Svetsko prvenstvo u fudbalu - Brazil 2014

  1. http://www.b92.net/sport/fudbal/vesti.php?yyyy=2014&mm=05&dd=14&nav_id=847684

    Мада је изгледа прави разлог то што се он и Рибери не подносе, а и овако је ваљда проблематичан, па га вероватно није звао због атмосфере. А на прошло га Доменек није водио због хороскопа, невера.

  2. А мало сам се и изненадио кад сам видео њихов списак, по именима делују баш озбиљно, сврстао бих их у топ 4. То, наравно, ништа не гарантује, али ми делује да од овог може баш опасан тим да се састави...

    Golman: Ugo Loris (Totenhem), Stiv Mandanda (Marsej), Mikael Landro (Bastija);

    Odbrana: Rafael Varan (Real Madrid), Mamadu Sako (Liverpul), Matje Debiši (Njukasl), Loran Košelni (Arsenal), Lukas Dinje (Pari), Elijakim Mangala (Porto), Bakari Sanja (Arsenal), Patris Evra (Mančester Junajted);

    Vezni: Joan Kabaj (PSŽ), Pol Pogba (Juventus), Blez Matuidi (PSŽ), Musa Sisoko (Njukasl), Klemen Grenije (Lion), Rio Mavuba (Lil), Matje Valbuena (Marsej);

    Napad: Karim Benzema (Real Madrid), Frank Riberi (Bajern), Antoan Grizman (Real Sosijedad), Olivije Žiru (Arsenal), Loik Remi (Njukasl);

  3. Odbrana im je klimava. Sako je kiksara, Evra je mator i imao je lošu sezonu, Sanja je meh, Košelni je osrednji, Varan je mlad... Dinjea i Mangalu nisam nešto ni gledao, Debiši je ok, ništa više od toga.

  4. Имају слабу везу. Погба је јако млад, а осим Кабаја и можда Валбуене нико није нешто изразито квалитетан. И Дешана као тренера не подносим.

  5. Тако можете да дискредитујете сваку одбрану или везу, чисто сумњам да ико има 4 врхунска играча у најбољим годинама. Не кажем да није истина то што причате, али мени се опет чини да би могли одлично да играју. Биће као и увек доста изненађења, што позитивних, што негативних, али опет је занимљиво бацати "стручне" прогнозе.

  6. На знам што су увек за Французе нека велика очекивања. Били двапит трећи (пддеснеке и осамдесшесте), једном други и једном освојили, а та два су била у Зидановој ери, а и освојили су на домаћем терену где су судије покрале Бразил лоло.
    И код њих влада неки комплекс више вредности, као и код Енглеза. Џаба јака лига, кад играчи немају муда, не играју са жаром за репрезентацију, што је поготово у случају Француске разумљиво јер имају цирка 5 правих Француза.

    ГОВНА САВЕЗНИЧКА И ЈЕДНИ И ДРУГИ!!1 СИЛЕ ОСОВИНЕ ЈЕБУ КЕВУ, ИТАЛИЈА-ЊЕМАЧКА ВАЗДА БРАЋА!

  7. Slabo je to za top 4. Ako stignu do četvrtfinale izvezno je da ih tamo čekaju nemci...

    EDIT: ako grupu prođu kao prvi

  8. Види ову насријеву цупику што
    је цакана

    Стварно је слатка девојка. А он ко пацов јбмтживот

  9. Французи имају исти проблем као и осамдесетих после повлачења Платинија из репрезентације. Имали су добре играче, али не и правог вођу. Играли су Папен, Кантона, Дешан, Луис Фернандез, Аморос, Блан, Созе... Играли су само ЕУРО 92, нису се пласирали на два светска првенства. Исто им се десило и кад се Зидан пензионисао.
    Код њих односи међу играчима нису добри. Нису само у питању Рибери и Насри, генерално влада код њих лоша атмосфера неколико година уназад. Французима је плафон осмина финала.

    Иначе, очекујем да Аргентина освоји титулу. Не игра им онај смдрљивко, Тевез, то им је предност, а не хендикеп. Тевез је је мени исти као Џои Бартон или Крег Белами. Мислим да ће Бразилу више недостајати Роналдињо и Кака, него Аргентицима Тевез. Сви очекују да Нејмар буде нови вођа, али по мени он то није. Он јесте одличан играч, али није вођа.

  10. Drug Raja _-_

    Slabo je to za top 4. Ako stignu do četvrtfinale izvezno je da ih tamo čekaju nemci...

    EDIT: ako grupu prođu kao prvi

    Нисам рекао да сигурно стижу до полуфинала (мада би и могли), него да су ми по именима у топ 4. За Шпанију и Немачку једино можете рећи да су јачи, док су Бразил, Белгија, Италија, Холандија, Аргентина, Португал... ту негде. АЈДЕ ДОБРО, У ТОП 9 СУ ЛОЛО

  11. Иначе, очекујем да Аргентина освоји титулу.

    Jes ti video njihovu odbranu i sredinu?

  12. А и Енглези, јебига... Топ 10. ЗАПАМТИТЕ ОВАЈ ПОСТ ПИЧКЕ!!

  13. Холандија је језиво лоша... Јебени Жорди Класије, Ленс, Дејли Блајнд, Инди, и оне смејурије од голмана за које ја и даље не верујем да су ту поред Крула и Стекеленбурга.

  14. Енглези имају баш баш солидну екипицу. Мислим да Италијани могу јако далеко да догурају. И Колумбијци, и без Фалкаоа, чак до титуле, на неки Атлетико Мадрид Борусија фазон.

  15. Dukka
    Jes ti video njihovu odbranu i sredinu?

    Ево га шири списак Аргентине.
    http://sportal.rs/news.php?news=125461

    Па не знам, не видим неки велики проблем. Пази, по именима Шапнија има застрашујући тим, чак јачи и од Бразила, али кад се светско првенство игра у Јужној или Северној Америци, увек дајем предност Јужноамериканцима. Бразилци су под великим притиском, истим оним као и 1950. године. Цео Бразил је већ унапред приписао 6. титулу, може да им се обије о главу све то и да изгубе баш од Аргентине. Кроз историју није увек најјачи тим освајао титулу првака света. Аргентина је 1986. године са све Марадоном била негде пети или шести фаворит иза Бразила, Француске, Немачке, Енглеске... па су били први. Бразил 1982. је био главни фаворит па је првак била Италија. Па Бразил 1998. или 2006. године, а прваци су били Французи и Италијани.

  16. A ja kreten iz nekog razloga živim u zabludi da je Rafael Varan Španac,neko mi je tako rekao i ja uzeo zdravo za gotovo. I sad gledam spisak Francuza - Rafael Varan. Uglavnom, dobro će im on doći, samo im fali ona lobanja Mexes. Mangala je zver od čoveka

  17. Зна ли неко на којој позицији игра Маскерано у репрезентацији?

  18. Маскерано само у Барселони игра штопера. Свуда где је играо раније, а тренутно у репрезенацији игра на позицији задњег везног. Чини ми се да га ја Тата Мартино ове сезоне пар пута враћао у везни ред у неким утакмицама.

Rekli o sajtu

Bez ikakve pompe, Vukajlija se pojavila tokom ove godine i zabilježila skoro deset hiljada rječi u rječniku žargona koje su definisali sami posjetioci. Uzimajući za ime učestalu grešku u govoru kad ljudi zapravo žele da kažu Vujaklija, stvorena je zajednica stvaraoca slenga srpskog jezika i mjesto na kojem posjetioci treniraju svoju kreativnost. Ovaj kreativni ventil vas samo tako usisa i očas posla možete da izgubite sate vremena čitajući duhovite opaske kojim su definisani brojni izrazi iz popularne kulture i govora. Pozicionirajući se između ozbiljnih sajtova kao što su "Metak" i "Vokabular" na jednoj, i zabavnih "Srbovanje", "Kobaja Grande" na drugoj strani, Vukajlija je dokazala da famozni "user-created content" (sadržaj kreiran od strane korisnika) može sasvim lijepo da zaživi i na ovim prostorima. Ovogodišnja nagrada za najbolji sajt prema izboru Biznisbloga odlazi ovom istinskom Web 2.0 projektu kojem u definicijama nije izmakla ni domaća blogosfera!

Biznisblog · 26. Decembar 2007.