Европско првенство у кошарци-Словенија 2013

1. http://www.b92.net/sport/slovenija2013/vesti.php?yyyy=2013&mm=09&dd=11&nav_id=752642

Како да не волиш тог човека? Одигра човек утакмицу у којој буде један од бољих стрелаца, шут за тројку 3/4, један једини промашај из игре и стандардно добра игра у одбрани, и онда каже овако нешто.

Надам се да сви размишљају тако. То је нека разлика између спортова у којима смо бар мало успешни и фудбала. У фудбалу добијемо Велс и одмах Миха остаје селектор блабла, у кошарци победимо екипу за респект која се са фаворитом турнира Француском носила скроз ок, и гледамо прво шта треба да се исправи.

Неке битне ствари су нас послужиле до сад. Прво је то било да смо изгубили 2 утакмице, а ипак пренели 4 бода, сад је то чињеница да смо овом победом 99% прошли у четврт финале. Надам се да момци уче полако. Мене је одушевило то што смо победили иако су они први кренули много боље. То је скроз ок. Радује и чињеница да имамо мудате играче типа Богдановић.

Очекујем да бијемо Украјинце, и надам се само да у четвртфиналу избегнемо домаћина, радије бих Шпанце ако треба. Тај четвртфинални меч, имам осећај, небитно је против кога играмо, јер можемо сваког и да победимо и од сваког да изгубимо. Ако до тад научимо неке ствари, можемо ми и до краја.

2. Gagić je panj dečko, košarkaški nepismen jbg. A Duda ga je dodatno upropastio guranjem na 4, on sa četvorkom ima veze ko ja sa fizičkom hemijom. Ne znam šta je Dudi koj kurac i što pokušava nešto nemoguće. Taman je nešto naučio kod Duleta, kolko tolko da odigra nešto pristojno na petici i sad ga Duda ovim forsiranjem vratio na ono što je bio. Nikad on nije bio kalibar za repku. Musli je za njega Šakil jebeni. On i Štimac su pošli bez ikakve jebene potrebe. BOlje da je zvao Tadiju Dragićevića i Savovića makar bi u napadu nešto uradili iako su odbrambeno izuzetno tanki.

3. Ma Stefi je kralj, negdje sam već napomenuo da je njegov doprinos nemjerljiv. Ja imam osjećaj da ćemo četvrtfinalni meč odigrati fantastično, protiv bilo koga.

4. Da se više zalažemo u odbrani kao ekipa, a i da pametnije odigramo istu, jer nekad smo baš bacali mali faul kad ne treba... I bolji šut sa penala ono je bezveze. Naravno, Nedović da dođe sebi dok još ima kome.

5. Ja nekako nemam poverenja u ovu ekipu i moram da kažem da sam izneverovao kako smo igrali protiv Litvanije, pa i Bosne i Letonije na momente. Ne vidim tu igrača koji može da reši tekmu. Možda Bogdan ili Nedović, al za jedno tri, četri godine.

6. Sa ovako na brzinu skarabudženim sastavom ne trebamo pričati o povjerenju ili nepovjerenju, nego samo o nadi. Nadati se da će se momci izdinuti iznad svojih sposobnosti i napraviti čudo. O povjerenju tek za par godina. Polako, sad je odlično i iznad očekivanja, uživajmo i nadajmo se.

7. Ja sam verovao u repku i na početku kao i sad. Nisam se slagao sa nekim izborima igrača, ali nije nas to načinilo lošim, samo smo mogli biti bolji. Svima je jasno da bismo sa Milosavljevićem bili bolji, al' nebotno to sad. Dobar tim, Krstić odličan predvodnik, mladi igrači odlični, Bjelica kao neka spona, dobra ekipa.

8. Najveća želja mi je da Bjelica smanji broj šuteva za 3 poena, pogotovo onih nerezonskih i da više prodire ka košu. Tu bismo dosta dobili.

9. Baš zbog toga mislim da mu je minutaža odlična. On često uđe u tu ludu seriju. Do 25 minuta je sasvim dovoljno. A i protiv zone, bolje bez njega ide. Posebno kao juče kad su igrali Nedović, Bogdan i Stefan... Svi hoće da šutnu i igramo sa 4 spolja i 1 unutra kretanje samo kruženje oko trojke...

10. Marin Sedlaček je košarkaška Nada Macura.
    (leandro, 11. septembar 2013 21:31)

хахахахах!

11. Taj rad, u stvari, Šalabe. Nego to o poverenju je više nekako reakcija na reakciju i očekivanja javnog mnjenja. Odmah posle prve tekme je bilo "o, pa mi uzimamo zlato". Iskreno, ako prođemo četvrtfinale, ja prezadovoljan.

I plašim se da nismo u stanju da dobijemo egal tekmu protiv neke jače ekipe. I danas su Belgijanci imali dosta otvorenih šuteva kojima su mogli da nas useru pred kraj. Da je tu bio Kleiza, Parker, Rudi Fernandez, pa i Nahbar na primer...

12. Al' poenta je što su oni ušli u šut zbog naše nediscipline. I nije to neki njihov kvalitet niti naša nemogućnost već samo manjak discipline i želje u odbrani. Ne bi ovo ni bio egal da smo normalnije drugu četvrtinu odigrali. Verujem da će se to popraviti. Partije Kalinića i Micića svakako raduju.

13. Ахахах знам, то је са б92, умро кад сам видео!

14. Al' poenta je što su oni ušli u šut zbog naše nediscipline. I nije to neki njihov kvalitet niti naša nemogućnost već samo manjak discipline i želje u odbrani.

Svima nama je jasno kako su oni ušli u šut, to je bilo više nego očigledno. Samo, ti se nadaš da se neće ponoviti tako nešto, a ja se plašim da hoće. Pošto ovo danas nije bio izolovan slučaj, dešavala se ista dezorganizovanost i u prošlim utakmicama.

15. Svima nama je jasno kako su oni ušli u šut, to je bilo više nego očigledno. Samo, ti se nadaš da se neće ponoviti tako nešto, a ja se plašim da hoće.

jes' to

Ja se uzdam u Dudu da podvikne i naravno u Krstića kao najveći autoritet kao igrač, i više u ovog drugog. Nedović jebe Ukrajine!

16. Nije to nedisciplina već mladost. Mislim da možemo dobro da odigramo do kraja al' samo treba spustit loptu. Svi žele da se dokažu i pokažu a mediji iz Srbije ih nabijaju dodatnim pritiskom. Drago mi je za klince kao što su Kalinić i Micić, mali Krstić je isto dobar. Ima ovaj tim jako dobre šanse. Bjelici nešto fali. Njega sam pratio i nije to što on zna. Krstić, šta reći? Marković? Nisam verovao al' Duda zna i sada i mi znamo. Odličan. Raško mi je nervozan malo al' ta njegova ruka nekada izgleda kao bek da šuta. Gagić, ne znam. Drvo. Bobija da je dovukao bilo bi bolje. Bogdanović poludeo, kapa dole za hrabrost. Anđušić bi mogao bolje. Nedović je isto zakazao na ovoj utakmici, on samo da je imao malu dozu ludosti kao Bogdanović to bi bilo k'o s metlom. Štimac? WTF Štimac?
    Kako god bilo, kapa dole za sve. Nadam se minimum petom mestu al' ovo je tim koji će tek žariti i paliti.

17. Nije to nedisciplina već mladost.

Jok, jok, nedisciplina!

18. Da završim svoje forumovanje za večeras jednim molebanom:
    POMOZBOŽE DA NE IZGUBIMO OD HRVATSKE AMIN AMIN

19. Polako, mlad je to tim. Biće to prava ekipa za godinu, dve.

20. POMOZBOŽE DA NE IZGUBIMO OD HRVATSKE AMIN AMIN

Od koje Hrvatske? Ma daj?

Rekli o sajtu

Štek je dobro sakriveno mesto. Varijacija ima bezbroj: recimo štek-ocene su „isključivo dobre ocene koje se čuvaju za ‘ne daj Bože' situacije, odnosno period kada pljušte kečevi“, piše jedna vukajlijašica. Tako će iskusni školarac prećutati roditeljima da je dobio peticu, a to će im saopštiti tek kada dobije i nekog keca – da bi ublažio negativni efekat.

Deutsche Welle · 29. April 2011.