Osim velikih istorijskih i nacionalnih zabluda, podložni smo i onim „sitnijim”, ali koje nam određuju svakodnevicu. „Ne valja da se sedi na kućnom pragu, posebno kad grmi”, „Hleb od 500 grama je opšteprihvaćen pod nazivom kilo hleba”, „Ne valja da se zviždi u kući, to privlači miševe”, „Ne valja da se otvara kišobran u kući”, „Žvakanje žvaka može da deformiše vilicu”, „Ma koliko vruće i zagušljivo bilo, ne otvarati prozor, ubiće promaja”, navode na popularnom internet portalu „Vukajlija” niz sujeverja i zabluda našeg naroda.
Politika · 31. Januar 2011.
Ovo za sad je odlicno, ja ne znam sta su neki ocekivali. Zaboravljate da smo najmladja ekipa na prvenstvu, da imamo sest debitanata, da nam pola reprezentacije nema vise od dve ozbiljne seniorske sezone, da smo osakaceni povredama i jedva skrpljeni i da smo pored svega prvi u grupi. Kladim se da bi ovi sto najvise kenjaju pre prvenstva potpisali trenutno stanje a sad im nesto ne valja.
Тилмо, не знам шта си ти гледао, играли смо одличну одбрану целу утакмицу, осим два, три минута када су нам се приближили. Дали смо 80 кошева. Мало ? Људи не схватају да је некима ово прво велико такмичење, а очекује се да играмо на максималном нивоу свих 40 минута и да мељемо све редом 20 разлике. Па не мере то тако. Ја сам презадовољан за сада, осим пораза од Македонаца, одлично смо играли ове три утакмице.
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=688925294470064&set=a.126860737343192.18472.100000577983410&type=1&theater¬if_t=photo_reply
Одлично тј. смислено смо одиграли прву четвртину, остало је било срање.
Па наравно да сам задовољан победом, волео бих да ова репрезентација освоји првенство, као што сви желимо..али ово је моје мишљење о овој утакмици.
Ja sam sasvim zadovoljan i ovom utakmicom i dosadasnjim ucinkom na prvenstvu. Prijatno sam iznenadjen i verujem da ne preterujem kada kazem da vrlo lako mozemo do polufinala, pa posle sta bude, ipak je ovo mlad tim.
Сад чујем Шаренца да каже да постоји одређена комбинација где ми поразом сутра од Ђетића, гурамо Латвију напред, и себи обезбеђујемо 4 бода. Ако је то тако, НАМЕРНО ТРЕБА ИЗГУБИТИ. Ни једног тренутка не треба моралисати. Шпанци штелују по групи, губе од Киргизије да би ишли на лакшег противника, па освајају, треба гледати САМО СВОЈЕ ДУПЕ.
Али која је то комбинација Зпата, ајде неко ко баш прати ту комбинаторику да напише шта нам одговара а шта не у последњем колу.
Срамота да изгубимо од козојеба, дупе ће нам померити.
Ако Македонци добију Летонију и једни и други ће имати 2-3, као и Босанци, ако буду изгубили сутра од Литваније (што се очекује). Онда одлучује кош разлика у дуелима те три екипе. Не знам како стоје, зависи и од сутрашње утакмице Мак - Лет.
А Црногорци би могли исто да упадну у тај круг, ако вечерас изгубе, а добију нас. Или обрнуто. И опет иста ствар одлучује, само што ће бити 4 екипе са истим скором.
Немам појма ко има највеће изгледе засад, ако буде овако...
Најбоље би било да Летонци отрсе Македонце, тако сигурно преносимо 4 бода.
Ništa kalkulisati, dobiti šiptare i zdravo!
Inače, odličan meč za ovaj mladi tim, dosta iskustva su dobili. Oscilacije su normala, neko gore serenda kako smo bili loši, niđe veze, bili smo odlični. Idemo u četvrtfinale, da nas posluži sreća i dobijemo nekog lakšeg i eto borbe za medalju.
SRBIJA!!!
Значи, ако Црногорци вечерас изгубе имаће 1-4 и наша утакмица са њима сутра неће имати никаквог такмичарског значаја?
Едит: У ствари не знам, потребно је познавање интеграла да би скапирао комбинације у нашој групи.
Tačno, dobijemo montenigerse i prenosimo 4 boda.
Не мора да значи, јер Македонци имају још неке шансе да заврше на 3. месту. А онда преносимо само 3 бода.
ЈЕБАЋЕМО ЕВРОБАСКЕТ!
Da, krutenejebo, Litvanci dobiju sad crnogorce, pa sutra bosance, a makedonikosi Latviju i eto ih na trećem mjestu. PU!
Kаква утакмица сад Литванија- Црна Гора, све пршти.
Sad mi žao što nisam integrale naučio kako treba, izračunao bi ovo ko iz pičke....
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=688925294470064&set=a.126860737343192.18472.100000577983410&type=1&thea
Имаш на Лимунду лика који продаје овакве исте дресове на аукцијама, ја скоро узео Теодосићеву четворку, белу, за 1800.
https://www.youtube.com/watch?v=wLpGlbn1Mhk
Пре тога се ћепио Марковићу, треба избацити цео тај тајмаут. Дуда геније!