića i Anđušića iz nekoliko razloga. Ne može Teo direkt da izbaci Milosava iz reprezentacije jer ne igraju istu poziciju, a ovaj drugi može.

Drugo Teodosić je klasa za Anđušića i tu se svi valjda slažemo.

Treće, ovde se većina neće složiti sa mnom ali nema veze, on je naš drugi igrač po kvalitetu, posle Krstića naravno. Ima osećaj za pas, ume da razigra ekipu i to fenomenalno radi kada mu se poklope sve kockice u glavi. Ponekada i preteruje sa isforsiranim asistencijam, to radi za statistuku valjda.

E sada, većina se na istog okomila a da ja znam od četvrtfinala Eura 2011. A svima je bio dobar npr u četfrtfinalu SP 2010. Da, i tada je maltene nerezonski šutnuo da 9 metara, ali nema veze ušlo. Nego da se vretim na završnicu Eura 2011. Tada nam je tim bio iskasapljen povredama, Krstić, Novica (za ovoga se ne sećam kada se povredio), i još par igrača. Zatim ostatak igrača je bio u žešćem kanalu, tu je prednjačio Savan. A opcije su mu bili: Paunić Brojanica, Tvitko Kešelj, ne smem na ulaz, izgradite mi poziciju za tri da šutnem, a onda ću da promašim, jer sam tako u mogućnostima.

Da jeste silovao završnicu Eura 2011, iz prostog razloga, nije imao sa kim da igra. I neka je silovao kada je ostatak ekipe pokazao ekstreman bol u mudu da poentira.

10. Ajd da ti odgovorim al da ne širimo priču jer nije mesto.

И напише најдужи пост на теми. :)

11. Туцани, не можеш поредити Жељка и Дуду, обојица су врхунски стручњаци..само што Жељко лакше може да уклопи тим у коме су све звезде, да их спусти на земљу и направи од њих убице.

Дуда то може са клинцима и анонимусима, више пута је то доказао. ЕП са Србијом. освајање ЕЛ са Олимпијакосом.

Мислим да је за ову нашу тренутну репрезентацију Дуда једини који може извући максимум.

едит: Ово је одговор на онај дугачки пост, нисам очекивао да ће још неколико коментара ући у пуцањ.

12. Izgubiše i Italijani, mada je bilo očekivano.

13. И напише најдужи пост на теми. :)

Rekao sam da odgovorim na pitanja al da posle toga ne širimo priču jer joj nije nie vreme ni mesto. NIsam mislio na moj post on je morao da bude iscrpan i detaljan da ne bi morali posle da širimo priču jer sam rekao sve što sam mislio pa nema potrebe za nekim pitanjima nakon njega lolo

Konjevi Novica nije ni igrao to prvenstvo.

14. Много је дугачак пост да одговарам а и велику већину ствари не могу да оповргнем све и да хоћу тако да ај да се вратимо на тему...

Ovo sad je daleko veći izazov za Dudu od onog u Poljskoj.

Јесте и колико знам циљ нам је пласман на светско, мислим да ћемо циљ испунити. Друго је то што амбиције током такмичења расту...

Уосталом, резултат прекрива све-ако резултат изостане лако ћемо разапети Дуду због позивања/непозивања...

15. Нисам ти извртао речи јер нисам рекао да ти кажеш да је Дуле бољи од Жељка(барем нисам имао намеру) већ сам се везао за изјаву коме више верујеш.

16. Nije stvar uopšte u razapinjanju Dude jer se čovek uhvatio vrućeg krompira i pokušava da radi najbolje što ume ali stoji i da je pogrešio jer ko radi taj i greši HEHE. Ja samo kažem greška je velika. Ko onomad kad nije poveo Kecmana koji je odigrao najbolju sezonu u karijeri a zvao tamo Rašiće i Tripkovića koji ga je ispalio pa je Duda posle reko e da sam znao da će Tripko da me ispali zvao bi Kecmana al posle je bilo kasno.
    Sad će da bude da sam znao da je Đuša retard zvao bi Milosava lolo
    Greši i on, neke grešeke priznaje neke ne i to je sve ok. Ja podržavam reprezentaciju, nisam ih kritikovao sem za odbranu protiv Belgije jer to ne sme da se ponovi i to je to. I je l' Duda prvi kaže ne kritikujte igrače nego mene? Pa ja tako kritikujem njega a ne igrače jer nisu oni krivi što su tu gde jesu.

17. A svima je bio dobar npr u četfrtfinalu SP 2010

On na toj utakmici veze nije imao, gubio je lopte, mašio šuteve, a toga se sećam jer mislim da nikada u životu nisam nekog psovao kao njega tada, i da nije bilo Veličkovića, i čini mi se Rašića nikada ne bi ni došao u priliku da šutne tu trojku, neuporedivo bolje partije je pružao na EP u Poljskoj, i tu je stvarno pokidao, a na SP je igrao po sistemu toplo-hladno, dok je 2011-e i u kvalifikacijama radio ono što je hteo. Da je dobar igrač, slažem se, da je bolji Krstić, takođe se slažem.

18. Konjevi Novica nije ni igrao to prvenstvo.

Tačno, on je bio povređen pre toga. Mada sam u zagradu stavio da nisam znao kada se povredio.

19. Туцани, већ 2-3 пута си писао да је боље да је позвао Тадију или Савановића, а све 'оћу да те подсетим да је Саван отказао због санирања повреде и мислим да би добио позив да није тако.

20. Savovica , ne Savanovica. Ako sam ja dobro procitao.

Rekli o sajtu

Kad je pre nekoliko dana osvanuo naslov u dnevnim novinama „Željko Mitrović: Trovali su me“, na samoproklamovanom rečniku slenga vukajlija.com odgovorili su mu bez mnogo pijeteta: „Pa dobro, i ti si nas, i još to radiš“.

Ekonom:east Magazin · 03. Februar 2011.