Definiše se sve i svašta. Tako se mogu pročitati definicije baksuza, alapače, čitulje, smrti, rezervoara za smeh, kolateralne štete, Živojinović Velimira, zvanog Bate, dnevne svetlosti, gospođe džem!, Brus Lija… „Je l’ ti puši ćale?”, „Je l’ mogu u WC?”, „Chuck Norrisisati” i još mnogo toga može se naći na ovoj internet stranici. Zato ne iznenađuje što se mnogi kad jednom dođu, ponovo vraćaju na nju. Neki čak postaju i zavisnici, pa traže od moderatora da ih banuju, poput jednog studenta koji je zahtevao da mu zabrane pristup na nedelju, dve dana da bi mogao da uči.
Status Magazin · April 2009.
Pa nema neke posebne metode... Jedino što im dajem neke sličice da boje kao nagrade kad su dobri, a kad ne slušaju, kažem da neće dobiti nagradu i onda se oni smire :) Mada, nekad ni to ne pomaže, jedan čas budu super, drugi ne i tako redom, nikad se ne zna s njima... Ipak su to mala deca :) Nekad im se spava, nekad bi da se igraju napolju i tako... Ima tu raznih prohteva i zahteva :)
u trenutku se sjetim da je u pitanju vrtić, pa da vidim kako to funkcioniše...
inače, moja tetka je prof u srednjoj ugostiteljskoj i razrednik je konobarima... kod njih nema adekvatne metode, prosjek ocjena je 1,57, a imaju 6 đaka sa 5 i više jedinca... ladno im daš 1 i ono najopuštenije se nastavi sve, niko se i ne trudi da popravi :)
Jao, strašno... :) To baš demotiviše svakog profesora... Niko se ne trudi ni za dvojku da zna... Tu se ne može ništa, oni znaju da će sutra raditi u kafiću, restoranu ili gde već i misle da im je sve to što uče u školi, a da nije direktno vezano za taj posao, zapravo nepotrebno i gubljenje vremena... Tako da tu nijedna metoda ne pomaže.
e to :) jbt, za dvojku trebaš znati naslove tri lekcije, i ni to nisu u stanju...
mada, posao u školi je ideal, bar što se mene tiče... jbt, zamislim samo da kući dođem u 11 ili 12, a ne u 6 poslijepodne...
Pa znaš kako, radno vreme je super i to jeste jedna od prednosti, kao i raspusti... Ali zato ima i dosta mana tog posla... Prvo je plata užasno mala. Ne znam kako je kod vas u RS, ali ovde je bukvalno oko 40 000, sad je još i smanjena za 10 posto, znači oko 350e. A nije povećana poslednjih 5, 6 godina sigurno. Ipak je to malo za ljude sa fakultetom, posebno što je ista plata i u Beogradu i u Loznici ili nekom drugom manjem gradu... A da ne pričam o problematičnoj deci, još gorim roditeljima, itd, itd. E sad, ima tu i lepih strana posla, ali moraš to mnogo da voliš... I da prosto umeš sa decom, a to nije lako, veruj mi :)
generalno je teško sa ljudima, samo ako ih je više od troje... ja na gradilištu imam 30 ljudi, i koliko god se trudio izgraditi korektan odnos, imam probleme...
a što se tiče plate, ovamo je oo 500e, ali je meni i to malo, s obzirom na faks... a opet, ako imaš neki faks sa kojim možeš nešto i privatno raditi, onda je to fantazija :)
Pa upravo to, ako ih je više od troje, već je problem :))
Da, jedino to, privatno da se drže časovi ili tako nešto, pa da to bude dodatno na platu... Ali opet ne mogu zaraditi kao neki IT stručnjak, recimo :)
ha, jebi ga, oni baš odskaču...
odoh učiti... ništa, uživaj, pa se pišemo sutra ili kad već :)
DO POBJEDE!!!! :)
Ajde, srećan rad :) Buri do pobede! :)
u kojoj čkoli predaješ?
Pričam za škole uopšteno, Kobe, ne radim ja u školi, već u vrtićima, kako nisi ispratio tok razgovora između Burija i mene? :)
Nisam imao kad, u žurbi sam, pa sam samo na kraju komentar bacio :D
Crnogorac u žurbi, ma daj... :)))
Pobedaaa!
A eto fmn, ima i toga ... žurio sam, zove me drug na igrice, a uvijek kasnim, pa pokušavam da ispravim tu naviku al mi ne ide baš :D
POBJEDA :))) ZA BURIJA, ZVEZDU I TEMU KO POSLEDNJI... URAAAA, URAAA, URAAA
+
JA ŠAMPION...
neće ođe bit šampiona ... ovo je kao mala nevjesta, nema kraja